Αποτέλεσμα-έκπληξη στη Θεσσαλονίκη: Δήμαρχος ο Ζέρβας με 67%

Αποτέλεσμα-έκπληξη στη Θεσσαλονίκη: Δήμαρχος ο Ζέρβας με 67%

Κερδίζει το Δήμο Θεσσαλονίκης με διπλάσιο ποσοστό από τον αντίπαλο του - Έλαβε  το 66,76% των ψήφων έναντι 33,24% του Νίκου Ταχιάου - Εκτός από τον Ζέρβα εκτοξεύθηκε και η αποχή στη Θεσσαλονίκη





zervas_thessaloniki_art
Με διπλάσιο ποσοστό από τον αντίπαλό του και νικητή του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών Νίκο Ταχιάο κέρδισε ο Κώστας Ζέρβας τη μάχη για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης.

Ο Κώστας Ζέρβας, που ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ όταν ξεκίνησε η κούρσα της διαδοχής του Γιάννη Μπουτάρη, εκτοξεύθηκε σήμερα στο 67%, από το 14,93 που είχε λάβει την προηγούμενη Κυριακή!

Πιο συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων ο Κώστας Ζέρβας έλαβε 66,76% έναντι 33,24% του Νίκου Ταχιάου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον Κώστα Ζέρβα, στη Θεσσαλονίκη - όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας - εκτοξεύθηκε σήμερα και η αποχή. Από το 47,50% του πρώτου γύρου η αποχή έφτασε στο 62,60% στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών.

thes_zervas


Ζέρβας: Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους Θεσσαλονικείς, ό,τι κι αν ψήφισαν


«Σήμερα νίκησε η Θεσσαλονίκη. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους Θεσσαλονικείς ότι κι αν ψήφισαν», δήλωσε ο νέος δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Φορτισμένος συναισθηματικά και εν μέσω συνθημάτων ο κ. Ζέρβας, επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη», στις πρώτες δηλώσεις αμέσως μετά τη νίκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών, τόνισε ότι «το μυαλό μας θα κατευθύνεται στο να γίνει καλύτερη η ζωή όλων».

«Δεν ξεχάσαμε ούτε λεπτό ότι η πρότασή μας είναι αυτοδιοικητική: από την πόλη αρχίσαμε, στην πόλη καταλήξαμε», σημείωσε ο κ. Ζέρβας τονίζοντας ότι σήμερα η πόλη κέρδισε. «Ξέρω καλά πόσο δύσκολο ήταν και θέλω να πω στους δημότες μας ότι θα είμαι αυτός ο δήμαρχος που επιθυμούν, αυτός που θα κάνει τη δουλειά», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους Θεσσαλονικείς ό,τι και αν επέλεξαν».

Κλείσιμο
«Από αύριο, οι ενέργειές μας σε έναν σκοπό θα κατευθύνονται, να γίνει καλύτερη η Θεσσαλονίκη για όλους», είπε ο νέος δήμαρχος.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε, έντονα συγκινημένος, στην παρακαταθήκη που του έχει αφήσει ο πατέρας του, τον οποίον, όπως είπε, «κουβαλώ κάθε στιγμή μαζί μου».

Ευχαρίστησε ονομαστικά τους συνεργάτες του και την οικογένειά του και κατέληξε με έμφαση: «Θα το ξαναπώ. Μόνο νίκες για τη Θεσσαλονίκη».

Δείτε το βίντεο του voria.gr με τις δηλώσεις του

Ζέρβας 2





Παραδέχθηκε την ήττα του ο Νίκος Ταχιάος

Με τις κουβέντες του πατέρα του «Να θέλεις να κερδίζεις, Να ξέρεις να χάνεις», ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος συνεχάρη τον ανθυποψήφιό του Κωνσταντίνος Ζέρβα για τη νίκη του, στις επαναληπτικές εκλογές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του EXIT POLL.

Ο κ. Ταχιάος δήλωσε πως είναι στη διάθεση οποιουδήποτε έχει καλό σκοπό για τη Θεσσαλονίκη.

Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στην ομάδα «Θεσσαλονίκη - Υπεύθυνα», τους εθελοντές, προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τη Νέα Δημοκρατία για τη στήριξη στο πρόσωπό του.

«Έχω ήσυχη της συνείδησή μου, ήμουν πιστός στις αρχές και τις αξίες μου. Έδωσα τον αγώνα με όση δύναμη είχα. Η Θεσσαλονίκη είναι το πάθος μου. Υπάρχει νικητής, στρέψτε τα φώτα στον νικητή», σημείωσε ο Νίκος Ταχιάος.

Τον Νίκο Ταχιάο υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα στο εκλογικό του κέντρο και χαιρέτισε φίλους και στελέχη της παράταξης του.

Thestival.gr Ταχιαος


Πήγη: thestival
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης