Γκάλοπ: Αυτά είναι τα τελευταία συμπεράσματα

galop_siberasmata_art

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων της Παρασκευής η ΝΔ προηγείται με 6,5- 7 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ - Τις τελευταίες τρεις ημέρες κερδίζουν έδαφος μικρά κόμματα προσεγγίζοντας το 3% - Πιο εντυπωσιακό το ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη που καταγράφει «ρεύμα»

Το παγιωμένο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές κατέδειξε και το τελευταίο κύμα των δημοσκοπήσεων που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και αποτελεί την τελευταία αποτύπωση της εκλογικής διάθεσης των πολιτών πριν από τις κάλπες.
Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις της Marc για τον ΑΝΤ1 και της MRB για το Star έδειξαν προβάδισμα για τη ΝΔ κατά 7 και 6,5 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα. Παράλληλα, όμως, διαπιστώνεται αύξηση των ποσοστών των μικρότερων κομμάτων, γεγονός που δείχνει ότι δεν είναι απίθανο κάποιο από αυτά να καταφέρει να κερδίσει έδρα στο ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα, τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ΜΕΡΑ 25 του Γιάννη Βαρουφάκη, που τις τελευταίες ημέρες, όπως διαπίστωσαν οι δημοσκόποι αναπτύσσει σημαντική δυναμική. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 στις 15 Μαϊου το ΜΕΡΑ25 λάμβανε 1,2%, ενώ στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 20-23 Μαϊου λαμβάνει ποσοστό 2,1%.
Το συνολικό ποσοστό των κομμάτων με ποσοστό κάτω του 3% στη συγκεκριμένη έρευνα φθάνει το 13,3, ενώ σε ποσοστό 12,2 οι πολίτες απάντησαν ότι δεν είχαν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.
Στη δημοσκόπηση της Marc η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,4%, έναντι 22,4%, του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση, που διεξήχθη το διάστημα 20-23 Μαΐου, τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ακολουθεί η ΧΑ με 5,4% και το ΚΚΕ με 4,8%. Κανένα άλλο κόμμα δεν καταφέρνει να υπερβεί το όριο του 3%, ώστε να πετύχει την είσοδό του στην Ευρωβουλή. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι τα πρώτα πέντε κόμματα ακολουθούν η Ελληνική Λύση και το Μέρα 25, με ποσοστό 2,1% έκαστο.

Αντίστοιχα, προβάδισμα 6,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Σύμφωνα με την MRB η ΝΔ λαμβάνει 29% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Και σ΄αυτή τη δημοσκόπηση το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 6.8% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 6%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 10%.

Η MRB κάνει τρία σενάρια αναγωγών. Στο πρώτο, με αναλογική κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φθάνει τις 7,2 μονάδες. Στο δεύτερο σενάριο, με αναγωγή βάσει του κόμματος προέλευσης η διαφορά μειώνεται στις 5 μονάδες, ενώ στο τρίτο σενάριο, που γίνεται σύνθεση των δύο προηγούμενων αναγωγών τα κόμματα λαμβάνουν τα παρακάτω ποσοστά σε κατώτερες και μέγιστες τιμές:


ΝΔ: 28,8 - 34,6
ΣΥΡΙΖΑ: 22,9 - 28,3
ΚΙΝΑΛ: 6 - 9,2
ΧΑ: 5,2 - 8,2
ΚΚΕ: 5,1 - 8,2
Αντίστοιχα, τα μικρότερα κόμματα σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση λαμβάνουν:
Ενωση Κεντρώων: 2,5
Το Ποτάμι 2,4
Ελληνική Λύση 1,9
ΜΕΡΑ25 1,8
Οικολόγοι Πράσινοι 1,7
Ανεξάρτητοι Ελληνες 1,4
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,4
Πλεύση Ελευθερίας: 1,1
Άλλο κόμμα: 5,5%


pinakas1


pinakas
Ο παράγοντας «νέοι ψηφοφόροι»


Στους αστάθμητους παράγοντες αυτών των εκλογών πάντως, περιλαμβάνονται οι πρωτάρηδες της κάλπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πρώτης αναθεώρησης των εκλογικών καταλόγων για το 2019 οι 17ρηδες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις επικείμενες ευρωεκλογές και στις αναμετρήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση ανέρχονται σε 106.760 σε σύνολο 9.922.294 εκλογέων όλων των ηλικιών ή σε 1,075% του εκλογικού σώματος. Σε αυτούς όμως πρέπει και οι νέοι ηλικίας 18 έως 21 ετών που επίσης θα ψηφίσουν για πρώτη φορά καθώς στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 δεν είχαν αποκτήσει δικαίωμα ψήφου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών το ηλικιακό γκρουπ 17 – 21 ετών ανέρχεται σε 528.996 ή σε 5,33% του εκλογικού σώματος.

ΣΧΟΛΙΑ (315)

Συριζα Εφορευτικής

Παιδιά, τον ήπιαμε κλαρίνο!!!

ΝΔούλα Εφορευτικής

Παιδιά, τον ήπιαμε κλαρίνο!!!

Εταιρεία δημοσκοπήσεων Λονδίνο

Απίστευτη ανατροπή με δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής. Οι αναποφάσιστοι ψηφίζουν ΝΔ. Προβάδισμα στην ΝΔ! Καταποντισμός και διάλυση του Συριζα!!!

Εταιρεία δημοσκοπήσεων Λονδίνο

Απίστευτη ανατροπή με δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής. Οι αναποφάσιστοι ψηφίζουν ΣυΡιζΑ. Προβάδισμα στο ΣυΡιζΑ! Καταποντισμός και διάλυση της Νέας Δημοκρατίας!!!

Μονομάχος

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν τον ΕΝΦΙΑ, δεν διορθώνεται καταργείται......

Απλός ψηφοφόρος

Μόλις ξύπνησα και πάω να φτιάξω καφέ σκέτο. Την γλύκα θα την πάρω όταν αφήσω να τσουλήσουν τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στις κάλπες. Απορώ πως υπάρχει ακόμα ο Τσίπρας, ο Κούλης, ο Θοδωρακης, ο Βαρουφάκης κτλ σαβούρα...

Δημοσκόπηση της 25-05-2019 της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Διαφορά 8,59 %.

Στον ιστότοπο www.politico.eu της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιεύονται συνεχώς στοιχεία για τις δημοσκοπήσεις οι οποίες διεξάγονται στις χώρες – μέλη. Για να προσπελάσετε τα στοιχεία για την Ελλάδα, ακολουθήστε τη διαδρομή: www.politico.eu ----> European Elections ----> GR, (eece).Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από συνδυασμό όλων των δημοσκοπήσεων, (δηλαδή και των γνωστών δημοσκοπήσεων της πλάκας από φιλοσυριζαίϊκες εταιρίες όπως η Palmos Analysis, η ALCO, η Kappa Research, η Rass, η Pro Rata, η Vox Pop Analysis κ.ά.) και ενημερώνονται τακτικά. Η τελευταία ενημέρωση είναι της 25-05-2019 και δίδει για τη Ελλάδα τα ακόλουθα ευρήματα: Νέα Δημοκρατία 35,08 %, Σύριζα 26,49 %, Κίνημα Αλλαγής 6,80 %, Χρυσή Αυγή 6,38 % και ΚΚΕ 5,85 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει τον Σύριζα με διαφoρά 8,59 %.

Αντώναρος

Ένα από τα ορφανά του καραμανλη που ροκανίζει επί ΣΥΡΙΖΑ 10.000 ευρώ το μηνα κ πλέον από την ΕΚ Τράπεζα είπε για 1% .........δεστετον

`Λαμπρινή

Ας ψηφίσουμε κόμματα δημοκρατικά, ανοιχτά, ανθρώπινα. Μακριά από τα φανατικά κομματάκια του μίσους. Αγάπη, ειρήνη. Μικρή χώρα το παλεύει χρόνια τώρα. Όταν πέφτει διχόνοια χάνουμε. Δεν είμαστε και στην άββυσσο.

αγγελ

ΝΔ θα ψηφίσω αν και δεν γουστάρω την φάτσα του Κυριάκου ,όμως τα λέει καλά. Η διαφορά θα είναι 10% plus η χρυσή αυγή με 10% plus και σε πολλά μέρη θα είναι 2ο κόμμα. Για το πασοκ που λέτε όλοι υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν αυτό το πράγμα? Το 5% που έχει είναι πάρα πολύ αν αναλογιστείς ότι ο Ανδρέας διέλυσε την Ελλάδα οικονομικά και όχι μόνο . Παράκληση ψηφίστε ότι θέλετε δεξιό κόμμα για μην γίνουμε Καμπούλ όπως θέλει η κυρά Τασία! Ποτέ ποια αριστερούς μαδουρο. Πρώτη και τελευταία φορά στην Ελλάδα αριστερά. Μετά τα Σκόπια ήδη μιλανε να χαρίσουν το μισό αιγαίο. Μαυρίστε τους προδότες.

Γιάννης

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ ψηφίζουμε όλοι οι πατριώτες. Να στείλουμε τον Φαήλο Κρανιδιώτη στην Ευρωβουλή, δίπλα σε Λεπέν και Σαλβίνι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

9
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

22
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

17
theod0

H υποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η σύμπλευση με ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 - Στα χέρια των κομμάτων η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού - Kαι πόλεμος ανακοινώσεων για την «πιρουέτα» της Κουμουνδούρου

25