Νέα Δημοκρατία: Ποιος είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Νέα Δημοκρατία: Ποιος είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης αναμφισβήτητα είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

grigoris_dimitriadis_mitsotakis_nd34
Όχι μόνο γιατί είναι ανιψιός του, αλλά διότι πίστεψε, εργάστηκε αφιλοκερδώς και στήριξε τον πρόεδρο της ΝΔ, πριν καν αναλάβει την ηγεσία του κόμματος, όταν ακόμα ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Υπήρξε υπεύθυνος του πολιτικού του γραφείου και δεξί του χέρι πριν και κατά τη διάρκεια της καμπάνιας για την προεδρεία της ΝΔ και όσοι γνωρίζουν τα πράγματα εκ των έσω περιγράφουν την σημαντική συμβολή του Γρηγόρη Δημητριάδη, όχι μόνο στην νικητήρια καμπάνια, αλλά και σε όλες τις δύσκολες αποστολές.

Δεν είναι τυχαίο ότι από την εποχή που ήταν υπουργός ο Μητσοτάκης, σε κάθε κρίση, καλούσε πάντα τον Γρηγόρη Δημητριάδη για να την διαχειριστεί. Οι παροικούντες την Πειραιώς κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο βαθιά ευφυή, διαβασμένο και με πλήρη γνώση όλων των κρίσιμων θεμάτων. Ισσοροπιστής, συναινετικός και δίκαιος, είναι ο άνθρωπος στον οποίο προσφεύγουν ακόμα και κορυφαία στελέχη ή βουλευτές όταν θέλουν να περάσουν κάποια γραμμή στον πρόεδρο ή όταν νιώθουν ότι σε κάτι έχουν αδικηθεί.

Από την άλλη, οι άνθρωποι της αγοράς τον θεωρούν τον απόλυτο doer και επιδιώκουν επαφή μαζί του γνωρίζοντας πως όταν δώσει το χέρι του ο λόγος του αποτελεί συμβόλαιο. Ο ίδιος επιμένει πεισματικά να διατηρεί χαμηλό προφίλ, να δουλεύει αθόρυβα και να δρα παρασκηνιακά ως the man behind the scenes, αδιαφορώντας ή σχεδόν σνομπάροντας την προβολή. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν διατηρεί προφίλ ούτε στο facebook, ούτε στο instagram, παρά μόνο στο twitter, όπου και εκεί ανεβάζει θέματα αμιγώς πολιτικά ή ριτουιτάρει άρθρα και αναρτήσεις ανθρώπων με τους οποίους συμφωνεί.

grigoris_dimitriadis_mitsotakis_nd4312


Κλείσιμο
Κεντρώων πολιτικών πεποιθήσεων και μετριοπαθής, ανήκει στην μεταρρυθμιστική εκσυγχρονιστική πτέρυγα της ΝΔ, παρά το ότι καταφέρνει να γεφυρώνει και τις υπόλοιπες τάσεις μέσα στο κόμμα και να λειτουργεί πυροσβεστικά. Άλλωστε είναι ο άνθρωπος με τον οποίο υποχρεώνονται να συνεργαστούν όλοι, δεδομένου ότι πρόκειται για το πραγματικό δεξί χέρι του προέδρου και αυτός στον οποίο παραπέμπει όσους έχουν κάτι να του πουν.

Η σχέση του, άλλωστε, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι απλά συγγενική, αλλά μια σχέση βαθιάς και αμοιβαίας αγάπης και εκτίμησης. Γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και του δικηγόρου Σπύρου Δημητριάδη και αγαπημένος εγγονός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, απέκτησε γρήγορα δική του προσωπικότητα έχοντας δυνατο βιογραφικό, καλές σπουδές, ανοίγοντας δικό του δικηγορικό γραφείο και χτίζοντας αργά και μεθοδικά το προσωπικό του brand name στην πιάτσα.

Η καλλιέργειά του ξεπερνά τα στενά όρια της πολιτικής και για αυτό οι συναναστροφές του είναι άνθρωποι του πνεύματος, ενώ διατηρεί στενές σχέσεις με δημοσιογράφους, οι οποίοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για τον πραγματικό εξ απορρήτων του προέδρου της ΝΔ. Αν και πολύ μικρός ακόμα στην ηλικία , μόλις 39 ετών, χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης όλων των μεγάλων παικτών του συστήματος, οι οποίοι τον προσεγγίζουν όλο και περισσότερο, βλέποντας ή νιώθοντας ενστικτωδώς ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στη δημόσια ζωή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης