Ερντογάν: Ζητάει λύση «win-win» για το φυσικό αέριο στην Κύπρο - «Τι δικαιώματα έχουν οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο;»

Ερντογάν: Ζητάει λύση «win-win» για το φυσικό αέριο στην Κύπρο - «Τι δικαιώματα έχουν οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο;»

«Η νότια πλευρά με την βόρεια θα κάτσουν σε ένα τραπέζι και θα αποφασίσουν τη διανομή (σ.σ. του φυσικού αερίου), αν και δεν έχει βρεθεί κάτι» επέμεινε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

erdogan23
Διαπραγμάτευση για το φυσικό αέριο στην Κύπρο ζητάει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της χώρας του για την ΑΟΖ

Σε δηλώσεις του λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιαπωνία και τη Σύνοδο του G20, ο Ερντογάν, ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τους Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι «στην περιοχή έχουν δικαιώματα η Τουρκία και η βόρεια Κύπρος».

«Όλο το λέω: η Ελλάδα έχει δικαίωμα να μιλάει, είναι εγγυήτρια δύναμη, όπως και η Μεγάλη Βρετανία, αλλά και εμείς. Οσο για το θέμα των θαλασσών, στους πόρους που υπάρχουν εκεί έχουν ίσα δικαιώματα όσοι ζουν στην Κύπρο. Όμως, αν πείτε πως αυτό θα το κάνουμε υπό τον έλεγχο της νότιας Κύπρου, αυτό δεν μπορούμε να το εγκρίνουμε. Η νότια πλευρά με την βόρεια θα κάτσουν σε ένα τραπέζι και θα αποφασίσουν τη διανομή, αν και δεν έχει βρεθεί κάτι. Συνεχίζονται οι γεωτρήσεις. Εμείς ενεργοποιήσαμε τις γεωτρήσεις. Τώρα κατάλαβαν πως είμαστε σοβαροί. Βέβαια, εμείς ξέρουμε να μοιραστούμε. Η αρχή μας είναι το win-win» υπογράμμισε.

Όπως είπε, η Τουρκία έχει δικαιώματα ως εγγυήτρια δύναμη. «Η Τουρκία έχει καθήκοντα ως εγγυήτρια δύναμη της βόρειας Κύπρου, σε περίπτωση που αυτή δεχθεί επίθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε «ακατανόητη» την σχετική απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ.

«Τι δικαιώματα έχουν οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης