Γιάννης Σγουρός: Δε θα είναι τελικά υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής

geroulasnos

Ανοικτή Επιστολή του Γιάννη Σγουρού προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κα Φώφη Γεννηματά

Ο Γιάννης Σγουρός αναφέρεται στην πρόσφατη συνάντησή του με τη Φώφη Γεννηματά και αποκαλύπτει την πρότασή του να τοποθετηθεί σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Στη συνάντησή μας, σας γνώρισα εξ αρχής ότι η τυχόν εκλογή μου ως βουλευτής δεν είναι αυτοσκοπός» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Διαβλέποντας πλέον μετά την πάροδο αρκετών ημερών την δυσκολία της τελικής σας απόφασης, θα ήθελα να σας βγάλω από τη δύσκολη θέση της επιλογής, εκφράζοντας την επιθυμία να μην είμαι τελικά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές»

«Η απόφασή μου αυτή είναι οριστική, όμως θα είμαι πάντοτε στην πρώτη γραμμή στην μάχη για την ενότητα της κεντροαριστεράς και την ήττα του νεοφιλελευθερισμού, που τόσα δεινά σώρευσε στην ελληνική κοινωνία» καταλήγει ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής.


Ολόκληρη η επιστολή του Γιάννης Σγουρού στη Φώφη Γεννηματά:

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Η χώρα μας διανύει μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ιστορίας της, καθώς προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά από 10 χρόνια βαρύτατων μνημονίων, περικοπών και σκληρής λιτότητας.

Ακράδαντη είναι η πεποίθησή μου ότι η διαδικασία εξόδου από την κρίση προϋποθέτει επανεκκίνηση όχι μόνο στην οικονομία μας αλλά σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου ώστε να γίνει μια νέα αρχή με όρους βιωσιμότητας και οικονομικής ανάπτυξης σε γερά θεμέλια.

Πισωγυρίσματα σε συνταγές χρεοκοπίας δεν επιτρέπονται καθώς είναι βέβαιο ότι θα στοιχίσουν ανυπολόγιστα στην κοινωνία, ούτε προσφυγή σε ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που βάζουν σε δεύτερη μοίρα την κοινωνία και τις ανάγκες της. Η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη πρέπει να βρίσκεται αταλάντευτη απέναντι σε τέτοιες πολιτικές και ενωμένη να επιδιώκει την στρατηγική ήττα του δεξιού νεοφιλελευθερισμού.

Απαιτείται η υλοποίηση και εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών με κοινωνικό πρόσημο, απαλλαγμένων όμως από κάθε είδους λαϊκισμό.

Όπως γνωρίζετε από τη διαδρομή μου στη Νομαρχία της Αθήνας και μετέπειτα στην Περιφέρεια Αττικής, υπηρέτησα τέτοιου είδους πολιτικές, χωρίς ποτέ να ενδώσω σε μικροκομματικές και πελατειακές σκοπιμότητες.

Πορεύτηκα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την παραγωγή έργου που έχουν ανάγκη οι πολίτες, την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές και όχι στις επόμενες εκλογές.

Κάπως έτσι δημιουργήσαμε στην Περιφέρεια Αττικής έναν φορέα με ευρωστία και υγεία, που συνέχισε να παράγει έργο ακόμη και την περίοδο της οικονομικής κρίσης όταν το κράτος είχε παραλύσει. Που δεν χρέωσε τους πολίτες ούτε ένα ευρώ. Που ξεχώρισε για την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητά του.

Για τον λόγο αυτό παρά το κλίμα πολιτικής πόλωσης που επικράτησε, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, μία μεγάλη μερίδα πολιτών, σχεδόν 300.000 πολίτες - που αντιστοιχεί σε ποσοστό 17,40 % - εμπιστεύθηκαν την προσπάθειά μας να επαναφέρουμε στην Αττική την κανονικότητα, δημιουργώντας έναν ισχυρότατο πόλο στρατηγικής σημασίας στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Στην περιφέρεια όπου ζει και δρα σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας.

Και τούτο παρά το γεγονός ότι, είχαμε να αντιμετωπίσουμε αντιπάλους που αντιπαρέθεσαν αστρονομικά πολλαπλάσιους πόρους για την προβολή τους. Και επιπλέον αντιμετωπίσαμε υπονόμευση από «φίλιες» δυνάμεις, όπως υπονόμευση αντιμετώπισε στον δεύτερο γύρο και η υποστηριζόμενη από το ΚΙΝΑΛ παράταξη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το ποσοστό που λάβαμε - παρ´ όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες - ήταν ένα ποσοστό ελπίδας για την ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη προοδευτική και δημοκρατική αυτοδιοίκηση. Άλλωστε ποτέ δεν είδαμε τον κοινό μας αγώνα ως εφαλτήριο για μια ασφαλή μετάβαση στην «κεντρική» πολιτική σκηνή.

Έχοντας μάθει λοιπόν να αγωνίζομαι για τη δημοκρατική παράταξη από τα πρώτα πολιτικά μου βήματα δεν μπορούσα παρά να ακούσω με ιδιαίτερη προσοχή την πρότασή σας για να συμμετάσχω ως υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής.

Στη συνάντησή μας, σας γνώρισα εξ αρχής ότι η τυχόν εκλογή μου ως βουλευτής δεν είναι αυτοσκοπός.

Γι’ αυτό πρότεινα την τοποθέτησή μου σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Διαβλέποντας πλέον μετά την πάροδο αρκετών ημερών την δυσκολία της τελικής σας απόφασης, θα ήθελα να σας βγάλω από τη δύσκολη θέση της επιλογής, εκφράζοντας την επιθυμία να μην είμαι τελικά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Η απόφασή μου αυτή είναι οριστική, όμως θα είμαι πάντοτε στην πρώτη γραμμή στην μάχη για την ενότητα της κεντροαριστεράς και την ήττα του νεοφιλελευθερισμού, που τόσα δεινά σώρευσε στην ελληνική κοινωνία.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση και καλή δύναμη στις προσπάθειές σας, με γνώμονα πάντοτε μια ενωμένη και ισχυρή προοδευτική δημοκρατική παράταξη, όπως την σφυρηλάτησε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ . ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΣΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΝΑΖΙ Η ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΡΘΙΟΙ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ .

Αφου ο Σγουρός είναι κατά του νεοφιλελευθερισμου

τότε ο νεοφιλελευθερισμός έχει δίκιο

Αφιερωμενο

Πιο χαμηλα, Φωφη, πιο χαμηλα, μαζι σου πεφτει το ΚΙΝΑΛ πιο χαμηλα.

σε --- Αφ ιερωμένο

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ κύριε Αφιερωμένε … χωρίς λόγο και αίτια μόνο απελπησία είστε και απογοήτευσι !! ..γιατί άραγε..? μήπως για να καταρακώσετε το ηθηκό του κόμματος και να κερδίσουνε η άλλοι ? λέω μήπως..? διότι εσύ χωρίς στοιχεία μιλάς και κατακρίνεις … δεν είναι απόλυτα σωστό αυτό...δεν δείχνεις ετσί την πεδία σου και τον πολιτισμό σας..!! δηλαδή...ύμαρτων … στα καλά καθούμενα ειρωνείες και απειλές για ένα κόμμα που όλοι η αθρωποι το παραδέχονται μετά βεβαιότητας και επίσης έχει πάει και πολλοί καλά στις ευρωεκλογές. δηλαδή καπου….. έλαιος !!! να μην είμαστε και πλεονέχτες... φίλτατε !... θέλει προσοχή ...

Στέλιος

Τι είπε? "την ήττα του νεοφιλελευθερισμού, που τόσα δεινά σώρευσε στην ελληνική κοινωνία" Από τη μεταπολίτευση, η μόνη φιλελεύθερη κυβέρνηση που πέρασε από την χώρα, ήταν η κυβέρνηση του Κων/νου Μητσοτάκη, και ήταν 3 χρόνια!!! Τα υπόλοιπα 42 ΧΡΟΝΙΑ, κυβερνούσε ΠΑΣΟΚ ή μπλέ ΠΑΣΟΚ (ΝΔ με Βούδα). Ρε θα χαζέψουμε τελείως με δαύτους...

δεν πειράζει Φώφη

όλο και κανένα άνεργο ξάδερφο θα έχει ο Μαργαρίτης

Εγκληματική συμμορια

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

οι τελευταίοι

πρώτοι

Σε άλλη χώρα......

....θα είχε ποινικοποιηθει ακόμα και η χρήση των λέξεων, ΠΑΣΟΚ, πασοκος, Παπανδρέου για το κακό που έχουν κάνει στη χώρα.

Πότε θα το καταλάβετε;

Ότι ζούμε είναι τα απόνερα του πολιτικου τυχοδιώκτη που βγήκε το 1981. Όποιος δεν το έχει καταλάβει ακόμα είναι ή βολεμενος ή βλαμμένος.

Κλεφτοπασοκ

Με αυτό το όνομα θα μείνετε στην ιστορία. Περίεργο που ο βαθεοπασοκος Σγούρος τα έσπασε με τη βαθεοπασοκα Φώφη. Το κλεφτοπασοκ σκορπίζεται στους πέντε ανέμους όπως δικαίως του πρέπει. Ουστ!!!

Αχιλλέας

Θα τρελαθούμε: μιλάνε για τα κακά του νεοφιλελευθερισμού, αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα (όλοι οι άνθρωποι του πεθαμένου κλέφτη και απατεώνα / και οι γαμοψηφοφόροι τους ψήφισαν τον χαζό για καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και να τους διορίσει στο δημόσιο). Δεν υπάρχει σωτηρία.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4808905

Η Δανία  και η Ολλανδία να έχουν πιο ενεργό ρόλο στις διαβουλεύσεις για τα Δυτικά Βαλκάνια, από την Ελλάδα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποφεύγει την παραμικρή αναφορά στο Γαλλικό βέτο

4924208

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι πιστεύει στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή των αποδήμων και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση – Επιστολή τεσσάρων σημείων του Θεοδωρικάκου προς τα κόμματα ενόψει της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής τη Δευτέρα

29
eu-summit-table-arthro

Ξεκάθαρο όχι των Ευρωπαίων ηγετών στο αίτημα για ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ - Το ζήτημα της διεύρυνσης απλώς θα συζητηθεί, κάποια στιγμή, μέχρι τον Μάιο του 2020 χωρίς την παραμικρή δέσμευση ότι μελλοντικά μπορεί να αποφασιστεί η είσοδος των δύο χωρών στην ΕΕ

12
socialismos

Στόχος της κίνησης αυτής, που παρουσιάζεται ανήμερα της επετείου της μεγάλης εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Οκτώβρη του 1981, είναι να αγωνιστεί «για μια νέα πολιτική και ιδεολογική νίκη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»