Τσαρουχά κατά Νοτοπούλου για το «άχρηστο» υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Τσαρουχά κατά Νοτοπούλου για το «άχρηστο» υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Για άγνοια και αδιαφορία καταλογίζει η βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία είχε διαδεχθεί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης την κ.Τσαρουχά

notopoulou-tsaroucha
Την έντονη αντίδραση της Μαρίας Κόλλια- Τσαρουχά προκάλεσε η δήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου ότι ήταν πρόκληση να μετατρέψει το "άχρηστο" υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, σε "χρήσιμο".

Η κυρία Κόλλια - Τσαρουχά, βουλευτής Σερρών με τους ΑΝΕΛ ήταν η προκάτοχος της κυρίας Νοτοπούλου στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Στη δήλωσή της, η κ.Κόλλια- Τσαρουχά σημειώνει ότι το υπουργείο δεν ήταν ποτέ άχρηστο, ενώ τονίζει ότι η δήλωση της κ.Νοτοπούλου είναι από τα μεγάλα λάθη που κάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με την άγνοια και την αδιαφορία τους για τα εθνικά θέματα, με τα οποία προσβάλλουν και προκαλούν τη συνείδηση των Ελλήνων. Προσθέτει, μάλιστα, ότι οι ΑΝΕΛ προειδοποίησαν και στήριξαν έντιμα τον ΣΥΡΙΖΑ «μα αυτοί συνεχίζουν να κάνουν αντεθνικές και λανθασμένες επιλογές».

Η δήλωση της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά:

«Η κα Νοτοπούλου αποκάλεσε απαξιωτικά «άχρηστο» το ΥΜΑΘ και υποστήριξε ότι ήταν μια «πρόκληση» πώς θα το μετέτρεπε κατά τη θητεία της σε «χρήσιμο».

Αυτά είναι τα μεγάλα λάθη που κάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την άγνοια και αδιαφορία τους για τα εθνικά θέματα, με τα οποία προσβάλλουν και προκαλούν τη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

Ενημερώνω, λοιπόν, την κα Νοτοπούλου και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το ιστορικό Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, που είναι μεγάλη τιμή μου που το υπηρέτησα πριν από εκείνη, δεν ήταν ποτέ «άχρηστο», σε κανένα σημείο της πορείας του.

Πέρα από τις αναπτυξιακές και πολιτιστικές αρμοδιότητές του, που θα μπορούσαν σίγουρα να είναι μεγαλύτερες αλλά παρέμειναν κρίσιμες για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις της Μακεδονίας και της Θράκης, το ΥΜΑΘ διατελεί έναν ακόμη πιο σπουδαίο ρόλο:

Κλείσιμο
Αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί ιστορικό σύμβολο και ασπίδα της ελληνικότητας της Μακεδονίας, παρά τη θέληση όλων εκείνων που θέλουν να το απαξιώσουν από μέσα ή από έξω, για προφανείς αντεθνικούς λόγους.

Ιστορικοί συμπολίτες μας από όλο το πολιτικό φάσμα, από τον Νικόλαο Μάρτη ως τον Ανδρέα Παπανδρέου, και φυσικά το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κάναμε μεγάλο αγώνα για να διατηρήσει το ΥΜΑΘ τον κρίσιμο ιστορικό του ρόλο. Και θα επιμείνουμε σ’ αυτόν τον αγώνα μέχρι τελευταίας ρανίδας, όπως και για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, για να μην παραχωρηθεί το ιστορικό και βαθιά ελληνικό όνομα της Μακεδονίας, στο κρατίδιο των Σκοπίων.

Ας μην απορούν λοιπόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την απαξίωση που αντιμετωπίζουν από τον ελληνικό λαό. Ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι η απομάκρυνσή τους από τις εθνικές θέσεις είναι εκείνη που απαξιώνει οποιοδήποτε άλλο έργο, σημαντικό ή όχι, έχουν κάνει αυτά τα χρόνια.

Εμείς τους προειδοποιήσαμε, τους στηρίξαμε έντιμα για το καλό των συμπολιτών μας την τετραετία που πέρασε, μα αυτοί συνεχίζουν να κάνουν αντεθνικές και λανθασμένες επιλογές.

Αποδεικνύουν δυστυχώς ότι είναι ανάξιοι της εμπιστοσύνης που έλαβαν και άξιοι της μοίρας που τους επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός, αν επιμείνουν να συνεχίσουν στο ίδιο μήκος κύματος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης