Τσίπρας: Έκλεισαν τα ψηφοδέλτια, εκτός από το Επικρατείας

Τσίπρας: Έκλεισαν τα ψηφοδέλτια, εκτός από το Επικρατείας

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός αποχωρώντας από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Άγνωστο τι θα γίνει με τον Πάνο Σκουρλέτη - «Σφαγή» για τα ονόματα μέχρι τελευταία στιγμή

alexis-tsipras-apoxorei
Έκλεισαν τα ψηφοδέλτια, εκτός από το Επικρατείας, είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας αποχωρώντας από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Εκτός από το Επικράτειας, τα υπόλοιπα ναι» απάντησε ο πρωθυπουργός.

sin2
sin1


Στο παρασκήνιο πάντως, μέχρι τελευταία ώρα εκτυλίσσεται «σφαγή» με ονόματα να μπαίνουν και να βγαίνουν συνεχώς. Το όνομα του Γιώργου Γραμματικάκη, που ήταν μέχρι τώρα ευρωβουλευτής του Ποταμιού, κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στο παρασκήνιο και τις συζητήσεις για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί με κάποιες τελευταίες πινελιές να δώσει ένα άνεμο ανανέωσης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να προωθήσει έμπιστα στελέχη, αποσύροντας ταυτόχρονα κομματικούς παράγοντες, για τους οποίους θεωρεί ότι έκλεισαν τον κύκλο τους.

Κλείσιμο
Η μεγαλύτερη έκπληξη ασφαλώς θα είναι η συνεργασία με τον κ. Γραμματικάκη, με τον οποίο πάντως οι επαφές του πρωθυπουργού είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Η αναδιάταξη στο επικοινωνιακό επιτελείο φέρνει την Έφη Αχτσιόγλου στο επικρατείας και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στην Α’ Αθήνας. Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης είναι ο άλλος σίγουρος υποψήφιος με το Επικρατείας, αλλά από κει και πέρα όλα θα κριθούν την τελευταία στιγμή, με τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη να είναι το φαβορί και για τον λόγο ότι αντιδρούν οι υποψήφιοι στον βόρειο τομέα της β’ Αθήνας σε μία πιθανή κάθοδό του στη συγκεκριμένη περιφέρεια, λόγω αυξημένου ανταγωνισμού.

Άλλωστε στη συγκεκριμένη περιφέρεια θα είναι υποψήφια στελέχη όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Αννέττα Καββαδία, η Ελένη Αυλωνίτου και άλλοι.

Για να «αδειάσουν» θέσεις πάντως στο Επικρατείας ο κ. Τσίπρας στέλνει τον Γιάννη Δραγασάκη στον δυτικό τομέα της β’ Αθήνας, όπου διεκδικούν την εκλογή τους ισχυρά στελέχη, όπως οι Δημήτρης Βίτσας, Πάνος Ρήγας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά και ο Νίκος Τόσκας.

sub3
sin4


Στο νότιο τομέα της β’ Αθήνας αναμένεται να συγκρουστεί το λεγόμενο σύστημα Παππά, με άλλα επιφανή στελέχη του κόμματος. Σημειωτέον διεκδικούν σταυρό στη συγκεκριμένη περιφέρεια, εκτός του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, οι Θεανώ Φωτίου, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Βασιλειάδης, Γιάννης Μπαλάφας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και άλλοι.

Για μία εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας πιέζει και ο Νίκος Κοτζιάς.

Με τους πασοκογενείς γίνεται επίσης μεγάλη συζήτηση, αφού ο κ. Τσίπρας θέλει να εκπροσωπηθούν με ικανό αριθμό βουλευτών, ώστε να σηματοδοτηθεί η κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Εκτός της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου, υποψήφιοι θα είναι στελέχη όπως ο Γιάννης Ραγκούσης στη β’ Πειραιά, ο Νίκος Μπίστης, μάλλον στο επικρατείας, σε μη εκλόγιμη θέση όμως, η Μαρία Ρεπούση στην Α’ Πειραιά, ο Θάνος Μωραΐτης στην Αιτωλοακαρνανία και άλλοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης