Ανοίγουν τη Βουλή για να περάσουν ρουσφέτια

Ανοίγουν τη Βουλή για να περάσουν ρουσφέτια

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει εως τις 10 Ιουνίου να τακτοποιήσει κάθε εκκρεμότητα - Ανάμεσά τους η οριστικοποίηση διορισμών από το υπ. Εσωτερικών, η στελέχωση κρίσιμων θέσεων στον χώρο της εκπαίδευσης, το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων και ο τρόπος διάθεσης σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης

vouli_main01
Ενέργειες και πράξεις που κινούνται στα όρια εκτροπής απεργάζεται η κυβέρνηση την ώρα που βρίσκεται επισήμως σε αποδρομή. Λίγες ημέρες μετά την προκήρυξη εθνικών εκλογών και ελάχιστες εβδομάδες πριν την προσφυγή στις κάλπες στις 7 Ιουλίου το Μέγαρο Μαξίμου δρομολογεί την επιβολή ηγεσίας της αρεσκείας της στην ελληνική δικαιοσύνη ενώ παράλληλα ετοιμάζει το άνοιγμα της Βουλής για την ψήφιση με fast track διαδικασίες ρουσφετολογικών διατάξεων και ευνοϊκών ρυθμίσεων για φιλικά συμφέροντα και ημέτερους.

Με πρόσχημα ότι η Βουλή δεν έχει επισήμως διαλυθεί καθώς η ημερομηνία εκλογών παρατάθηκε για μια εβδομάδα η κυβέρνηση θα επιχειρήσει εως τις 10 Ιουνίου να τακτοποιήσει κάθε εκκρεμότητα και να εξασφαλίσει «ευνοϊκότερες» συνθήκες για την περίοδο που δεν θα βρίσκεται στην εξουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων του κοινοβουλίου προκειμένου να προγραμματιστεί νομοθετικό έργο.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι θα εισαχθεί κάποιο ήπιο νομοσχέδιο στο οποίο όμως θα προστεθούν δεκάδες προβληματικές τροπολογίες καθώς υπάρχου «εκκρεμότητες» που αφορούν την οριστικοποίηση διορισμών από το υπουργείο Εσωτερικών, τη στελέχωση κρίσιμων θέσεων στον χώρο της εκπαίδευσης, θέματα ενέργειας, το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων και τον τρόπο διάθεσης σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το βουλευτικό πινάκιο τα νομοσχέδια που μπορούν να εισαχθούν άμεσα στην Ολομέλεια είναι οι κυρώσεις της Συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του περιβάλλοντος και του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια σχετικά με την πρόσβαση στους γενετικούς πόρους.

Καρατομήσεις σε δημόσιους φορείς

Την ίδια ώρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε στην ¨καρατόμηση» του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ Δημήτρη Τζώρτζη αποδίδοντάς του ευθύνες για τη δρομολόγηση νομικών κινήσεων εναντίον της συνεχιζόμενης απεργίας των εργολαβικών εργαζομένων της επιχείρησης.

Κλείσιμο
Ο Δημήτρης Τζώρτζης είχε προσφύγει κατά της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ, κίνηση που, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Ενέργειας το οποίο ζήτησε να ανακληθεί η σχετική νομική κίνηση.

Συγκεκριμένα χθες θυροκολλήθηκε αγωγή κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η Πανελληνιά Ομοσπονδία Ενέργειας στη ΔΕΠA και κατά των δύο σωματείων μελών της (ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ και ΣΕΦΑ ΔΕΠΑ) για την συμμετοχή τους στην απεργία.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές, η αγωγή τυπικά έγινε από τις δύο εργολαβικές εταιρείες, αλλά επί της ουσίας δόθηκε η εντολή από τους Διοικούντες της ΔΕΠΑ.

Δεδομένου ότι η Πανελληνιά Ομοσπονδία Ενέργειας επιτέθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εξέλιξη αυτή, ο κ. Σταθάκης προχώρησε στην «καρατόμηση» του κ. Τζώρτζη, φοβούμενος τις πολιτικές προεκτάσεις.

Να σημειωθεί πως οι περίπου 140 εργολαβικοί εργαζόμενοι της ΔΕΠΑ είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από τον κ. Σταθάκη πως θα προσληφθούν. Προχθές όμως ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του σωματείου τους πως λόγω εκλογών δεν μπορεί να προχωρήσει καμία πρόσληψη παρά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας πριν από περίπου δύο μήνες για την απορρόφησή τους από τις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης