Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ σε Σπίρτζη: Ούτε εκβιαζόμαστε, ούτε εξαγοραζόμαστε

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ σε Σπίρτζη: Ούτε εκβιαζόμαστε, ούτε εξαγοραζόμαστε

Οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων στην δήλωση του υπουργού Μεταφορών ότι δεν θα ενεργοποιηθεί η ΑΣΥΘ για την διαδοχή του ΟΑΣΘ- «Η εφαρμογή των νόμων είναι υποχρεωτική και όχι στην ευχέρεια του κάθε Υπουργού» αναφέρουν - Έντονη αντίδραση και από το ΚΙΝΑΛ

4573894
Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζουν «ατυχή» τη δήλωση του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη σχετικά με την ενεργοποίηση του ΑΣΥΘ, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, δεν εκβιάζονται ούτε εξαγοράζονται, ενώ σημειώνει πως η εφαρμογή των νόμων είναι υποχρεωτική και όχι στην ευχέρεια του κάθε Υπουργού.

«Στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. δεν χειραγωγούνται ούτε κατευθύνονται και διαθέτουν την κρίση να επιλέγουν ελεύθερα τις κομματικές τους προτιμήσεις σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους», αναφέρει το Συνδικάτο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ:

«Η ατυχής δήλωση του Υπουργού Μεταφορών κ. Σπίρτζη “ότι δεν θα ενεργοποιηθεί η ΑΣΥΘ για την διαδοχή του Ο.Α.Σ.Θ”, παραπέμποντας το θέμα στην κρίση του Ελληνικού λαού, των εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ. και στους Άνεργους με τις επιλογές τους στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αν μη τι άλλο αποτελεί προσβολή των Δημοκρατικών θεσμών και της νοημοσύνης του κάθε εργαζόμενου και γενικότερα του Ελληνικού Λαού …..

Παράλληλα η δήλωση αυτή αποτελεί μια ένδειξη της προσπάθειάς του να δικαιολογήσει την Κυβερνητική αδυναμία εφαρμογής των νομοθετημάτων της και των υποσχέσεων για την βελτίωση του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς στην πόλη και τον νομό Θεσσαλονίκης.

Η εφαρμογή των νόμων είναι υποχρεωτική και όχι στην ευχέρεια του κάθε Υπουργού.

Αντί λοιπόν ο αρμόδιος Υπουργός να βγει και να απολογηθεί ζητώντας συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για την μη επίτευξη των στόχων και εφαρμογής των νομοθετημάτων της Κυβέρνησης, που ψηφίστηκαν στην Βουλή των Ελλήνων, προβαίνει σε μια πρωτοφανή ενέργεια ψυχολογικού εκβιασμού προς τους εργαζόμενους και τους πολίτες, να επιλέξουν τι συγκοινωνία θέλουν στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές.

Κύριε Υπουργέ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ.

Παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. δεν χειραγωγούνται ούτε κατευθύνονται και διαθέτουν την κρίση να επιλέγουν ελεύθερα τις κομματικές τους προτιμήσεις σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους.

Η χαρακτηριστική ομοψυχία που επιδεικνύουμε επί σειρά ετών, με αγώνες – διεκδικήσεις και κατακτήσεις, έχουν σφυρηλατήσει την συσπείρωσή μας έχοντας πρώτα τα εργασιακά μας συμφέροντα και μετά τις κομματικές προτιμήσεις…

Κι έτσι θα συνεχίσουμε.

Οποιαδήποτε προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων μέσω κομματικών κατευθύνσεων θα απορριφθεί εκ του συνόλου των συναδέλφων.

Τονίζουμε ότι αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συνδικάτου βρίσκεται στην Αθήνα για σειρά επαφών και ενημέρωσης.

Για τα αποτελέσματά της θα υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση.

Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων συναδέλφων.

Αυτό δίνει αφορμή σε σεναριολόγους κάθε πλευράς να κινδυνολογούν και να επιδίδονται σε παραπληροφόρηση.

Συνάδελφοι όπως πολλές φορές στο παρελθόν, έτσι και τώρα, έχοντας την εμπειρία με σοβαρότητα, τόλμη και αγωνιστικότητα θα αντιμετωπίσουμε την κάθε πρόκληση που θα βρούμε μπροστά μας.

Σύντομα θα υπάρξει η δυνατότητα πλήρους και έγκυρης ενημέρωσης για τις εξελίξεις που μας αφορούν».

Το ΚΙΝΑΛ

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το Κίνημα Αλλαγής το οποίο χαρακτηρίζει «προκλητική» τη δήλωση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, ότι «δεν θα ενεργοποιήσουμε τον ΑΣΥΘ, δηλαδή το σχήμα που διαδέχεται τον ΟΑΣΘ».

Κλείσιμο
Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον υπουργό πως «επιχειρεί να εκβιάσει τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ και τους πολίτες στη Θεσσαλονίκη, για να υφαρπάξει την ψήφο τους εν όψει εθνικών εκλογών» και προσθέτει ότι «έχει ήδη απαξιώσει τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης».

«Το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει απόλυτα στην ανάγκη διαφύλαξης του δημόσιου ρόλου και κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνη που ανοίγει τον δρόμο για τα σχέδια της ΝΔ για παράδοση των αστικών συγκοινωνιών στα ιδιωτικά συμφέροντα», σημειώνει ακόμη το Κίνημα Αλλαγής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης