Γιάννα Τσίχλη: Η καθημερινότητα του πολίτη στις προτεραιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης

Γιάννα Τσίχλη: Η καθημερινότητα του πολίτη στις προτεραιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης

Οι προτεραιότητες της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Περιστερίου με τον συνδυασμό του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη

tsixli_pahatouridis
Βάρος στην καθημερινότητα του πολίτη, οφείλει να δίνει η τοπική αυτοδιοίκηση, δηλώνει η Γιάννα Τσίχλη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Περιστέρι με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη. Με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, η κυρία Τσίχλη έχει ασχοληθεί με τις πολιτικές πρόνοιας και πώς δημιουργείται το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, και θεωρεί ότι πρέπει να συνδεθούν αυτές οι δράσεις με όλα τα θέματα της καθημερινότητα των πολιτών, ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση των συνθηκών ζωής στις πόλεις και τις γειτονιές. Ειδικά μετά τη δεκαετή κρίση, που χτύπησε τη χώρα και έπληξε τους πλέον αδύναμους, ειδικά στις πιο λαϊκές περιοχές της Αθήνας, όπως είναι το Περιστέρι, οι σχετικές πολιτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλουν να είναι πιο δυναμικές και ολοκληρωμένες.

«Ενώ όλοι γνωρίζουμε πως η αντιμετώπιση της καθημερινότητας είναι αντικείμενο των Δημοτικών Αρχών παρατηρούμε ότι από το κεντρικό Κράτος εκχωρούνται αρμοδιότητες προς τους Δήμους χωρίς αυτές να συνοδεύονται από ανάλογους οικονομικούς πόρους» σημειώνει η κυρία Τσίχλη, προσθέτοντας ότι «αυτό έχει σαν συνέπεια να δυσκολεύονται οι Δήμοι και να αδυνατούν να υλοποιήσουν δράσεις, άκρως απαραίτητες όχι μόνον στον τομέα των υποδομών (βελτιώσεις οδών, φωτισμός, πλατείες, πλακοστρώσεις κ.λπ.) αλλά και σε σημαντικές κοινωνικές παρεμβάσεις, όπως παιδικοί σταθμοί, κέντρα πρόληψης, προγράμματα βοήθειας στο σπίτι».

Όπως τονίζει «για τους παραπάνω λόγους, όπως έχουν διαμορφωθεί τα προβλήματα ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα (10) χρόνια της σκληρής λιτότητας που έπληξε τις χαμηλότερες οικονομικά οικογένειες, πρέπει όλοι οι φορείς (κεντρικό Κράτος, Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να στηρίζουν με πολλούς τρόπους τους Δήμους (οικονομικά, λειτουργικά, αντιγραφειοκρατικά κ.τ.λ.) για να μπορέσουν να αμβλύνουν τα προβλήματα των Δημοτών τους».

Η Γιάννα Τσίχλη επισημαίνει ότι «ευτυχώς ο Δήμος Περιστερίου έχει αναπτύξει αξιόλογες κοινωνικές δραστηριότητες (προγράμματα Βοήθειας στο σπίτι, παιδική προστασία, ενίσχυση οικογενειών που βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία, σίτιση φοιτητών και πολλά άλλα)».

Διαβεβαιώνει δε, ότι «είναι δεδομένο για μένα πως εφ΄όσον μου δοθεί η δυνατότητα, λόγω της εικοσάχρονης εμπειρίας μου, έχοντας θητεύσει ως αποσπασμένη σε πόστα της κεντρικής διοίκησης, που είχαν πρωταγωνιστήσει για μεγάλα κοινωνικά θέματα (πρόληψη κατά των ναρκωτικών, προγράμματα βοήθειας στο σπίτι, θέματα ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, παιδική προστασία , πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κ.α.., θα προσπαθήσω να συμβάλω και εγώ με τις μικρές μου δυνάμεις στην αναβάθμιση, βελτίωση και επέκταση των προγραμμάτων αυτών».

«Νομίζω», υπογραμμίζει η κυρία Τσίχλη, «ότι ο Δήμος μας χρειάζεται συνεχή στήριξη των προγραμμάτων που λειτουργεί χάριν στις άοκνες και έξυπνες πρωτοβουλίες του Δημάρχου μας και των συνεργατών του. Εξού και το 2013 είχε αξιολογηθεί από έγκυρα δημοσιογραφικά έντυπα της Γερμανίας ως ένας από τους πιο πετυχημένους Δήμους της Χώρας μαζί με τον Δήμο Χανίων και Θες/νίκης. Νομίζω ότι σήμερα χρειάζεται να δοθεί έμφαση στη δημιουργία σώματος εθελοντών για συγκεκριμένες δράσεις που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν στο μέλλον. Σ΄ αυτό τον τομέα και σ΄ όλες τις δράσεις σημαντικό ρόλο θα παίξει η συνέργεια των παλιών και έμπειρων Δημοτικών Συμβούλων με την όρεξη και την δυναμική των καινούργιων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης