Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: «Λάβαμε το μήνυμα»

Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: «Λάβαμε το μήνυμα»

Χάσαμε στο πρώτο ημίχρονο αλλά υπάρχει και δεύτερο είπε για τις εθνικές εκλογές - Ζήτησε τη συστράτευση όλων των στελεχών για την μάχη της επόμενη Κυριακής - «Το ματσάκι της Δούρου δεν έχει χαθεί» υποστήριξε

elex0
Ευρεία σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιήθηκε απόψε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η συνεδρίαση, που έγινε στον απόηχο της βαριάς ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και της απόφασης του πρωθυπουργού για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, ξεκίνησε με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

«Οφείλουμε να σηκωθούμε να ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε είπε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε αφετηρία το 24% του εκλογικού σώματος που εμπιστευθηκε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας δύσκολος αγώνας αλλά μπορεί να κερδηθεί» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ομιλία του



Κλείσιμο
«Λάβαμε το μήνυμα των πολιτών. Αρκετοί δεν ήρθαν στην κάλπη. Λάβαμε το μήνυμα μιας κόπωσης της κοινωνίας Λάβαμε και το μήνυμα ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιους εκπροσωπούμε. Απόδειξη είναι ότι χθες το βράδυ δεν σφηρίξαμε κλέφτικα και αποφάσισα να επισπεύσω τις εκλογές..» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικά για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες  ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Δεν επέλεξα τελικά να επιμείνω στον αρχικό μας στόχο και σχεδιασμό, να εξαντλήσουμε πλήρως την τετραετία αλλά αποφάσισα να επισπεύσω τις εθνικές εκλογές, ως απόδειξη σεβασμού στην λαϊκή ετυμηγορία και στα μηνύματα των πολιτών.

Έκανε σύγκριση με το 2014 και την στάση τότε του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι αυτή είναι μια βασική ποιοτική διαφορά δική μας με τους προηγούμενους, μια βασική διαφορά ήθους.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι άλλο είναι το δίλημμα της ευρωπαϊκής κάλπης και άλλο των εθνικών εκλογών. Τώρα όμως τα διλήμματα και οι επιλογές είναι δύο: Είτε θα έχουμε κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργούς τους Βορίδη και Γεωργιάδη είτε θα έχουμε μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΙΝΑΛ άκουγε στωικά τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για «χαμένη ψήφο» την ψήφο στο κόμμα τους. Τώρα ξέρουν και αυτοί ότι ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει και ήττα του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ένα πλατύ δημοκρατικό προσκλητήριο. «Σε αυτό το προσκλητήριο δεν περισσεύει κανείς» τόνισε και πρόσθεσε: «Πρέπει να αποδείξουμε ότι ξέρουμε να παλεύουμε και για τις εθνικές εκλογές αλλά και τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.  Έχουμε μπροστά μας τις μάχες της Δούρου και του Ηλιόπουλου. «Η Ρένα μπορεί να κερδίσει , δεν χάθηκε το ματσάκι» υποστήριξε.

Συνεχίζοντας την ομιλία του με... ποδοσφαιρικούς όρους ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το παιχνίδι δεν κρίνεται στο πρώτο ημίχρονο και ότι μπροστά μας έχουμε τώρα το δευτερο ημίχρονο με τις εθνικές εκλογές.

Έκανε πάλι λόγο για την εγχώρια πλουτοκρατία, το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ το οποίο κρύφτηκε κ.ο.κ.

Τέλος, χαιρέτισε την παρουσία του Γιάννη Τσιρώνη από τους Οικολόγους που αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του κόμματος του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.



Δείτε βίντεο: Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - «Λάβαμε το μήνυμα»

Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - «Λάβαμε το μήνυμα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης