Ανησυχία στην ΕΛΑΣ για νέα χτυπήματα από κουκουλοφόρους - Γιατί έγινε στόχος η ΝΔ

Ανησυχία στην ΕΛΑΣ για νέα χτυπήματα από κουκουλοφόρους - Γιατί έγινε στόχος η ΝΔ

Διάτρητο αποδεικνύεται το σχέδιο της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων μετά την επίθεση σε εκδήλωση υποψηψίου του Κ. Μπακογιάννη παρουσία Σαμαρά, Γεωργιάδη, Κικίλια, Κεφαλογιάννη, Μηταράκη - ΝΔ: Ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας ο ομαλός προεκλογικός αγώνας, ό,τι τον διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον Τσίπρα

spasmena_ar
Κλιμάκωση των καταδρομικών επιθέσεων, ενδεχόμενες καταλήψεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας βλέπουν οι αναλυτές της Κρατικής Ασφάλειας μετά τα οκτώ μεγάλα χτυπήματα της τελευταίας εβδομάδας. Πλέον στόχοι των μπαχαλάκηδων γίνονται πολιτικές εκδηλώσεις και οι φόβοι των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ έχουν να κάνουν με τις επικείμενες προεκλογικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ αποδεικνύεται διάτρητο, καθώς οι κουκουλοφόροι όχι μόνο χτυπάνε, όπως έγινε στην περίπτωση της εκδήλωσης του Κώστα Μπακογιάννη στη Συγγρού και στην οικία του Αμερικανού πρέσβη στους Αμπελόκηπους αλλά δεν υπάρχει και καμία ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά των διωκτικών αρχών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε στη χθεσινοβραδινή επίθεση στη λεωφόρο Συγγρού, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, της Όλγας Κεφαλογιάννη, του Νότη Μυταράκη και του Βασίλη Κικίλια, στην καταδρομική επιχείρηση κατά της οικίας του κ. Τζέφρι Πάιατ, στις δεκάδες μολότοφ που έριξαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, στην επίθεση του Α.Τ Καισαριανής αλλά και στην προηγούμενη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε μια σύλληψη. Οι μπαχαλάκηδες και οι αντιεξουσιαστικές ομάδες έχουν βγει πλέον από τα όρια των Εξαρχείων και έχοντας την πλήρη αίσθηση της ατιμωρησίας, χτυπούν ανενόχλητοι ακόμη και σε εμπορικούς δρόμους του Κολωνακίου όπως η Βουκουρεστίου με την Αστυνομία απλό καταγραφέα των πραγμάτων.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ενδεικτικό της αδυναμίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προστατέψουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις είναι το γεγονός ότι την Τρίτη, ανεβλήθη μετά από ενημέρωση που έγινε στους υποψηφίους δημάρχους Κώστα Μπακογιάννη, Παύλο Γερουλάνο, Νίκο Ηλιόπουλο και Νίκο Σοφιανό η εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Κολωνακίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων επειδή βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίναμε κύριο αίτημα “Άμεση κατάργηση του εισαγγελικού βέτο” για την χορήγηση άδειας του Λουκά της 17Ν.

Οι αξιωματικοί διακρίνουν αλλαγές στο modus operandi των μπαχαλάκηδων όπως για παράδειγμα το παραπλανητικό τηλεφώνημα που έκαναν προκειμένου να παγιδέψουν αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ στην οδό Ζαίμη στα Εξάρχεια, αλλά και επιθέσεις ακόμη και σε δημοσιογράφους γεγονός που τους κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνους και απρόβλεπτους. Αξίζει να επισημανθεί ότι εντύπωση προκαλούν στους αστυνομικούς τα πολλά τηλεφωνήματα για τοποθετήσεις βομβών που δέχεται το κέντρο με τις εκτιμήσεις να λένε ότι πρόκειται για τέχνασμα των αντιεξουσιαστικών ομάδων προκειμένου να χρονομετρούν τις αντιδράσεις των αστυνομικών και την ετοιμότητα τους.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας που μπλόκαρε την άδεια Κουφοντίνα, βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό, τόσο ο ίδιος όσο και η κατοικία του ενώ πρώτος στόχος του συνόλου των δυνάμεων που περιπολούν και υπηρετούν στο κέντρο της Αθήνας είναι η ετοιμότητα σε περίπτωση καταδρομικής επιχείρησης από τους μπαχαλάκηδες. «Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ, λειτουργούν πλέον με το φόβο ενός νέου χτυπήματος. Έτσι, οι περιπολίες είναι πιο στοχευμένες, η επιτήρηση και η καταγραφή των κινήσεων στο 100% ενώ ενίσχυση της φύλαξης στο μέτρο του δυνατού υπάρχει σε πολλά Α.Τ του κέντρου. Όμως οι δυνάμεις δεν επαρκούν και οι κίνδυνοι παραμένουν μεγάλοι» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «Χωρίς την ομάδα ΔΕΛΤΑ η πρόληψη των καταδρομικών επιθέσεων είναι δύσκολη και πλέον αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να εμποδίσουμε τους πιθανούς δράστες μετά από κάθε επίθεση να βρουν καταφύγιο στα Εξάρχεια».

Η επίθεση και η αντιδράσεις της ΝΔ και της Γεροβασίλη

Η Νέα Δημοκρατία και κορυφαία στελέχη της, έκαναν λόγο για «μία ακόμη πράξη βίας, από τις πολλές που ζούμε επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ». Επισημάνθηκε δε, πως ενέργειες σαν και αυτή διαταράσσουν την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, θέτοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προ των ευθυνών του για το γενικότερο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Κλείσιμο
Κορυφαίοι παράγοντες της ΝΔ καυτηρίασαν το καθεστώς ανομίας που τείνει να εξελιχθεί σε καθημερινότητα το τελευταίο διάστημα, καθώς οι κουκουλοφόροι δρουν ανεξέλεγκτα και πραγματοποιούν επιθέσεις δίχως να υπολογίζουν κανέναν, αφού δεν έχουν συνέπειες, όπως επισημάνθηκε.

Η επίθεση στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Λεωφόρο Συγγρού, όπου γινόταν εκδήλωση του υποψηφίου με τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπάκογιάννη, Νίκου Μακρόπουλου, έγινε παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη και των βουλευτών Βασίλη Κικίλια, Νότη Μηταράκη και της Όλγας Κεφαλογιάννη, καθώς και πολλών ακόμα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Περίπου 20 άτομα, βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πέταξαν κροτίδες στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε δύο αυτοκίνητα, πριν επιστρέψουν στο άσυλο του Πανεπιστημίου. Το ένα αυτοκίνητο που υπέστη ζημιές ανήκει στον βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας και Αν. Τομεάρχη για την Κοινωνική Ασφάλιση, Νότη Μηταράκη,

Περίπου την ίδια ώρα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας και στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, έξω από το «Ολύμπιον» βρέθηκαν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, φώναξαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και πέταξαν τρικάκια, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Καταδίκη των επιθέσεων από την Όλγα Γεροβασίλη

Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση που σημειώθηκε απόψε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Εθνική Ασφαλιστική στη Λεωφόρο Συγγρού, εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ωστόσο δεν ενημέρωσε για τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει, ως αμρόδια υπουργός, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο των τελευταίων ημερών.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο αναφέρεται:
«Οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας».

ΝΔ: Ένα ακόμα κρούσμα βίας από τα πολλά επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της, τόνισε ότι «ήταν ένα ακόμη κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι η «συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία», ενώ σημειώνεται πως οτιδήποτε διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, «θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία βρέθηκαν στο συνεδριακό κέντρο στην λεωφόρο Συγγρού.

Αντώνης Σαμαράς: Αυτή είναι η Ελλάδα του κ.Τσίπρα

Οργισμένη και λακωνική ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξερχόμενος του συνεδριακού κέντρου σχολίασε: «Αυτή είναι η Ελλάδα του κ.Τσίπρα». 

Σαμαράς για επίθεση


Δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη για την επίθεση


Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών 

Η κυβέρνηση έχει χάσει παντελώς τον  έλεγχο της καθημερινής ζωής στην Αθήνα, σχολίασε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: "Μετά  τα σπασίματα στη Βουκουρεστίου την περασμένη εβδομάδα, το σημερινό επεισόδιο στην οικία του αμερικανού πρέσβη, έρχονται στη λεωφόρο Συγγρού σε έναν μεγάλο χώρο με αστυνομία έξω, σε μία εκδήλωση που είναι παρών ο πρώην πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, πολλοί βουλευτές για να τιμήσουμε τον κ.Νίκο Μακρόπουλο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στην Αθήνα, είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται στη χώρα μας. Δεν μπορεί ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών, γι' αυτό χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή». 

Κεφαλογιάννη: Στο έλεος κουκουλοφόρων η Αθήνα 

Από την πλευρά της η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι η Αθήνα είναι στο έλεος μιας ομάδας που δρα ανενόχλητη και η κυβέρνηση τής κλείνει το μάτι. 

Δηλώσεις Όλγας Κεφαλογιάννη για την επίθεση


Μπακογιάννης: Δεν μασάμε

Με αφορμή την επιδρομή κουκουλοφόρων σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο υποψήφιος του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», Νίκος Μακρόπουλος, ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την εξής δήλωση

«Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική.

Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι».

Μηταράκης: Ενημέρωσα την κ.Παπακώστα

«Είναι απίστευτό αλλά στην Αθήνα του 21ου αιώνα, θεωρείται φυσιολογικό να βγουν από ένα πανεπιστήμιο, το οποίο υποτίθεται ότι είναι ναός της μόρφωσης και της εκπαίδευσης, 40 άτομα ανενόχλητα να σπάσουν αυτοκίνητα. Έξω από πολιτική εκδήλωση στην οποία παρίσταται ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς να μην γίνει καμία προσαγωγή, καμία σύλληψη και ίσως για μερικούς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυτό να φαντάζει φυσιολογικό. Είναι απίστευτη η ανασφάλεια που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες, είναι καιρός αυτή η κυβέρνηση να σηκωθεί να φύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης λίγο μετά την επίθεση και πρόσθεσε:

«Πήγα πεζός σε διπλανό ξενοδοχείο όπου η κυρία Παπακώστα είχε μία κομματική της εκδήλωση, την πλησίασα και την ενημέρωσα γι' αυτό που συμβαίνει και η ίδια απάντησε "θα ενημερώσω"», ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος δεν έχει καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσει με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Δηλώσεις Νότη Μηταράκη για την επίθεση των κουκουλοφόρων



Νίκος Μαρκόπουλος για την επίθεση

«Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε», δήλωσε ο κ.Νίκος Μακρόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, σε εκδήλωση του οποίου έγινε η επίθεση.


Για «καθοδηγούμενους τραμπούκους» έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας στο Twitter.


Η εκδήλωση είχε  θέμα «Πολιτισμός στην καθημερινότητα των Πολιτών: Ασφάλεια και ποιότητα ζωής στην Αθήνα» και έγινε  στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, επί της Λ. Συγγρού 103. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Αθήνας (με τον Κώστα Μπακογιάννη) Νικόλαος Μακρόπουλος. Ο κ. Μακρόπουλος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική.

koukouloforoi_ekdilwsi_bakogiannis
D6n7hjDX4AEKdWN
koukouloforoi_ekdilwsi_bakogiannis4
koukouloforoi_ekdilwsi_bakogiannis3
koukouloforoi_ekdilwsi_bakogiannis2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης