Γεωργιάδης για αναφορά Αγγελή: Πρέπει να απαντήθει γραμμη προς γραμμή από την κυβέρνηση

Γεωργιάδης για αναφορά Αγγελή: Πρέπει να απαντήθει γραμμη προς γραμμή από την κυβέρνηση

Η επόμενη Βουλή θα ψάξει την υπόθεση Novartis με εξεταστική επιτροπή επανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης

adonis-ngr
Ως «μια από τις συγκλονιστικότερες αποκαλύψεις των τελευταίων ετών» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης τη δημοσιοποίηση από το Πρώτο ΘΕΜΑ της αναφοράς του αντεισαγγελέα για την υπόθεση Novartis.

«Κι αυτό διότι ένας εν ενεργεία αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο εποπτεύων της έρευνας Novartis, κάθεται και γράφει δύο αναφορές και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εξύφαινε συνωμοσία για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους και η εισαγγελέας διαφθοράς έκανε παραβίαση του νόμου περί κατάχρησης εξουσίας» εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Αλλάζει όλη η εικόνα της υπόθεσης» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι «αν και καταλαβαίνω ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την έβαλε στο συρτάρι, πρέπει να απαντηθεί γραμμή προς γραμμή. Είτε είναι φαντασιόπληκτος ο Αγγελής ή πράγματι η κυρία Τουλουπακη έλαβε μέρος σε συνωμοσία».

Επανέλαβε, δε, ότι «η επόμενη Βουλή θα ψάξει την υπόθεση Novartis, θα γίνει εξεταστική επιτροπή και εκεί θα προσκληθούν οι μάρτυρες χωρίς προστασια,
θα προσκληθεί ο κ. Αγγελής, η κυρία Τουλουπάκη, ο επονομαζόμενος Ρασπούτιν και αυτόν θα μας τον πεί η κυρία Ράικου».

Η υπόθεση δεν πρόκειται να μείνει στο σκοτάδι «όχι για λόγους ρεβανσισμού. Εγώ θέλω να το ψάξουμε γιατί στόχος είναι εάν υποτεθεί όσα γράφει ο κ. Αγγελής είναι αληθνιά και η κυβέρνηση Τσίπρα δια συγκεκριμένων υπουργών έστησαν σκευωρία, τότε θα δώσουμε σήμα ότι η επόμενη κυβέρνηση και η μεθεπόμενη κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο ατιμωρητί και αυτό θα οδηγήσει σε αποσάρθρωση της Δημοκρατίας».

Ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε, επίσης, «δεν όφειλε η κυβέρνηση να έχει τοποθετηθεί για το θέμα; Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει ότι δεν βλέπει ότι ένας εν ενεργεία αντεισαγγελέας την κατηγορεί για κάτι τόσο σοβαρό;».

«Ελπιζω να μην συνδέεται η υπόθεση αυτή με τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη γίατι δεν πιστεύω ότι κάποιος ανώτατος δικαστικός θα έκανε συναλλαγή για να προσφέρει προστασία στην απερχόμενη κυβέρνηση» κατέληξε για το θέμα ο κ. Γεωργιάδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης