Νέο γκάλοπ: Μπροστά με 9 μονάδες και με αυτοδυναμία η ΝΔ

Νέο γκάλοπ: Μπροστά με 9 μονάδες και με αυτοδυναμία η ΝΔ

Τι δείχνει δημοσκόπηση της Pulse για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι - Στις 10 μονάδες η διαφορά με αναγωγή χωρίς τους αναποφάσιστους, στις 9 με αναγωγή επί των εγκύρων - Αυτοδυναμία για τη ΝΔ με 155 έως 164 έδρες σε τρία σενάρια: επτακομματικής, εξακομματικής και πεντακομματικής Βουλής

dimosko_main01
Το παγιωμένο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι με τη Σία Κοσιώνη. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ φθάνει με αναγωγή χωρίς τους αναποφάσιστους στις 10 ποσοστιαίες μονάδες και με αναγωγή επί των εγκύρων, στις μέσες τιμές- στις 9 μονάδες, ενώ στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι 8,5%. Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης η ΝΔ λαμβάνει αυτοδυναμία με 155 έως 164 έδρες, σε τρία διαφορετικά σενάρια.

Η μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse


Στο πρώτο σενάριο, όπου στη βουλή εισέρχονται 7 κόμματα η κατανομή των εδρών διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΔ: 155
ΣΥΡΙΖΑ: 78
Κλείσιμο
ΚΙΝΑΛ: 20
ΚΚΕ:15
Χρυσή Αυγή: 12
Ελληνική Λύση: 12
ΜεΡΑ25: 12

Στο σενάριο της εξακομματικής βουλής η κατανομή των εδρών αναμένεται ως εξής:

ΝΔ: 159
ΣΥΡΙΖΑ: 82
ΚΙΝΑΛ: 21
ΚΚΕ: 15
Χρυσή Αυγή: 12
6ο κόμμα: 11

Στο σενάριο της πεντακομματικής βουλής οι έδρες κατανέμονται ως εξής:

ΝΔ: 164
ΣΥΡΙΖΑ: 85

ΚΙΝΑΛ: 22
ΚΚΕ: 16
Χρυσή Αυγή: 13

Πρόθεση ψήφου και αναγωγή (στις μέσες τιμές)

Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει συντριπτικό ποσοστό στην παράσταση νίκης -71%-, ενώ με 9 μονάδες προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός. 
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, με αναγωγή επί των εγκύρων, χωρίς τους αναποφάσιστους η ΝΔ αναμένεται να κινηθεί μεταξύ του 36,4 και του 41,6%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του 26,6 και του 31,4%, με τη διαφορά μεταξύ τους να φθάνει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες. 

Με αναγωγή επί των εγκύρων  τα κόμματα λαμβάνουν (στην παρένθεση το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου):
ΝΔ: 36 (35)
ΣΥΡΙΖΑ: 27 (26,5)
ΚΙΝΑΛ: 7 (6,5)
ΚΚΕ: 5 (5)
Χρυσή Αυγή: 4 (4)
Ελληνική Λύση: 3,5 (3,5)
ΜεΡΑ25: 3,5 (3,5)

Σημειώνεται, ότι στις δυσμενέστερες εκτιμήσεις για την εκλογική απόδοση, τόσο η Ελληνική Λύση, όσο και το ΜεΡΑ25 λαμβάνουν 2,5%, ενώ στις πλέον αισιόδοξες φθάνουν το 4,5%. 
Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 87% δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν, ενώ οι δύο στους τρεις αναποφάσιστους είναι γυναίκες. Οι πιο αναποφάσιστοι, πάντως, είναι οι νέοι έως 29 ετών που σε ποσοστό 40% δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση (64%) δηλώνουν ότι θα ήταν χρήσιμο το ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.  Η «γκρίζα ζώνη», δηλαδή οι αναποφάσιστοι και εκείνοι που θα δηλώσουν ότι θα απέχουν ή θα επιλέξουν το άκυρο ή το λευκό, φθάνει στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση στο 10%. 

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης