Ο Μπορίσοφ πήγε «βόλτα» με το αυτοκίνητο τον Τσίπρα και του μιλούσε βουλγαρικά!

Ο Μπορίσοφ πήγε «βόλτα» με το αυτοκίνητο τον Τσίπρα και του μιλούσε βουλγαρικά!

Μια έκπληξη περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα όταν έφτασε στη Βουλγαρία με ελικόπτερο – Τον παρέλαβε με το αυτοκίνητο προσωπικά ο Μπόικο Μπορίσοφ, ωστόσο η συνεννόηση έκρυβε πολλά απρόοπτα

borisov_tsipras
Τον ρόλο του οδηγού ανέλαβε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, που θέλησε να παραλάβει προσωπικά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που κατέφθασε στο Κίρκοβο με στρατιωτικό ελικόπτερο για τα εγκαίνια της έναρξης κατασκευής του κάθετου αγωγού φυσικού αερίου IGB.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ όχι μόνο θέλησε να υποδεχθεί τον κ. Τσίπρα προσωπικά, αλλά μετέφερε τον ομόλογό του ως συνεπιβάτη στο μαύρο τζιπ που οδηγούσε προσωπικά και μετέδιδε live τη μετάβαση.

Όπως προκύπτει από το βίντεο, η μεταξύ τους συνεννόηση δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχής. Ο κ. Μπορίσοφ δεν μιλά καθόλου αγγλικά, οπότε όταν επιβιβάστηκαν στο τζιπ, άρχισε να μιλά στη γλώσσα του. Οι συνεργάτες του Βούλγαρου πρωθυπουργού εξήγησαν στον κ. Τσίπρα ότι ο ομόλογός του έκανε συστάσεις. Όμως το πρόβλημα συνεχίστηκε, καθώς ο Μπορίσοφ μιλούσε στα βουλγαρικά, δίνοντας οδηγίες στους συνεργάτες του. Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να σπάσει την αμηχανία του, ρωτώντας αν βρίσκονται στο Κίρκοβο, μέχρι που κάποιος του απάντησε θετικά.

Ο Μπορίσοφ συνέχισε να μιλάει και ο μεταφραστής μετά από αρκετή ώρα έκανε την εμφάνισή του. «Έχουμε εκλογές αλλά μετά τις εκλογές πρέπει να συνεργαστούμε», είπε σύμφωνα με τον μεταφραστή ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, με τον κ. Τσίπρα να απαντά ότι οι εκλογές στη βουλγαρία δεν είναι τόσο σημαντικές, αφού οι εθνικές έγιναν ήδη.

Το τζιπ ξαφνικά σταμάτησε σε ένα σημείο που είχαν συγκεντρωθεί πολίτες οι οποίοι άρχισαν να χαιρετούν τους δυο πρωθυπουργούς. Κατέβηκαν από το τζιπ τους χαιρέτισαν και στην συνέχεια αφού έβγαλαν μερικές φωτογραφίες επιβιβάστηκαν ξανά στο αυτοκίνητο.

Ο κ. Μπορίσοφ αναφέρθηκε στην αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων, ενώ έκανε έκανε ξενάγηση στον Αλέξη Τσίπρα στο τοπίο και εκτενείς αναφορές στα έργα που έχει κάνει στη χώρα του.


Κλείσιμο

Πάντως, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να επανεξετάσουν τον έλεγχο στα σύνορα, λόγω της κίνησης το καλοκαίρι από Βούλγαρους που πηγαίνουν στη θάλασσα και Έλληνες που αναζητούν δροσιά στη Βουλγαρία.

Μετά την αυτοκινητάδα και τις πολλές αμήχανες στιγμές ο Έλληνας πρωθυπουργός γλυκάθηκε με ψωμί και μέλι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης