Πέτρος Τατούλης: Απέσπασε τη σύζυγό του στην περιφέρεια με αποδοχές 3.400 ευρώ

Πέτρος Τατούλης: Απέσπασε τη σύζυγό του στην περιφέρεια με αποδοχές 3.400 ευρώ

Tην ώρα που η ίδια ήταν ταυτόχρονα και ελεγκτής ιατρός της περιφέρειας 

atsts
Τη σύζυγό του, ιατρό του ΕΣΥ απέσπασε στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με μεικτές αποδοχές 3.400 ευρώ, την ώρα που η ίδια ήταν ταυτόχρονα και ελεγκτής ιατρός της περιφέρειας.

Το όνομα της κυρίας Σοφίας Λουτσίου-Τατούλη φιγουράρει από το 2017 στα χρηματικά εντάλματα πληρωμής «αποδοχών της αποσπασμένης υπαλλήλου στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου» των οικονομικών υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, που είναι αναρτημένα στη «Διαύγεια», οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές της συζύγου του κ. Τατούλη ως αποσπασμένη υπαλλήλου στο γραφείο του για την χρονιά του 2018 ανέρχονταν σε 3.408,35ευρώ.

Παράλληλα, η κυρία Σοφία Λουτσίου-Τατούλη υπηρετούσε ως ελεγκτής ιατρός στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας λαμβάνοντας το σχετικό επιμίσθιο. Το ύψος του επιμίσθιου αυτού ήταν για παράδειγμα το πρώτο τετράμηνο του 2018 της τάξης των 3.619,14ευρώ.

Στις 7 Μαΐου 2019 εκδόθηκε από την περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας χρηματικό ένταλμα πληρωμής με δικαιούχο τη σύζυγο του περιφερειάρχη ύψους 21.781,40ευρώ «για πληρωμή εφάπαξ χρηματικού ποσού στον Ιατρό Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4575/2018 για το χρονικό διάστημα από 1/12/2014 έως 31/12/2016».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κυρία Σοφία Λουτσίου-Τατούλη είχε οριστεί από το σύζυγό της ήδη από της 21ης Σεπτεμβρίου 2012 να ασκεί τον έλεγχο κατ' οίκων των ασθενούντων υπαλλήλων, που υπηρετούσαν την περίοδο εκείνη στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας.
Κλείσιμο
loutsiou1new
loutsiou2

epimisth_loutsiou_ioun_2018
loutsiou_ioun_2018
loutsiou_maiou_2018
loutsiou_martiou_2018


Το «Πρώτο Θέμα» δημοσιεύει αυτούσιο το εξώδικο που έλαβε από την κυρία Λουτσίου

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Σοφίας Λουτσίου, συζύγου Πέτρου Τατούλη, ιατρού Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, κατοίκου Τρίπολης, πλ. Εθνάρχου Μακαρίου αριθμός

1. ΚΑΤΑ Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε.", που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, οδός Αγράφων αριθμός 5 και εκπροσωπείται νόμιμα. Την 16/05/2019 έλαβα γνώση δημοσιεύματος σας το οποίο αναρτήθηκε στην ενημερωτική ιστοσελίδα που διατηρείτε με ονομασία ιστοτόπου «protothema.gr», το οποίο δεν υπογράφεται επώνυμα από συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά δημοσιεύτηκε απευθείας από το μέσο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και υπό την αιγίδα σας. Το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο βάλλει ευθέως κατά του προσώπου μου φέρει τίτλο «Πέτρος Τατούλης: Απέσπασε τη σύζυγο του στην περιφέρεια με αποδοχές 3.400 ευρώ», και ακριβώς παρακάτω φέρει υποτίτλο «Την ώρα που η ίδια ήταν ταυτόχρονα και ελεγκτής ιατρός της περιφέρειας».

Το δημοσίευμα αυτό αποκρούω με την παρούσα, πρωτίστως, ως κακόβουλο, εγκάθετο και παραπλανητικό, με σαφή σκοπιμότητα, που εστιάζεται, όχι στην «ανακάλυψη» ενός δήθεν σκανδάλου, αλλά στην προσβολή του ονόματος μου προς πρόκληση πολιτικής φθοράς στον σύζυγο μου, ενόψει των επικείμενων περιφερειακών εκλογών. Είναι σαφές ότι, από τους προαναφερόμενους τίτλους του εν λόγω δημοσιεύματος, επιχειρείται να μεταδοθεί στον αναγνώστη αυτού η εξής εσφαλμένη πληροφορία: «παράτυπα ή παράνομα ο Περιφερειάρχης απέσπασε την σύζυγο του εξασφαλίζοντάς της μισθό περί τα τρεισήμισι χιλιάρικα», καθώς επίσης ότι: «κακώς ή αντικανονικά η ίδια κατείχε και τη θέση ελεγκτή ιατρού της περιφέρειας». Πλην όμως, ο συντάκτης του δημοσιεύματος αυτού - πέραν του γεγονότος ότι επιμελώς και τεχνηέντως δίνει έμφαση και αναφέρει στον τίτλο το ύψος των μεικτών αποδοχών μου, (όπου πάνω από το 50% πρόκειται για κρατήσεις) - αποκρύπτει δολίως ότι άπασες οι αποδοχές μου, είτε πρόκειται για τακτικές αποδοχές είτε για επιδόματα, ερείδονται πλήρως στον νόμο και προβλέπονται κατ' είδος και ύψος από τις οικείες νομοθετικές διατάξεις που προσδιορίζουν τις αποδοχές κάθε ιατρού Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ.

Ειδικότερα, ως ιατρός δημόσιας υγείας ΕΣΥ λαμβάνω τις αποδοχές που ορίζονται στις οικείες διατάξεις του ν. 4472/2017, Κεφ. Ε' (ειδικά μισθολόγια), ως αυτές ισχύουν και σύμφωνα με τα εκεί προβλεπόμενα, κατά την εν γένει υπηρεσιακή μου κατάσταση. Το δε αναφερόμενο ως επιμίσθιο για τα καθήκοντα ελεγκτή ιατρού κατ' οίκον, επίσης λαμβάνω κατά τα αναφερόμενο στο νόμο (ν. 1943/1991) και προσδιορίζεται επίσης αυτό κατά το νόμιμο ύψος του. Όσον αναφορά τα περί έκδοσης εντάλματος από 7/5/2019 ύψους 21.781,40, αυτό επίσης στηρίζεται στον νόμο (αντίθετα με ό,τι άλλο υπονοείται) και δη στο άρθρο 11 του ν. 4575/2018 ορίζεται ότι: «Στους Ιατρούς του Ε.Σ.Υ., Ιατρούς Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ., Επικουρικούς Ιατρούς και Ειδικευόμενους Ιατρούς «και στο σύνολο των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου» και για όσο χρόνο αυτοί ήταν εν ενεργεία κατά το χρονικό διάστημα από 13.11.2014 έως και 31.12.2016 καταβάλλεται, πλην της αποζημίωσης εφημερίων, εφάπαξ χρηματικό ποσό, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν με βάση τις ισχύουσες κατά την 31.7.2012 μισθολογικές διατάξεις, και των μηνιαίων αποδοχών που πράγματι τους κατεβλήθησαν με βάση τις διατάξεις του ν. 4093/2012...».

Είναι εμφανές ότι το προαναφερόμενο ένταλμα αναδρομικών χρηματικών ποσών, δεν μου «χαρίζεται», η αξίωση για καταβολή του πηγάζει απευθείας από τον νόμο mi δεν αφορά ατομική περίπτωση αλλά σωρεία δικαιούχων και ομάδα προσώπων με όμοια χαρακτηριστικά. Όμοιο ένταλμα έχει εκδοθεί και για άλλους ιατρούς δημόσιας υγείας ΕΣΥ. Τέλος, άπασες οι αποδοχές μου και εντάλματα πληρωμής έχουν ελεγχθεί αρμοδίως από τον αρμόδιο Επίτροπο, ως συμβαίνει για όλες τις περιπτώσεις. Ευαπόδεικτα λαμβάνω ως αποδοχές ό,τι επακριβώς ορίζει ο νομοθέτης, δίχως να λαμβάνω ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τα προβλεπόμενα. Για να γίνει πλήρως αντιληπτό, κάθε ιατρός δημόσιας υγείας ΕΣΥ με όμοια χαρακτηριστικά με τα δικά μου, ήτοι με όμοια υπηρεσιακή κατάσταση, λαμβάνει σήμερα ακριβώς τις ίδιες με εμένα αποδοχές. Αυτό συμβαίνει και με τους λοιπούς υπηρετούντες στην Περιφέρεια ιατρούς δημόσιας υγείας ΕΣΥ, οι οποίοι έχουν τις ίδιες αποδοχές, αν όχι μεγαλύτερες λόγω άλλων επιδομάτων (π.χ. θέσης ευθύνης).

Πιο ξεκάθαρα, οι αποδοχές μου δεν είναι άλλες από αυτές που ούτως ή άλλως λάμβανα και κατά τον χρόνο που υπηρετούσα στην οργανική μου θέση. Συνεπώς, δεν μου εξασφαλίστηκαν λόγω της απόσπασής μου άλλες αποδοχές από αυτές που ήδη λάμβανα ή θα συνέχιζα να λαμβάνω στην οργανική μου θέση, ούτε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου επιβαρύνεται στην περίπτωση μου έστω και κατά ένα ευρώ περισσότερο, απ' ότι θα απαιτούταν για την απασχόληση κάποιου άλλου ιατρού Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ. Σημειωτέον ότι, στην οργανική μου θέση λάμβανα επιπλέον επιδόματα τα οποία και απώλεσα λόγω της απόσπασής μου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δίχως να διεκδικήσω ποτέ δικαστικά την συνέχιση λήψης αυτών, όπως έπραξε πληθώρα συναδέλφων μου με όμοια χαρακτηριστικά. Αναφορικά με τον ορισμό μου ως κατ5 οίκον ελεγκτή ιατρού, όχι μόνο αυτός δεν είναι αντικανονικός ή ασυμβίβαστος με την ιδιότητά μου (διότι κάπως έτσι επιχειρείται να παρουσιαστεί στον υπότιτλο του δημοσιεύματος), αντίθετα ο νόμος προβλέπει ότι τα συγκεκριμένα καθήκοντα ανατίθενται σε ιατρούς δημόσιας υγείας ΕΣΥ. Όλοι λοιπόν οι υπηρετούντες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ιατροί δημόσιας υγείας ΕΣΥ, οριστήκαμε ανά περιφερειακή ενότητα ως ελεγκτές ιατροί Σαφώς και δεν έμεινε κάποιος συνάδελφος μου απ' έξω για να ανατεθούν τα καθήκοντα αυτά προνομιακά σ' εμένα, αλλά οι ορισθέντες, αποτελώντας τους μόνους ιατρούς δημόσιας υγείας υπηρετούντες στην Περιφέρεια, κληθήκαμε να αναλάβουμε ανά περιφερειακή ενότητα τα καθήκοντα αυτά. ΕΠΕΙΔΗ άπαντα τα προαναφερόμενα συνοψίζονται στο ότι οι αποδοχές μου προσδιορίζονται απευθείας από τις οικείες νομοθετικές διατάξεις, από τις οποίες προκύπτει το ύψος των αποδοχών μου όπως προσδιορίζεται για κάθε ιατρό Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ με τα δικά μου χαρακτηριστικά, οι δε αποδοχές μου δεν είναι αποτέλεσμα της απόσπασής μου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά αυτές είχαν και στο παρελθόν το ίδιο ύψος, κατά την υπηρεσία μου στην οργανική μου θέση, οι ίδιες, άλλωστε, θα είχαν παραμείνει και χωρίς να μεσολαβήσει η απόσπασή μου, ΕΠΕΙΔΗ, το δημοσίευμα σας διακρίνεται από εμφανή σκοπιμότητα και πρόθεση, να εμφυσήσει την εντύπωση στον αναγνώστη ότι υπάρχει κάποιο δήθεν σκάνδαλο στην μισθολογική μου μεταχείριση, αποκρύπτοντας δολίως ότι 1J το σύνολο των αποδοχών μου ορίζεται απευθείας από τον νόμο και ουδέν παράνομο ή παράτυπο υπάρχει ως προς αυτές

2] ουδεμία εξαιρετική ή διαφορετική μισθολογική μου μεταχείριση υπάρχει σε σχέση με άλλους, υπηρετούντες ή μη στην Περιφέρεια, ιατρούς δημόσιας υγείας ΕΣΥ, με όμοια χαρακτηριστικά και υπηρεσιακή κατάσταση με τη δική μου 3) ουδέν κώλυμα υπάρχει ή αντικανονική ανάθεση στο πρόσωπο μου των καθηκόντων του κατ' οίκον ελεγκτή ιατρού, αντιθέτως, τα καθήκοντα αυτά ανατίθενται σε υπηρετούντες ιατρούς δημόσιας υγείας ΕΣΥ και στην προκειμένη περίπτωση έτσι και έγινε, ΕΠΕΙΔΗ, παρόλο που ο συντάκτης του δημοσιεύματος γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κάτι παράνομο στην μισθολογική μου μεταχείριση, εντούτοις η δημοσίευση στον ιστότοπό σας ανακαλύπτει τι; Ότι λαμβάνω τις αποδοχές που ορίζει ο νόμος; Επιχειρείται λοιπόν η διασπορά και δημιουργία ψευδών εντυπώσεων στο αναγνωστικό κοινό, που έχει προφανή εντεταλμένο στόχο, πέραν της ευθείας προσβολής της προσωπικότητάς μου, την πρόκληση πολιτικής ζημίας στον σύζυγο μου ενόψει των εκλογών, που διεξάγονται σε δέκα μέρες από την δημοσίευση του άρθρου. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου ενώπιον πάσης αρχής και δικαστηρίου, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για το εν λόγω δημοσίευμά σας, το οποίο είναι πέρα για πέρα προσβλητικό της προσωπικότητάς μου, ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως απέχετε στο μέλλον από τέτοιου είδους δημοσιεύματα εναντίον του προσώπου μου, που στην αδυναμία τους να καταγγείλουν κάτι παράνομο ή έστω παράτυπο, επιδιώκουν ευθέως την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων στον αναγνώστη, για δήθεν σκάνδαλα εκ του μη υπάρχοντος, παρουσιάζοντας σε αυτόν την μισή αλήθεια και με προφανέστατη σκοπιμότητα τον δυσμενή επηρεασμό του εκλογικού σώματος στις επικείμενες εκλογές, ΔΗΛΩΝΩ ότι, σε διαφορετική περίπτωση, πρόκειται να ασκήσω πλήρως τα νόμιμα δικαιώματά μου και να αιτηθώ δικαστικής προστασίας από τα αρμόδια δικαστήρια, προκειμένου να αρθεί η προσβολή της προσωπικότητάς μου και να παραλειφθεί στο μέλλον. Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την καθ' ης, αντιγράφων ολόκληρο το κείμενο αυτής στην οικεία έκθεση επίδοσης.

Τρίπολη, 16 Μαΐου 2019
ΣΟΦΙΑ ΛΟΥΤΣΙΟΥ - ΤΑΤΟΥΛΗ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης