LIVE

Κορωνοϊός

Πάνος Καμμένος: Ο συγκυβερνήτης του Τσίπρα με Ferretti πολλών εκατομμυρίων

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Η «παρέλαση» στις Σποράδες με την υπερπολυτελή θαλαμηγό «Lay Back» («αράζω», σε ελεύθερη μετάφραση), το νέο καμάρι του Πάνου Καμμένου, ένα 25μετρο Ferretti, το οποίο σε τιμή γιάρδας κοστίζει αρκετά εκατομμύρια ευρώ - Κομμάτια και θρύψαλα το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ από τον μόνιμο συγκυβερνήτη για 4 χρόνια, ο οποίος απ'ό,τι φαίνεται τώρα προτιμά να κυβερνά το Ferretti του, απολαμβάνοντας τον ελεύθερο χρόνο που του αφήνει η πολιτική αποστρατεία του

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας υποτίθεται ότι δίνει τη «μάχη για τους πολλούς» και εναντίον της «Ελλάδας των ελίτ» ο μέχρι πρότινος συνέταιρός του στην εξουσία δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει παρέλαση στο Αιγαίο και τις Σποράδες, επιδεικνύοντας χωρίς κανένα πρόβλημα μια υπερπολυτελή θαλαμηγό που αναμφίβολα συγκαταλέγεται στην ελίτ της σκαφάτης χλιδής.

Μέσα από το φωτογραφικό ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος» φαίνεται ότι ο πρώην συγκυβερνήτης του Πάνος Καμμένος, ο άνθρωπος που τον κράτησε στην εξουσία για 4 χρόνια, απολαμβάνει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης με την οικογένειά του στη Σκιάθο και τις άλλες Σποράδες πάνω σε ένα ξεχωριστό Ferretti 68 (πάνω από 25 μέτρα) αξίας πολλών εκατομμυρίων.


kamme1


Και το όνομα αυτού «Lay Back» («αράζω», σε ελεύθερη μετάφραση). Αραχτός και αμέριμνος ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ., μακριά από προεκλογικές υποχρεώσεις, αφού στις ευρωεκλογές οι πολίτες τον έστειλαν στην πολιτική αποστρατεία με ένα ταπεινωτικό ποσοστό (0,80%) για τον ίδιο και το κόμμα του. Το πρόβλημα δεν είναι βέβαια ο Καμμένος, ο οποίος «κάηκε» και δύσκολα θα ξαναβρεθεί στο πολιτικό προσκήνιο. Το πρόβλημα είναι ότι ο επί 4 χρόνια συνεταιρισμός του στην εξουσία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα αποδομεί οποιοδήποτε αφήγημα για το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς». Δεν άφησε καν ένα χρονικό διάστημα να ξεχαστεί. Από τα καζίνο του Μόντε Κάρλο και του Λονδίνου μέχρι τα πολυτελή ελβετικά θέρετρα και τώρα τα κότερα, ο Καμμένος αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα της ηθικής απαξίωσης στη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.


kammenos1
Στο πηδάλιο ο κάπτεν Πάνος και οι Φιλιππινέζοι ναύτες προετοιμάζουν τα μπαλόνια για να δέσουν στο λιμάνι της Σκιάθου


Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ο Αλέξης Τσίπρας εμπιστεύτηκε από την πρώτη μέρα ως συνέταιρό του και στήριζε, κάλυπτε και προστάτευε σχεδόν μέχρι τέλους, παρά τις επανειλημμένες προκλητικές συμπεριφορές του. Ακόμη και μετά τις δεύτερες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη δυνατότητα κυβερνητικών συμμαχιών με όμορα και συγγενικά κόμματα, όπως το ΚΙΝ.ΑΛ. της Φώφης Γεννηματά και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, ο Τσίπρας επέλεξε να διατηρήσει τον κυβερνητικό συνεταιρισμό με τον Π. Καμμένο και το ρεύμα της «ψεκασμένης» Δεξιάς που εκπροσωπούσε.

Επιπλέον, τον κράτησε στην ευαίσθητη θέση του υπουργού Αμυνας, προικίζοντάς τον μάλιστα με ιδιαίτερη αυτονομία στη διαχείριση συμβολαίων, συνεργασιών, αγορών εξοπλισμού και λοιπών συναλλαγών, όταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ για πολλά χρόνια κατηγορούσε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ότι οι εξοπλισμοί αποτελούσαν «θερμοκήπιο σκανδάλων». Αλλωστε τα παραδείγματα του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου είναι τόσο πρόσφατα που είναι αδύνατο να ξεχαστούν. Φαίνεται ότι ο Τσίπρας σκέφτηκε ότι ο... Πάνος είναι ο κατάλληλος για να φυλάει τα πρόβατα... Τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη...


kammenos3
Ο καλός ο καπετάνιος: Η ναυτοσύνη και η εμπειρία του πρώην συγκυβερνήτη του Τσίπρα είναι... εμφανείς από τον τρόπο που καπετανεύει


Αγνωσται αι βουλαί του Αλέξη, αλλά το «δέσιμο» με τον Πάνο μέχρι να τα σπάσουν χρήζει εξηγήσεων. Δεν είναι λίγοι οι φίλοι του πρωθυπουργού -ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ- που καταφεύγουν ακόμη και στη διακωμώδηση αυτής της σχέσης. «Τι να κάνουμε, έχουν και οι δύο αδυναμία στα σκάφη...» σχολίαζε πρόσφατα κυβερνητικό στέλεχος και συμπλήρωνε: «Ευτυχώς ο δικός μας (σ.σ. ο Τσίπρας) ήταν φιλοξενούμενος, ο άλλος το αγόρασε λίγο διάστημα αφότου έφυγε από το υπουργείο». Κάτι είναι κι αυτό...

Τσίπρας και Καμμένος λοιπόν συνέταιροι στην εξουσία και τα προνόμιά της, μέχρι που οι δρόμοι τους χώρισαν λόγω Πρεσπών. Και πάλι όμως αυτός ο χωρισμός ήταν προσχεδιασμένος, αφού ο πρώην υπουργός μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση του φίλου του Αλέξη και να μην επιτρέψει την υπογραφή της Συμφωνίας, αν τον Ιούνιο του 2018 είχε αποσύρει τη στήριξή του στη Βουλή. Το έκανε εκ των υστέρων και αφού έδωσε όλο τον χρόνο στον Τσίπρα να βρει άλλους πρόθυμους βουλευτές για να ψηφίσουν τη Συμφωνία αλλά και να του παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Ετσι, λοιπόν, ο συνέταιρος του κ. Τσίπρα, μετά την αναγκαστική αποστρατεία του από την πολιτική, δεν μπορούσε να περιμένει ούτε στιγμή για να απολαύσει τις χαρές της ζωής που προσφέρει το χρήμα σε όσους το διαθέτουν. Το φουσκωτό των 8,3 μέτρων που είχε μέχρι τώρα αλλά και ένα άλλο σκάφος 11,5 μέτρων, το «Julestoo», δεν μπορούσαν να τον χωρέσουν. Το σκάφος που εμφανίζεται να κυβερνάει ο κ. Καμμένος μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ανήκε στον επιχειρηματία Ακη Σουρδή. Σε ποιον ανήκει σήμερα το σκάφος αυτό; Στον Πάνο Καμμένο ή όχι; Καλό και εύλογο το ερώτημα το οποίο θα πρέπει να απαντήσουν ο ίδιος και όποιος του το πούλησε. Εάν του το πούλησε. Με γνώση του νόμου περί ψευδομαρτυρίας ή ψευδούς δηλώσεως.


kammenos
Για προμήθειες με το τέντερ του «Lay Back» ο κάπτεν Πάνος μετά του υιού του, αφού αγκυροβόλησαν στο νησάκι Τσουγκριάς, πάνε για προμήθειες και κατόπτευση του λιμανιού της ΣκιάθουΕπισημαίνεται ότι στην τελευταία δημοσιοποιημένη δήλωσή του ο Π. Καμμένος εμφανίζεται με ετήσια έσοδα από τη βουλευτική του αποζημίωση 72.000 ευρώ και άλλα 72.000 από ενοίκια. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε την περίπτωση Τσοχατζόπουλου που ήθελε σπίτι απέναντι από την Ακρόπολη, δίνοντας έτσι την αφορμή για έρευνες με τα γνωστά αποτελέσματα και κατάληξη για τον πάλαι ποτέ υπουργό Αμυνας του ΠΑΣΟΚ, όπως κι ενός άλλου υπουργού Αμυνας, του Γιάννου Παπαντωνίου.

Και ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο καθένας έχει τις προσωπικές ευθύνες, οι οποίες δεν μοιράζονται, ούτε ότι αγνοούσε τα έργα και τις ημέρες του συνεταίρου και υπουργού του, γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ομολογία πως είτε του είχε παραχωρήσει εν λευκώ τα του υπουργείου Αμυνας, είτε ότι δεν ήξερε τι γινόταν στο εν λόγω υπουργείο. Και στις δύο περιπτώσεις είναι υπόλογος και οφείλει εξηγήσεις προς τον ελληνικό λαό.

Η επιλογή του να στηριχθεί στον Πάνο Καμμένο για να πάρει τη διακυβέρνηση της χώρας και τις τύχες του λαού για τέσσερα χρόνια ούτε σβήνεται ούτε παραγράφεται και κυρίως δεν διαχωρίζονται οι ευθύνες στα μάτια της κοινής γνώμης. Οταν μάλιστα ο ελληνικός λαός, που τους άκουγε όλα τα προηγούμενα χρόνια να κόπτονται για τους φτωχούς και απόκληρους της κρίσης φορτώνοντας με δυσβάσταχτους φόρους τη μεσαία τάξη, μαθαίνει εκ των υστέρων ότι από τη μια ο πρωθυπουργός έκανε διακοπές σε πολυτελή θαλαμηγό του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και από την άλλη ο συνέταιρός του καμαρώνει πάνω στο νέο του σκάφος νιώθει διπλά προδομένος από την κοροϊδία και την υποκρισία αυτών που τους εμπιστεύτηκε τις τύχες του.


kammenos4
Οδηγίες με αυστηρότητα : Ο καλός ο καπετάνιος πρέπει να ξέρει να δίνει σωστές οδηγίες στο πλήρωμα πώς και πού να δεθούν οι κάβοι. Πάντως τον κοιτάει αυστηρά και το θέμα είναι αν τον έχει ασφαλισμένο


Οι σκαφάτες διακοπές του κάπτεν Πάνου

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Πάνου Καμμένου να κατεβάσει ρολά στο κόμμα του ήρθε η ώρα της χαλάρωσης από τις σκοτούρες της πολιτικής και την αγωνία των εκλογών κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό πεπραγμένων. Ετσι, αφού τελείωσαν όλες οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του «Lay Back», σήκωσε τις άγκυρες και έβαλε πλώρη για τα καταγάλανα νερά των Σποράδων με τον κάπτεν Πάνο στο πηδάλιο του Ferretti 68.

Την περασμένη Τετάρτη το πρωί, ένα μικρό φουσκωτό τέντερ με δύο άντρες έμπαινε στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου. Το ρολόι έδειχνε 08:30 όταν ο Πάνος Καμμένος και ο γιος του Ηλίας αποβιβάστηκαν στη στεριά. Χαμογελαστός, ευδιάθετος και φανερά αδυνατισμένος μετά τη χειρουργική επέμβαση δακτυλιδιού στο στομάχι, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας μίλησε με κατοίκους που τον αναγνώρισαν μέχρι ο γιος του να ψωνίσει από κοντινό φούρνο το πρωινό τους.
Ο Π. Καμμένος είχε αγκυροβολήσει το σκάφος, απέναντι από το λιμάνι, στο καταπράσινο νησάκι Τσουγκριάς, και είχε έρθει με το τέντερ για προμήθειες, αλλά και για να κόψει κίνηση, όπως είπε στο «ΘΕΜΑ» κάτοικος του νησιού που είδε το σκηνικό. Ηθελε να δει πού μπορεί να δέσει γιατί το απόγευμα της ίδιας ημέρας με περισσή άνεση ο έμπειρος καπετάνιος έδεσε το 25μετρο Ferretti στο παλιό λιμάνι δεξιά του μνημείου του υποβρυχίου «Κατσώνης».

Είναι γνωστό ότι ο Πάνος Καμμένος διαθέτει δίπλωμα πλοήγησης σκαφών άνω των 10 μέτρων και δεν χρειάζεται να προσλάβει καπετάνιο παρά μόνο πλήρωμα. Στο σκάφος του απασχολούνται δύο Φιλιππινέζοι ναυτικοί γενικών καθηκόντων. Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε πάνω στη γέφυρα του γιοτ να οδηγεί ο ίδιος από το νησάκι Τσουγκριά μέχρι το παλιό λιμάνι του νησιού.

Το εντυπωσιακό σκαρί του «Lay Back» τράβηξε τα βλέμματα των παρευρισκομένων ίσως περισσότερο από κάθε άλλο σκαρί λόγω της παρουσίας του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τα παιδιά και τη σύζυγό του Τζούλη αποβιβάστηκαν στο παλιό λιμάνι του νησιού και απόλαυσαν τον καφέ τους στο «The Bar».


kammenos6
Βασική αρχή για τους σκαφάτους: Ποτέ παπούτσια πάνω στο σκάφος. Όμως όταν βγαίνουν στη στεριά ξυπόλητοι, πάνω στα πετραδάκια, όσο να ’ναι, παρά τα χαμόγελα, ένα προβληματάκι το έχουν


Και μια και λέμε για μπαρ, θυμίζουμε ότι, όπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ» προ εβδομάδων, οι δύο γιοι του Πάνου Καμμένου, Ηλίας και Γιάννης, άνοιξαν μπαρ στη Βουλιαγμένη. Ο αρχηγός των διαλυμένων πλέον ΑΝ.ΕΛ. βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα τους. Με χαβανέζικο πουκάμισο κουνώντας σέικερ και σερβίροντας σφηνάκια τούς βοηθά όπως μπορεί, τώρα που τελείωσαν άδοξα οι πολιτικές του υποχρεώσεις. Και μπορεί στη Σκιάθο να μην έφτασε με χαβανέζικο πουκάμισο, αλλά ως καπετάνιος αποδείχθηκε ικανότατος αφού έδεσε σε χρόνο dt το νέο και μεγαλύτερο γιοτ. Το «Lay Back» δεν έχει καμία σχέση με ένα άλλο σκάφος που είχε κάποτε ο πρόεδρος Καμμένος. Το 17μετρο «Iliatoras» που κληρονόμησε από τον πατέρα του έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, εγκαταλειμμένο πλέον σε καρνάγιο της Νοτιοανατολικής Αττικής. Το σκάφος διαθέτει 4 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει 8 άτομα μαζί με ολιγομελές πλήρωμα. Εχει εξοπλιστεί με δυο πετρελαιοκίνητες μηχανές 1.300 ίππων που του δίνουν μέγιστη ταχύτητα 34 κόμβων, αλλά και με ένα jet ski για παιχνίδια στη θάλασσα.


Να θυμίσουμε ότι ο Π. Καμμένος, εκτός από την αγάπη που έχει για τη θάλασσα και τη χλιδή της μπουρζουαζίας, είναι και πολύ καλός δάσκαλος. Αυτός έμαθε στον πρωθυπουργό πώς να ξεχωρίζει και να απολαμβάνει ένα καλό πούρο αλλά και τη... ναυτοσύνη με τις κοινές τους μίνι κρουαζιέρες, αυτός του δίδαξε τις διαφορές ανάμεσα στα φουσκωτά (τύπου Πολάκη) και τις θαλαμηγούς (τύπου Παναγόπουλου). Αλλωστε το Πάσχα του 2016 ο πρωθυπουργός και ο τότε υπουργός Αμυνας έκαναν μαζί διακοπές στο Πόρτο Υδρα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνων των ημερών, οι δυο τους αναχώρησαν για το πολυτελές θέρετρο το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής με το μικρό (11,5 μέτρων) αλλά πολύ γρήγορο σκάφος του Καμμένου «Julestoo».

Με το ίδιο σκάφος είχε πάει στην Κω το καλοκαίρι του 2015 και οι κάτοικοι του νησιού τον είχαν υποδεχτεί με αυγά και αποδοκιμασίες λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. στο Μεταναστευτικό.kammenos7
Σε εγρήγορση : Οταν το σκάφος πιάνει λιμάνι, όλες οι αισθήσεις του καπετάνιου είναι σε εγρήγορση και οι εντολές του σαφείς και κοφτές

kammenos9
Η αποβίβαση: Το τέντερ πιάνει λιμάνι και από τον απέναντι φούρνο μοσχοβολούν τα φρεσκοψημένα κρουασάν
kammenos8

Δείτε βίντεο: Πάνος Καμμένος: Ο συγκυβερνήτης του Τσίπρα με Ferretti πολλών εκατομμυρίων
Πάνος Καμμένος: Ο συγκυβερνήτης του Τσίπρα με Ferretti πολλών εκατομμυρίωνΑκολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης