Γιάννης Δημητριάδης: 209.000 ευρώ από τον δήμαρχο Πόρου για το νησί του

Γιάννης Δημητριάδης: 209.000 ευρώ από τον δήμαρχο Πόρου για το νησί του

Τόσο ο ίδιος όσο και οι αντιδήμαρχοί του, επιστρέφουν στην κοινωνία τον μισθό τους

giannis_dimitriades_poros
Μια πρωτοφανή -για δημόσιο λειτουργό στην Ελλάδα- πρακτική εφαρμόζει ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης και οι αντιδήμαρχοί του, οι οποίοι επιστρέφουν στην κοινωνία τον μισθό τους.

Πριν εκλεγεί δήμαρχος, τον Μάιο του 2014, ο κ. Δημητριάδης είχε δεσμευθεί ότι τα μέλη της δημοτικής του αρχής δεν θα κρατάνε τον μισθό τους, αλλά θα τον επιστρέφουν στην κοινωνία μέσω δαπανών, με τις οποίες θα καλύπτονται με ευέλικτο τρόπο δράσεις και ανάγκες του Δήμου. Έτσι, ο δήμαρχος Πόρου, από την ορκωμοσία του, τον Σεπτέμβριο του 2014, μέχρι σήμερα, δημοσιεύει δύο φορές τον χρόνο τις δαπάνες που διενεργεί για τις δράσεις αυτές, κρατώντας αρχείο όλων των σχετικών παραστατικών.

Μέχρι σήμερα, με τον τρόπο αυτό ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Πόρου έχουν διαθέσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 208.963 ευρώ, για δαπάνες όπως ιατρικά έξοδα δημοτών, σχολικές εκδρομές, ενισχύσεις αθλητικών σωματείων, διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία κ.ά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ. Δημητριάδης πριν από λίγες ημέρες, από το ποσό αυτό μόνο τα 3/4 (165.626 ευρώ) αντιστοιχούν στο σύνολο της μισθοδοσίας που έχει λάβει ο ίδιος και οι αντιδήμαρχοί του όλα αυτά τα χρόνια, ενώ το 1/4 αντιστοιχει σε χορηγίες που έχει κάνει ο ίδιος στον Δήμο, όπως η αγορά ασθενοφόρου, η ανάθεση πραγματογνωμοσύνης για τον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου κ.ά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης