Φώτης Καρύδας: «Η Τουρκία να καταλάβει ότι η Ελλάδα έχει το σθένος να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της»

Φώτης Καρύδας: «Η Τουρκία να καταλάβει ότι η Ελλάδα έχει το σθένος να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της»

Ο υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο τομέα της Β' Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία παίρνει θέση στα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό - Μιλά για τα Ελληνοτουρκικά, την παιδεία, την επιχειρηματικότητα αλλά και το πόσο καλά γνωρίζει ο ίδιος την εκλογική του περιφέρεια

FOTIS_KARYDAS
Πασίγνωστος και αεικίνητος, ο Φώτης Καρύδας αποτελεί περίπτωση εκ γενετής εργασιομανούς. Μετά από τη δημοσιογραφία και μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων, ρίχνεται στη μάχη για την εκλογή του ως βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Βόρειο τμήμα της Β' Αθηνών. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο Φώτης Καρύδας παρουσιάζει επιγραμματικά τις απόψεις του γύρω από επίκαιρα αλλά και κρίσιμα ζητήματα. 

Κύριε Καρύδα, είστε επιχειρηματίας καθώς δραστηριοποιήστε εδώ και πολλά χρόνια στον τουρισμό και στο διαδίκτυο. Ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους πρέπει να επενδύσει η Ελλάδα, ώστε να ανακάμψει παραγωγικά;
Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Τουρισμός, αγροτική παραγωγή, εξαγωγές αλλά και την δημιουργία καινοτόμων εταιριών οι οποίες μπορούν να αναπτύξουν λογισμικά τα οποία θα δώσουν μια τελείως διαφορετική τεχνολογική ώθηση στη χώρα όπως έχει συμβεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Ως δημοσιογράφος έχετε καλύψει πολλά διεθνή θέματα και έχετε σαφή εικόνα για όσα εξ αυτών αφορούν την Ελλάδα -και όχι μόνο. Πώς αξιολογείτε την παρούσα σχέση της χώρας μας με την Τουρκία, δεδομένων των γεωπολιτικών και των ενεργειακών εξελίξεων;
Η Τουρκία για άλλη μια φορά επιδεικνύει προκλητικότητα με αφoρμή τα κοιτάσματα στην κυπριακή ΑΟΖ επιτιθέμενη, όπως συνηθίζει, στους γείτονές της. Η χώρα μας πρέπει να επιδείξει ψυχραιμία, σοβαρότητα αλλά και αποφασιστικότητα δείχνοντας στην Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται τις διεθνείς συμβάσεις και τους διεθνείς κανόνες και ότι έχει δίπλα της μια χώρα η οποία έχει και το σθένος και τη σοβαρότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.  



Ποιοι πρέπει να είναι οι πυλώνες μιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης;
Οι πυλώνες μιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι λεπτομερώς καταγεγραμμένοι στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι από τις λίγες φορές που ένα κόμμα αντιπολίτευσης έκανε μία τόσο επεξεργασμένη και αναλυτική παρουσίαση του προγράμματός της στην Παιδεία. Από τους βασικούς πυλώνες είναι ότι ξεκινάμε από τις μικρές ηλικίες, οι οποίες όπως έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες αποτελούν τη βάση προκειμένου να χτιστεί η προσωπικότητα αλλά και όλο το εκπαιδευτικό μέλλον του μαθητή. Η Νέα Δημοκρατία στο κομμάτι της εκπαίδευσης θα δώσει πραγματικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα και θα αναβαθμίσει την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος. Επιπρόσθετα, θα κάνει πράξη την βοήθεια προς την ελληνική οικογένεια με το να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.

Πώς μπορεί το κράτος να στηρίξει τις οικογένειες και να αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας;
Είναι αλήθεια πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα έχοντας μόλις 1,3 γεννήσεις ανά οικογένεια, αριθμός που είναι κάτω από τον ήδη χαμηλό ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή πήρε θέση απέναντι σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα το οποίο μαστίζει την χώρα μας. Έχει σκοπό από την πρώτη κιόλας ημέρα να πάρει άμεσα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα και να δώσει λύσεις. Ένας από τους βασικούς πυλώνες που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι θα δώσει ένα ποσό της τάξης των 2.000 ευρώ, σε κάθε νέο παιδί που γεννιέται. Επίσης, θα ξεκινήσει η μείωση του ΦΠΑ σε βρεφικά προϊόντα ώστε να στηριχθεί η οικογένεια από τα πρώτα βήματα στη γέννηση του παιδιού, που είναι και ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια.

Γιατί επιλέξατε να διεκδικήσετε την ψήφο των πολιτών ως υποψήφιος βουλευτής στον βόρειο τομέα της Β’ Αθήνας;
Μεγάλωσα στο Ηράκλειο Αττικής και τα τελευταία χρόνια ζω στην Κηφισιά στα σύνορα με την Νέα Ερυθραία. Ξέρω πάρα πολύ καλά το βόρειο κομμάτι της Αθήνας τόσο στις προνομιούχες όσο και στις λιγότερο προνομιούχες γειτονιές, στις οποίες μεγάλωσα. Θεωρώ ότι η μεγάλη εμπειρία που μου προσέφερε το κοινωνικό ρεπορτάζ αλλά και αργότερα η επιχειρηματικότητα, μου έχει δώσει πολλαπλές εμπειρίες και πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στα διαφορετικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές του Βορείου Τομέα. Θέλω να εργαστώ ώστε να δημιουργήσουμε το πλαίσιο για όλους εκείνους που έφυγαν και θέλουν να γυρίσουν, καθώς και να πείσουμε όσους σκέφτονται να φύγουν, ώστε να μείνουν στην Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης