Λοβέρδος για Novartis: Κυλώνειο άγος για τη χώρα η άθλια πολιτική σκευωρία

Λοβέρδος για Novartis: Κυλώνειο άγος για τη χώρα η άθλια πολιτική σκευωρία

Στοιχεία από τις μηνύσεις του κατά των «ψευδομαρτύρων» αλλά και από τις ομιλίες του στη Βουλή, κατέθεσε στην εισαγγελία Διαφθοράς ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ

andreas-loverdos-novartis
«Κυλώνειο άγος για τη χώρα» χαρακτηρίζει την υπόθεση της Novartis o πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είχε κληθεί για σήμερα από την εισαγγελία Διαφθοράς να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο κ. Λοβέρδος, όπως ο ίδιος αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, κατέθεσε στην εισαγγελία Διαφθοράς τις επτά μηνύσεις που έχει ασκήσει κατά των ψευδομαρτύρων της πολιτικής σκευωρίας «Novartis» αλλά και τις σχετικές ομιλίες που είχε κάνει για το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρώην υπουργός Υγείας επισημαίνει στη δήλωσή του μέσα από τις τοποθετήσεις του στη Βουλή «καταγράφονται ξεκάθαρα τα γεγονότα και σκιαγραφούνται οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτής της πολιτικής πλεκτάνης».

Ειδικότερα, στη γραπτή του δήλωση ο πρώην υπουργός Υγείας αναφέρει:

«Κατέθεσα σήμερα στην Εισαγγελέα Διαφθοράς τις επτά μηνύσεις, που έχω ασκήσει κατά των ψευδομαρτύρων της πολιτικής σκευωρίας «Novartis», κουκουλοφόρων και μη, καθώς και τις τρεις σχετικές με αυτή τη δυσώδη υπόθεση αγορεύσεις μου στην Ολομέλεια της Βουλής.

»Στις μηνύσεις και τις αγορεύσεις μου καταγράφονται ξεκάθαρα τα γεγονότα και σκιαγραφούνται οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτής της πολιτικής πλεκτάνης. Εξηγήσεις θα δώσουν αυτοί και μόνον αυτοί. Όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό το αποκρουστικό κατασκεύασμα που αποτελεί, όπως από την πρώτη στιγμή είχα εξαγγείλει, κυλώνειο άγος για τη χώρα μας, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν για τις πράξεις τους. Η υπόθεση Novartis θα παραδοθεί στην πολιτική και τη συνταγματική ιστορία της Ελλάδας ως άθλια πολιτική σκευωρία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης