Πάιατ: Αμερικανικές εταιρείες ενδιαφέρονται για αποκρατικοποιήσεις, ενέργεια και τεχνολογία

PYATT_7

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν όσα μπορούν για να προβάλλουν τις επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας – Ποιοι τομείς ενδιαφέρουν κυρίως τους Αμερικανούς επενδυτές

Ισχυρό ενδιαφέρον να επενδύσουν στην Ελλάδα έχουν Αμερικανοί, που θεωρούν ότι η χώρα μας παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Τζέφρι Πάιατ στο 9ο Διεθνές Φόρουμ Ορυκτών Πόρων στην Ελλάδα, η άνευ προηγουμένου προσέλευση εταιρειών των ΗΠΑ στο περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δείχνει το ισχυρό ενδιαφέρον επενδυτών, που θέλουν να εμπλακούν στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως αυτή των λιμανιών, εταιρείες στον ενεργειακό τομέα καθώς και στους τομείς της γνώσης και τις τεχνολογίας.

Ο Αμερικανός πρέσβης έδωσε έμφαση στις σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι σήμερα υπάρχει ευρεία συναίνεση ότι η Ελλάδα έχει γίνει από τους πιο σημαντικούς περιφερειακούς εταίρους, πρότυπο στις σχέσεις καλής γειτονίας και δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

«Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι η ευημερία και η σταθερότητα πηγαίνουν χέρι-χέρι, οπότε κάνουμε ό,τι είναι στις δυνάμεις μας για να προωθήσουμε επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και να βοηθήσουμε να επιταχυνθεί η οικονομία της Ελλάδας και να επιστρέψει σε βιώσιμους και γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης, μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης», ανέφερε.

Ο κ. Πάιατ υποστήριξε ότι ο κλάδος των ορυκτών είναι πολύ δυναμικός στην Ελλάδα και με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες για μεγάλες επενδύσεις. Ωστόσο, όπως είπε, ο τομέας δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη όπως θα μπορούσε. Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στην ανάγκη υπεύθυνων και βιώσιμων πρακτικών για την ανάπτυξη του κλάδου των ορυκτών πόρων, κάτι που εφόσον γίνει με συνεργασία τοπικών και δημόσιων αρχών, μπορεί να συμβεί κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε σημαντικό το ορυχείο που εκμεταλλεύεται η Eldorado Gold στις Σκουριές, λέγοντας ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα να αναπτυχθεί και σε τομείς πέραν του παραδοσιακού τουρισμού και της ναυτιλίας αλλά και ότι η επιτυχία σχεδίων όπως αυτό θα δώσει σήμα στους ξένους επενδυτές ότι το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα αλλάζει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

yavuz

«Σε περίπτωση που βρεθεί πετρέλαιο και φυσικό αέριο εδώ, οι δύο πλευρές θα μοιράσουν τα έσοδα» αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ - Επιπλέον, κατηγορεί την Ευρώπη για τη στάση της ενάντια στους τουρκοκύπριους, κάνοντας λόγο «για δύο μέτρα και δύο σταθμά»

8
mitarakis_samos

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφθηκε το ΚΥΤ στο Βαθύ και στη συνέχεια είχε επαφές στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου - Πολίτες τον αποδοκίμασαν κατά την άφιξή του  στη θέση Ζερβού

17