Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Γιατί ζητάω ισχυρή εντολή

radio_atr

Συνέντευξη στον Γιάννη Πρετεντέρη - Για τις εκλογές: Το ματς ξεκινά από την αρχή, αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση τότε η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική -  «Διχαστικός ο ΣΥΡΙΖΑ - Η κουβέντα ότι το πρόγραμμά μας μυρίζει αίμα είναι πρωτοφανής. Δεν το έχω ξανακούσει, είναι αποκρουστική ως φράση» - Για ντιμπέιτ: Ο Τσίπρας δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με όλους - Για Αντετοκούνμπο: Μας έφτιαξε τη μέρα! 

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γιάννη Πρετεντέρη και τον ΘΕΜΑ 104,6.  

Για το ντιμπέιτ είπε: «Εμείς από την πρώτη στιγμή προσήλθαμε για να βρεθεί μια λύση για το ντιμπέιτ ως όφειλε να γίνει. Προτείναμε τρεις ημερομηνίες, αντιπροτείναμε ημερομηνίες όταν υπήρξε το κώλυμα του κ. Τσίπρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε, η εντύπωση που αποκομίζω είναι ότι ο Τσίπρας δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με όλους. Όταν είσαι απολογούμενος πρωθυπουργός δέχεσαι την κριτική από όλους».

Για τις εκλογές

«Σκοπός μας στις ευρωεκλογές ήταν μια καθαρή νίκη. Η εικόνα που αποκόμισα εγώ δεν ήταν μόνο των δημοσκοπήσεων αλλά της κοινωνίας. Έβλεπα δύο πράγματα. Αφενός ένα κύμα αντίδρασης προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τον Τσίπρα προσωπικά και μια διάθεση απόρριψης μιας κακής κυβέρνησης. Έβλεπα όμως και κάτι άλλο, κόσμο που μου έλεγε ότι δεν έχω ψηφίσει τη ΝΔ αλλά σε εμπιστεύομαι για να φύγει ο Τσίπρας αλλά και για να μπορέσει να μας πείσεις έμπρακτα ότι η ΝΔ έχει αλλάξει. Ορισμένοι το κάνουν με μια δόση καχυποψίας και το σέβομαι αυτό. Νομίζω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε μια ισχυρή λαϊκή εντολή».

«Δεν με αιφνιδίασε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» πρόσθεσε.

Καταλαβαίνω γιατί ένα κόμμα που χάνει αισθάνεται την ανάγκη να δείξει ότι τα πράγματα δεν πάνε τόσο άσχημα, όταν το πιστεύεις, όμως, τότε υπάρχει ένα ζήτημα.

Μιλώντας για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είπε ότι «ο πιο ακριβής όρος είναι το ματς ξεκινά από την αρχή, η κάλπη είναι άδεια και σε αυτό συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα».

Στο πλαίσιο αυτό έκανε έκκληση «για μαζική συμμετοχή. Η ισχυρή εντολή δεν είναι δεδομένη. Επειδή η δυναμική των εκλογών μπορεί να κριθεί σε λίγους ψήφους ποιο κόμμα θα είναι μέσα και έξω από τη Βουλή που είναι καθοριστικό για την αυτοδυναμία».

Κάλεσε, μάλιστα, τα στελέχη της ΝΔ «να μην προεξοφλούν το αποτέλεσμα, να διεκδικούν μέχρι τέλος την ψήφο των πολιτών».

Ερωτηθείς για το αν φοβάται την αποχή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι «οι εκλογές της 7ης Ιουλίου δυσκολεύουν τη συμμετοχή αλλά δεν πιστεύω ότι η αποχή θα είναι μεγάλη γιατί εισπράττω στις περιοδείες μου ότι υπάρχει αίτημα για απομάκρυνση αυτής της κακής κυβέρνησης».


video placeholderΓια την κυβέρνηση που θέλει να φτιάξει:
Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος ότι «η αλαζονεία δεν μου ταιριάζει». «Στη ΝΔ όπως την οραματίζομαι δεν χωρούν συμπεριφορές προσβλητικές. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη του λαού».

Στέλνοντας ένα μήνυμα στους υποψήφιους βουλευτές ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «τίποτα δεν με ενοχλεί περισσότερο από υποψηφίους βουλευτές που διεκδικώντας τον σταυρό ξεφεύγουν από την κεντρική γραμμή, κάνουν υπερβολές προεξοφλούν υπουργοποίηση για να εξασφαλίσουν σταυρό. Επειδή έχω γνώση να προειδοποιήσω ότι δεν υπάρχουν υπουργοί έτοιμοι».

«Δεν θεωρώ νομιμοποιητική βάση για να γίνει κάποιος υπουργός να είναι πρώτος στην εκλογική του περιφέρεια» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης είπε ότι «θα κάνω την καλύτερη δυνατή κυβέρνηση. Ενδέχεται να αξιοποιηθούν πολιτικά στελέχη από άλλους χώρους χωρίς να υπάρχει κοινοβουλευτική συμφωνία. Δεν μιλάμε για κοινοβουλευτικές συμπράξεις. Μιλάμε για πολιτικούς συμβολισμούς και ικανότητα αξιοποίησης χαρτοφυλακίων» ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα έχει και τεχνοκράτες.

«Δεν στέκομαι τόσο στο μέγεθος όσο στη σύνθεση των προσώπων όσον αφορά την κυβέρνηση. Στο δικό μου το μυαλό είναι ξεκάθαρη η σύνθεση της κυβέρνησης» ολοκλήρωσε τις αναφορές του για τη νέα κυβέρνηση.


mhtsotakis1Για  οικονομία

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι συνεχίζει με διχαστική και επιθετική ρητορική σε υπερβολικό βαθμό «γιατί ούτε έμαθαν ούτε ξέχασαν τίποτα».

«Η κουβέντα ότι το πρόγραμμα της ΝΔ μυρίζει ανθρώπινο αίμα είναι πρωτοφανής. Δεν το έχω ξανακούσει, είναι αποκρουστική ως φράση και δείχνει τον πανικό ενός συστήματος εξουσίας που αντιλαμβάνεται τη βοή των επερχόμενων γεγονότων» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι είναι κοστολογημένο και επανέλαβε ότι «από 1/1/2020 θα ενσωματωθούν οι μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές» ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει χώρος για περαιτέρω ελαφρύνσεις μέσα στο 2019».

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους πολίτες «να διαβάσουν το πρόγραμμά μας» επισημαίνοντας ότι 24 ώρες μετά την ανακοίνωσή του «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε κουβέντα, ούτε απάντηση γιατί όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόγραμμά μας δεν έχουν να πουν τίποτα».

«Μπορούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία δεν ξέραμε τα νούμερα. Έχω εμπιστοσύνη στους εργαζομένους του ΓΛΚ που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της οικονομικής τάξης».

«Εάν αυτή τη στιγμή καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας την επόμενη ημέρα θα πάω στους Ευρωπαίους και θα τους πω ότι καταφέραμε ένα κεντροδεξιό μετριοπαθές φιλελεύθερο κόμμα εκσυγχρονίστηκε, πίεσε πολύ τα άκρα και ζητώ από τους πολίτες να αφήσουμε έξω από τη Βουλή τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα Βελόπουλου και αυτό για την Ευρώπη θα είναι πολύ σημαντικό μήνυμα. Δίνει σε μένα και στη χώρα πολύ σημαντικά επιχειρήματα» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθύμισε ότι «μιλάμε πολύ συστηματικά στο εξωτερικό και τις αγορές εδώ και τρία χρόνια για το σχέδιό μας» και ότι «έχω μιλήσει από το 2016 για την ανάγκη να μην υπάρχουν υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα».

mhtsotakis2
Για Σκόπια και Τουρκία

Όσον αφορά το Σκοπιανό υπενθύμισε ότι «έθεσα την ελληνική Βουλή προ των ευθυνών της πριν να κυρωθεί η συμφωνία. Μέχρι και πρόταση μομφής καταθέσαμε. Γνωρίζουμε ποιοι ψήφισαν ονομαστικά υπέρ αυτής της κακής συμφωνίας».

«Μια κυρωμένη συμφωνία δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Μπορούμε να περιορίσουμε τη ζημιά. Επιμένω στην επιθετική προβολή της αληθινής Μακεδονίας. Θα κερδίσουμε τη μάχη της Μακεδονίας επικοινωνιακά και υπέρ των επιχειρήσεων που βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να απολογούνται γιατί χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία στα προϊόντα τους».

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι «θα αξιοποιήσουμε τα κεφάλαια ένταξης για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα» διαμηνύοντας ότι αν χρειαστεί να μπλοκάρουμε τη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ «θα το κάνουμε».

Σημείωσε ότι «αναγνωρίζω την ανάγκη να υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική για τις βαλκανικές χώρες. Στην Αλβανία, όμως, υπάρχει ένα πρόσθετο μείζον ζήτημα για τη μεταχείριση της ελληνικής μειονότητας. Δεν υφίσταται ζήτημα ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ αν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά και αν αυτό συμβεί θα εξετάσουμε και άλλους τρόπους αντίδρασης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απρόβλεπτο» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας ότι «με τη συμπεριφορά του παραβιάζει το διεθνές Δίκαιο». Τόνισε, μάλιστα, ότι «εφόσον συνεχιστεί (σ.σ. η προκλητική στάση της Τουρκίας)είναι επιβεβλημένη η λήψη στοχευμένων μέτρων κατά της Τουρκίας»

Δήλωσε, επίσης, «διατεθειμένος για ένα ουσιαστικό κανάλι επικοινωνία μας τον κ. Ερντογάν» διευκρινίζοντας ότι «θα θέσουμε τους όρους της συζήτησης με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

«Τα μηνύματα που έχουμε στείλει γαι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτα. Η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει τίποτα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Αποστολάκη ότι η Ελλάδα θα είναι μόνη της σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η Ελλάδα έχει συμμαχίες αλλά έχω εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και την αποτρεπτική τους ικανότητα. Δεν μου αρέσει υπουργός Άμυνας να δημιουργεί περιττή ανασφάλεια στους πολίτες».

Για 120 δόσεις και ασφαλιστικό

Με αφορμή την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα εκδώσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ένταξη και επιχειρήσεων στις 120 δόσεις αναρωτήθηκε «τέσσερα χρόνια κυβερνούσε, τώρα το θυμήθηκε;». «Εμείς θα το κάνουμε να ενταχθούν στις 120 δόσεις οι επιχειρήσεις. Θέλουμε μια πιο εύκολη αντιμετώπιση για πολίτες που οφείλουν μέχρι 3.000 ευρώ. ένα δεύτερο σκαλοπάτι μέχρι τα 20.000 ευρώ και πιο αυστηρά κριτήρια για πάνω από τα 20.000 ευρώ».

Όσον αφορά το νόμο Κατρούγκαλου εξήγγειλε ότι «θα αλλάξει». «Υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες στο ΣτΕ και θα μας υποχρεώσουν σε αλλαγές. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του νόμου Κατρούγκαλου σχετίζονται με την ανταποδοτικότητα της κύριας σύνταξης. Άδικο να παίρνεις λιγότερη σύνταξη όσο περισσότερο δουλεύεις» πρόσθεσε.

Αναλύοντας το σκεπτικό του επισήμανε ότι «όλες οι σοβαρές χώρες έχουν ένα σύστημα τριών πυλώνων με περισσότερα κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά. Ορισμένοι πυλώνες όπως η επικουρική, δημιουργούμε ένα ειδικό λογαριασμό ώστε ο νέος ασφαλισμένος να έχει έλεγχο και να γνωρίζει πόση θα είναι η επικουρική σύνταξη στο τέλος του επαγγελματικού του βίου. Θεσπίζουμε φορολογικά κίνητρα για τον τρίτο πυλώνα, της ιδιωτικής ασφάλισης. Επιμένουμε στην δυνατότητα των επιχειρήσεων να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους για να συμπληρώνουν τα εισοδήματά τους. Π.χ. να μην έχει τόσο αυστηρή φορολογική μεταχείριση το μπόνους στο τέλος του έτους».

«Η ευημερία που δημιουργεί η ελεύθερη οικονομία μπορεί να μοιράζεται σε ιδιοκτήτες, μετόχους και εργαζόμενους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για Novartis
Μιλώντας για τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε αρχικά παρατήρησε ότι «το πρώτο νομοθέτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου. Η ανοχή της κυβέρνησης στα αιτήματα ακόμα και καταδικασμένων τρομοκρατών είναι ακατανόητη».

Σημείωσε, δε, ότι «ο Ποινικός Κώδικας όπως ψηφίστηκε έχει πολλά καλά στοιχεία. Όμως στα ζητήματα ποινικής αντιμετώπισης κακοποιών υπάρχουν προβλήματα. Ενδεχομένως και στο πρώτο νομοσχέδιο να κάνουμε σημειακές παρεμβάσεις στα άκρως προβληματικά σημεία».

Όσον αφορά το αν θα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που θα ορίσει την ηγεσία του Αρείου Πάγου ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «εκτιμώ ότι εμείς θα ορίσουμε ηγεσία του Αρείου Πάγου. Αντιλαμβάνομαι τη σπουδή του κ. Τσίπρα να ορίσει ηγεσία του Αρείου Πάγου. Εκτιμώ ότι δεν θα υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Χαρακτήρισε, δε, «αδιανόητη η σπουδή Τσίπρα να ορίσει την ηγεσία ενώ παραδέχθηκε ότι δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση».

Διεμήνυσε, μάλιστα, ότι «θα κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές που θα συμβολίζουν την επιμονή μας στην αποκατάσταση του κύρους της Δικαιοσύνης».

Ερωτηθείς για το αίτημα του Παναγιώτη Πικραμμένου να μάθει τι έγινε με την υπόθεση Novartis ο κ. Μητσοτάκης το χαρακτήρισε »απολύτως δικαιολογημένο».

«Από τη στιγμή που θα φτάσουν στη Βουλή υποθέσεις που αφορούν υπουργούς απερχόμενους της κυβέρνησης, η Βουλή θα ερευνήσει. Η Βουλή είναι βέβαιο ότι θα κληθεί να διερευνήσει και θα διερευνήσει την υπόθεση Novartis».

Ειδικά, δε, για τον «Ρασπούτιν» σημείωσε ότι «όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν. Ο μόνος που κάνει ότι δεν τον γνωρίζει είναι ο πολιτικός τους προϊστάμενος. Όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για το τι έγινε στην υπόθεση Novartis».


Για εκλογικό νόμο
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανήλθε στη συνέχεια στην ανάγκη ισχυρής εντολής «για να αποφύγουμε τις περιπέτειες. Εάν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση τότε η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική που σημαίνει εκ των πραγμάτων ότι η μόνη κυβέρνηση που θα μπορεί να σχηματιστεί είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι εκλογές θα γίνουν κατακαλόκαιρο, με τα εθνικά θέματα ανοιχτά».

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «δεν θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε με τον κ. Τσίπρα γιατί έχουμε διαφορετική αντίληψη για το πώς λειτουργεί η Δημοκρατία, πόσο σεβόμαστε τους Θεσμούς. Δεν μπορώ υπό οποιοδήποτε τρόπο να φανταστώ συνεννόηση της ΝΔ με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη συνταγματική αναθεώρηση λέγοντας ότι «χάσαμε μια ευκαιρία να προτείνουμε περισσότερα άρθρα προς αναθεώρηση». Διεμήνυσε ότι «θα την ολοκληρώσουμε την αναθεώρηση αλλά θα είναι μικρής εμβέλειας. Η διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα. Υπάρχουν άρθρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και εμας δεν μας αφορούν και θα τα προσπεράσουμε».

Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι «θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος». «Θα είναι ευχής έργον να γίνει με 200 βουλευτές. Θα προτείνω στο ΚΙΝΑΛ και συνολικά στη Βουλή έναν εκλογικό νόμο που θα εξασφαλίζει την κυβερνησιμότητα χωρίς να είναι το ίδιο με το σημερινό που δίνει μπόνους 50 εδρών».

Για το υπουργικό συμβούλιο 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι, «θα κλείσει 10-20 Αυγούστου, δεν πάμε σε θερινά τμήματα, έχουμε έτοιμα μια σειρά νομοσχεδίων».

«Δεν είναι ένδειξη αλαζονείας η καλή προετοιμασία. Θα είμαι έτοιμος για το σοβαρό ενδεχόμενο να είμαι πρωθυπουργός. Αυτό σημαίνει ότι οι υπουργοί θα πάρουν έτοιμα νομοσχέδια στα οποία θα μπορούν να βάλουν πινελιές Ο έέγχος από τη γενική γραμματείας της κυβέρνησης και το γραφείο του πρωθυπουργού θα είναι αυστηρός» συμπλήρωσε.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάζει στο Μαξίμου καθώς «θα είναι ένα σφιχτό όργανο στο οποίο δεν θα συμμετέχουν οι υφυπουργοί. Άλλο η εκτελεστική άλλο η νομοθετική εξουσία».

«Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και γι' αυτό χρειαζόμαστε ισχυρή εντολή» πρόσθεσε.

Απαντώντας στη «χυδαία επίθεση στη σύζυγό μου από εφημερίδα που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία» για την παρουσία της Μαρέβας Γκραμπόφκσι στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «η σύζυγός μου γνωρίζεται προσωπικά με τον κ. Ελπιδοφόρο. Η ΝΔ δεν είχε επίσημη εκπροσώπηση στην τελετή ενθρόνισης. Η γυναίκα μου έχει στοχοποιηθεί συστηματικά και αυτό ήταν η πιο χυδαία εκδοχή ενός συστήματος εξουσίας το οποίο με αυτό τον τρόπο παραβίασε όλους τους άγραφους κάνονες της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ήταν προσωπική προσκεκλημένη του νέου Αρχιεπισκόπου και δεν εκπροσώπησε τη ΝΔ ή εμένα».

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε τη συνέντευξή του με αναφορά «στις καταστροφικές δύο εβδομάδες πριν το δημοψήφισμα του 2015» κάνοντας λόγο για μια «τραγική ιστορία αλαζονείας, ανικανότητας, έπαρσης, ασχετοσύνης οι συνέπειες της οποίας είναι μαζί μας».

Στην αρχή της συνέντευξης ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη μεγάλη διάκριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως MVP του NBA, την οποία χαρακτήρισε «σπουδαία διάκριση γα την Ελλάδα, για ένα παιδί που ξεκίνησε από τα Σεπόλια». Κράτησε τις αναφορές του πατέρα του «να μην είναι αλαζόνας, είναι σοφή συμβουλή για όλους μας» και υπογράμμισε: Μας έφτιαξε τη μέρα!thema2thema1

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (190)

Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Αύξησε τον ΦΠΑ απο 23% στο 24%/αύξησε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% που το ειχε κατεβάσει ο Σαμαράς, στο 24% /αύξησε τον ΦΠΑ στα νησιά του αιγαίου απο 16% στο 24%/αύξησε τον ΕΝΦΙΑ ενώ υποσχοταν την κατάργηση του /αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές = απώλεια εισοδήματος/αύξησε τα τέλη κυκλοφορίας/αύξησε το πετρέλαιο θέρμανσης/κίνησης, βενζίνη, υγραέριο, φυσικό αέριο και την κηροζίνη,/αύξησε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης/έκοψε το ΕΚΑΣ =230€ λιγότερη σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους κάθε μήνα/έβαλε 2% φόρο στην κύρια σύνταξη υπέρ υγείας και 6% στις επικουρικές = μείωση συντάξεων, ενώ υποσχοταν ΔΩΡΕΑΝ υγεία/ κούρεψε κατά 35% τις συντάξεις στους νέους συνταξιούχους και το επίδομα συζύγου (το 10%)/ περιεκοψε τις επικουρικές συντάξεις /περικόπτει και τις συντάξεις χηρείας: Κατάργηση ή μείωση έως και 75%/ μείωσε το μέρισμα κατά 50%/ μείωσε το επίδομα θέρμανσης από 140.000.000€ στο 65.000.000€ /αύξησε την προκαταβολή φόρου από το 50% στο 100%/έφερε τα καπιταλ κοντρολ /επέβαλε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στον καφέ, στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, /αύξησε τον ΕΦΚ στην μπύρα, στα τσιγάρα και τον καπνό/έβαλε φόρο διανυχτέρευσεις σε ξενοδοχεία άνω των 2 αστέρων, καθώς και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια με 2κλειδιά και πάνω /επέβαλε 5% φόρο στο ιντερνετ και 10% στην συνδ. Τηλεοραση/Ο ΤΣΊΠΡΑΣ, άνοιξε τις φυλακές (νομος Παρασκευόπουλου) = αύξηση εγκληματικότητας/Ο ΤΣΊΠΡΑΣ εκχώρησε όλη τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια σε οργανισμό ο οποίος ελέγχεται από τους ξένους (υπερταμείο)/Ο ΤΣΊΠΡΑΣ ανάγκασε τους καρκινοπαθείς να διακόψουν τη θεραπεία τους λόγω έλλειψης των φαρμάκων στα νοσοκομεία/Ο ΤΣΊΠΡΑΣ άφησε τα νοσοκομεία χωρίς πρώτες ύλες και με τον Πολακη να λέει πως κοιμάται ήσυχος τα βράδια/Ο ΤΣΊΠΡΑΣ πλειστηριάζει πρώτες κατοικίες για μικροχρέοι ενώ υποσχόταν «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»/Ο ΤΣΊΠΡΑΣ συλλαμβάνει προληπτικά πολίτες που δεν έχουν κάνει τίποτα, για την αποφυγή πιθανών διαμαρτυριών/Ο ΤΣΊΠΡΑΣ αναγνώρισε τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες, δίνοντας τους Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα/OΤΣΊΠΡΑΣ, χρέωσε 300.000 δολάρια επιπλέον φόρο στους έλληνες για το ταξίδι στην Κούβα, την στιγμή που ο λαός πεινάει/Ο ΤΣΊΠΡΑΣ Έχασε 39 δισεκ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας λόγω διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη/Ο ΤΣΊΠΡΑΣ ζημίωσε αλλα 100 δις στους Ελληνες που κόστισαν συνολικά όλες οι χαμένες ημέρες της σκανδαλώδους διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη κλπ (200 δις οι ζημιες κατα τον Τόμας Βίζερ Προεδρο του Γιουρο-γουόρκινγκ Γκρούπ)/ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΣΙΠΡΑ

Για να μην ξεχνάμε....

Τι "κατάφερε" η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: 1). Φέσωσαν με αλλά 150 δις τουλάχιστον την χωρα, εξαιτίας της "περήφανης" διαπραγμάτευσης τους. 2). Επέβαλαν τα capital control των τραπεζών. 3).Έφεραν το 3ο βαρύ μνημόνιο και το 4ο & πλέον επώδυνο με απίστευτα "πλεονάσματα" 2,2-3,5%, ανέφικτα & για την Γερμανία. 4). Παρέδωσαν στους εχθρούς της Ελλάδας την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ για ΕΚΑΤΟ (100) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ αντί πινακίου φακής. 5). Ξεπούλησαν τα περιφερειακά αεροδρόμια στην κρατική γερμανική ΦΡΑΠΟΡΤ αντί 1,2 δισ , ενώ μας φόρτωσαν τις υποδομές τους με κόστος 2 δισ 6). Ξεπούλησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντί 45.000.000 με ταμειακά διαθέσιμα 30.000.000 !!! & περιουσιακά στοιχεία χωρίς την υπεραξία της εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!!!, ενώ οι ίδιοι μιλούσαν για ξεπούλημα όταν οι ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ την έδιναν αντί 350.000.000 . 7). Ξεπούλησαν τις Τράπεζες σε ξένα αρπακτικά & επιθετικά φαντς, αφελληνίζοντας το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα, αντί μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ενδεικτικά το φαντ του Πόλσον πήρε τον έλεγχο της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ αντί 200.000.000 & έχει πλέον έναν "μπουφέ" αξίας ΟΓΔΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΣ , από τον οποίο θα κάνει λουκούλλεια γεύματα, λεηλατώντας την επιχειρηματική, αστική, αγροτική & κτηνοτροφική, κινητή & ακίνητη περιουσία. Πλέον οι 4 συστημικές Τράπεζες έχουν ως δουλοπάροικους τους περισσότερους Έλληνες, μέσω των λεγόμενων κόκκινων δανείων. 8). Δεν έφεραν καμία ιδιωτική επένδυση στην χώρα, τουναντίον ελληνικές και ξένες εταιρίες μας κουνάνε μαντήλι μεταφέροντας τις δραστηριότητες τους σε γειτονικά κράτη. 9). Έχουμε καταντήσει οι βαρύτερα φορολογούμενοι πολίτες σε όλο τον κόσμο με τους μισούς Έλληνες να χρωστάνε στην εφορία. Αλλά κατά τ' άλλα, βγήκαμε από τα μνημόνια!!!

CR

Στα γρήγορα: 1). "Φέσωσαν με αλλά 150 δις τουλάχιστον την χωρα": το δημόσιο χρέος δεν αυξήθηκε κατά 150 δις άρα που ακριβώς αποτυπώθηκε αυτό το φέσι; 2)."Έφεραν το 3ο βαρύ μνημόνιο και το 4ο & πλέον επώδυνο με απίστευτα "πλεονάσματα" 2,2-3,5%, ανέφικτα & για την Γερμανία": ανατρέποντας την συμφωνία Σαμαρά για πλεονάσματα 4,5%. Η αλήθεια είναι ότι το 3ο μνημόνιο ήταν ήδη προγραμματισμένο από το 2013, καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά δυσκολευόταν να κάνει τις μεταρρυθμίσεις (κυρίως στο συνταξιοδοτικό). 3). "Παρέδωσαν στους εχθρούς της Ελλάδας την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ για ΕΚΑΤΟ (100) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ αντί πινακίου φακής": η δημόσια περιουσία υποθηκεύτηκε οριστικά μέσω του χρέους, όταν μετατράπηκε από Ελληνικού σε Αγγλικού δικαίου με το PSI. Το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ έσωσε μερικώς κάποιες ΔΕΚΟ που ήταν προγραμματισμένες για ξεπούλημα στα προηγούμενα Μνημόνια. 4) "Ξεπούλησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντί 45.000.000 με ταμειακά διαθέσιμα 30.000.000 !!! & περιουσιακά στοιχεία χωρίς την υπεραξία της εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!!!, ενώ οι ίδιοι μιλούσαν για ξεπούλημα όταν οι ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ την έδιναν αντί 350.000.000": Τα οποία 300 εκ για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ποτέ δεν τα έδωσε κανείς. Όλοι οι διαγωνισμοί κατέληγαν άγονοι. Η εναλλακτική της πώλησης (έστω και με 1 ευρώ) ήταν ξαφνικός θάνατος - γιατί η Κομισιόν ζητούσε ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων ύψους 600 εκατομμυρίων της ΠΑΣΟΚΟΝΔ - και όλοι οι εργαζόμενοι στην ανεργία. 5) "Ξεπούλησαν τα περιφερειακά αεροδρόμια στην κρατική γερμανική ΦΡΑΠΟΡΤ αντί 1,2 δισ , ενώ μας φόρτωσαν τις υποδομές τους με κόστος 2 δισ": η συμφωνία για τα αεροδρόμια κληρονομήθηκε από την κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΖΕΛΟΥ. 6) " Ξεπούλησαν τις Τράπεζες σε ξένα αρπακτικά & επιθετικά φαντς, αφελληνίζοντας το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα, αντί μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.": Ο σκοπός του ΤΧΣ ήταν η διάσωση των καταθέσεων και (επαν)ιδιωτικοποίηση των τραπεζών. Τα λεφτά που δόθηκαν για τις τράπεζες είναι από την αρχή μη ανακτήσιμα λόγω των κόκκινων δανείων και της ζημίας που υπέστησαν από το καταστροφικό PSI.

να τα λεμε σωστα

1,2,3 σωστος. 4) παπαριες ελληναρα που χωρις τα δανεικα απο τους "εχθρους" θα χτυπουσε ατακτη χρεωκοπια. 5) Καλα τα εκαναν γιατι βρωμουσαν. 6) 45 εκ η πωληση αλλα χωρις την πωληση το κρατος επρεπε να την κλεισει και αμεσα και θα επρεπε να επιστρεψη στην ΕΕ 700 εκ για τα δωρακια που εδωσε το κρατος στο παρελθον. 7) Βαριεμε να γραφω αλλα και εδω εισαι λαθος. Το γεγονος ειναι οτι τα λαμογια του Συριζα καταστρεψαν τα παντα και οι μουροχαβλοι ελλαδητες τους ψηφισαν 2 φορες. Αυτο τα λεει ολα. Ο Κυριακος ειναι η τελευταια ελπιδα.

Ουτε εμεις ξεχναμε....

ΟΓΔΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΣ; Αντε αγορι μου να κανεις κανα φραπε γιατι η αξια μιας βουλιαγμενης τραπεζας με καγκουρες που δεν πληρωνουν σε μια κρατικοδιαιτη και μη παραγωγικη μπανανια ειναι 7 σεντς στο δολλαριο. Ξεχασες να μας πεις για τον ΟΣΕ οτι το κρατος επρεπε να τον κλεισει και να δωσει πισω στην ΕΕ 700 εκ που παρανομα χρηματοδοτησε. Δεν θα κατσω να σου απαντησω για τα υπολοιπα αλλα οταν εισαι λαμογιο, κλεφτης και ψευτης, οι μερες σου ειναι μετρημενες. The party is over.

Αγύριγο κεφάλι

Από ποιά ΕΠΙΣΗΜΗ πηγή, σου προκύπτει αυτό το σλόγκαν ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν "φέσωσε ακόμη, δηλ. με επιπλέον 150 δις Ευρώ την Ελληνική Οικονομία";___Το βγάζεις από το κεφάλι σου αυτό; __Και ήρθες με αυτό και με κάποια παρόμοια ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ να κάνεις εδώ μέσα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ υπέρ της ... offshore-ΔΕΞΙΑΣ σου;

Γιατί ζητάς αυτοδυναμία

Για να κάνεις ο,τι θες χωρίς έλεγχο. Σε γελασανε γουρλοματη. Άσε τις κουτάλες κι εσύ οι πλουτοκράτες φίλοι σου ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Q

Μα και αυτοδυναμια να παρει το ειπε και ο ιδιος οτι ετσι κι αλλιως θα αναζητησει συνεργατες! Που σημαινει οτι ειτε ετσι ειτε αλλιως θα κανει συγκυβερνηση με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ! Για να μη σου πω οτι θα επιδιωξει εκλογες τον δεκαπενταυγουστο ανεξαρτητως αποτελεσματος, ωστε να εχει το χρονο για να διωξει τους ακροδεξιους απο την Βουλη! Μπορει στις ευρωεκλογες να περασε το "πες πες κατι θα μεινει" και να βοηθησε και λιγο ο Βελοπουλος σπαζοντας τα ποσοστα της Χ.Α, αλλα τωρα με τις εθνικες θα καταληξει να εχει δυο ακροδεξια κομματα στην Βουλη και δεν το θελει! Θα το παει λοιπον δεκαπενταυγουστο για να εντατικοποιησει την προπαγανδα, θα σουταρει και τον Βελοπουλο και ετσι θα εχει μονο το σχημα που θελει μεσα στην Βουλη! Δεν ειναι τυχαιο που απο τις ευρωεκλογες που πατωσε το Μερα25 του Βαρουφακη, ξαφνικα ολες οι δημοσκοπησεις τον θελουν μεσα στη Βουλη και ενισχυμενο! Τον θελουν κι αυτον μεσα στο σχημα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ! Η Χουντα ξερει οτι παιζεται το τελευταιο της χαρτι και κανει τα παντα ωστε να κρατηθει ζωντανη!

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ !!!!!!!!!!

ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ Η ΓΕΝΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΕ ΌΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ, ΕΑΝ Η ΝΔ ΔΕΝ ΒΓΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ !!!!! ΑΜΕΣΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΔ !!!!!!!! ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΒΗ ΓΕΝΗΜΑΤΑ !!!!!!!!! ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ Η ΓΕΝΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ !!!! ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 151 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΝΔ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ !!!!!!!!!!! ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΡΟΥΑ ΜΑΤ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ !!!!!!!! ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ !!!!!!!!!!! ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΟ 42% !!!!!!!!

@

ΑΝ πάνε οι Έλληνες να ψηφίσουν γιατί σφίξανε και οι ζέστες ε; Εκεί ποντάρισε ο Συριζας και το πήγε Ιούλιο!

Σκεπτόμενος Πολίτης

Η εξαφάνιση των ιδεολογιών του μίσους, της βίας και του θανάτου (φασισμός, ναζισμός, κομμουνισμός, μαρξισμός, συγκεντρωτικός εξουσιαστικός κρατισμός) είναι νομοτελειακή και αναπόφευκτη. Το πέρασμα της ανθρωπότητας στο επόμενο ιστορικό της στάδιο, δηλαδή το στάδιο του παγκοσμιοποιημένου σοσιαλφιλελεύθερου τεχνολογικού καπιταλισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ανεξάρτητων οικονομικά ανθρώπων, της πιο άμεσης ψηφιακής δημοκρατίας, της αυστηρής προστασίας του περιβάλλοντος και των ζώων και της κολοσσιαίας οικονομικής ανάπτυξης, είναι νομοτελειακό και αναπόφευκτο. Μέσα σ' αυτό το νομοτελειακό πλαίσιο, η αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φαντάζει σαν μια εντελώς φυσιολογική και αναμενόμενη εξέλιξη.

..,==

Δηλαδή ο Μητσοτάκης είναι σοσιαλφιλελεύθερος; Δεν είναι σκληρή Δεξιά;

Η βόμβα της ημερας

Ειναι αυτό που αποκάλυψε ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης, ότι ο Συριζαίος Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ήταν συνεργάτης της ΚΥΠ επι χούντας! Εξαφανιζεται ο Συριζα απο τον χάρτη. Κόμμα χουντικών χαφιέδων οι δήθεν "αριστεροί"!

Μονος

Για να κανεις ο,τι γουσταρεις!!!!!

antonia87

Καλά τα λες, ρε κουλη. Μονο ΝΔ μαγκες. Το μονο γνησιο λαικο και προπαντως Δημοκρατικο κομμα. Κατι πασοκοξυριζα ειναι για οδοντοκρεμες μονο, οχι για κομματα που θα οδηγησουν τη χωρα μπροστα. ΝΔ μονο....

antoniou78

Ετσι ...αντιγραφη του πασοκ η νδουλα παντα.Οπως και οι συμμοριτες συριζαιοι.Αντιγραψτε γραπτα και λεγομενα του Κιναλ.ΥΓ Δημοκρατικο κομμα γνησιο ηταν,ειναι και θα ειναι το ΠΑΣΟΚ.

antoniou78

Ασε μας ρε κουλη.Μονο Κιναλ μαγκες.Το μονο γνησιο λαικο και προπαντως Δημοκρατικο κομμα.Κατι νδουλοξυριζα ειναι για οδοντοκρεμες μονο,οχι για κομματα που θα οδηγησουν τη χωρα μπροστα.Κιναλ μονο....

Αυτό το γνήσιο λαϊκό....είναι που

Μας έφτασε στα σημερινά μας χάλια....Χώρα χωρίς σύνορα...λαθροεπικισμένη καθώς συνεχίζει να διαμελίζεται από την πολλή Δημοκρατία(!) που μας άφησε τάχατες παρακαταθήκη το Αμερικάνικο μέγα λαμόγιο με το ζιβάγκο!!!!!

freeman

ΟΧΙ αυτοδυναμία στον δειλό Ραφηνατοπροστάτη - Ραφηνατοεκβιαζόμενο Μητσοτάκη , στο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ 2004-2009 Ραφηνάτο κόμμα ΝΔ , που κατέστρεψε το 2004-2009 3 γενιές Ελλήνων (Βλ: Μπαρόζο, Γιούγκερ του ΕΛΚ , Έκθεση Ειδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ελληνικό Μνημόνιο, Αρχειοθέτηση Υπόθεσης Γεωργίου για Έλλειμμα 2009 από 3 Τακτικά Δικαστικά Συμβούλια ΑΡΑ ενοχή-ΕΓΚΛΗΜΑ Ραφηνάτης ΝΔ 2004-2009 , Συνταγματική νομιμοποίηση από Συμβούλιο Επικρατείας μόνο 1ου Μνημονίου Παπανδρέου ΑΡΑ Δικαστική αποδοχή Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης δημοσιονομικών 2009 που παρέλαβε ο Παπανδρέου από Ραφηνάτη ΝΔ ) . 3η Συνταγματική Εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και πολιτικό-επικοινωνιακό στρίμωγμα στον Μητσοτάκη να ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕξωΚομματικό Τεχνοκράτη Πρωθυπουργό και Υπουργούς , ΑΥΤΟ που ο Σαμαράς ΑΝΕΤΡΕΨΕ το 2012 (με ανοχή Βενιζέλου) για να κατσικωθεί στην Πρωθυπουργική καρέκλα και να μας φέρει τους Σταλινοφασίστες άθεους απάτριδες αληταράδες . Μητσοτάκη , ΑΦΟΥ ΚΟΠΤΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, θυσίασε το πρωθυπουργηλίκι . . .ειδάλλως ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΥΠΑΙΤΙΌΤΗΤΑ . . .εσείς δε, Μοσχάτα τρολορεμάλια ξεχάστε τις δημόσιες ξαπλώστρες που ονειρεύεστε και τραβάτε στον ιδιωτικό τομέα που ΤΑΧΑ λέτε πως λατρεύεται . . . ΕΝΑΣ Παπανδρεικός, που τα πασοκομματόσκυλα δεν ξέρουν ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ γιατί 30 χρόνια ζω από τον ιδιωτικό τομέα που λόγω αντικειμένου ΔΕΝ μπορώ να φοροδιαφύγω και λόγω λελογισμένης διαχείρισης, καθόλου δανεισμένος . Κάποιοι σαν εμένα , 10 χρόνια , κρατήσαμε την Ελλάδα στην Πολιτισμένη-Κοινοβουλευτική Δύση-ΕΕ-ΟΝΕ-ΝΑΤΟ , ΕΜΕΙΣ πληρώναμε για όλα τα αριστεροπασοκοδεξιά ρεμάλια που κρύφτηκαν πίσω από τους πραγματικά κατεστραμένους από την Πτώχευση Καραμανλή που δεν ήταν στιγμιαίο Έγκλημα λάθος πολιτικής απόφασης στιγμής, ΑΛΛΑ ΔΙΑΡΚΕΣ συνειδητό ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ που διεπράττετω για μια 5ετία 2004-2009 .

Πρασινα αλογα

Παπαδρεικο ρεμαλι, απο το 81 και μετα φαγατε την αγελαδα, φαγατε τα δανεικα και τωρα ηρθε ο λογαριασμος και θα τον πληρωσεις μεχρι ο πρασινος ηλιος γινει μπλε

Παπανδρεϊκέ

Καλά τα λες για το χονδρό παιδί από τη Ραφήνα, ξεχνάς όμως να αναφέρεις ότι η χρεοκοπία έβαλε τα θεμέλια της το 1981 πριν ωριμάσει επί πρωθυπουργίας του! Αν δεν σου κάνει ο Κυριάκος κάτσε να σε δουλεύει ο απατεώνας μέχρι να σβήσει ο ήλιος....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης