Παναγιώτης Λαφαζάνης: Πολύ μεγάλα δώρα στο σύστημα η αποχή, λευκό και το άκυρο

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Πολύ μεγάλα δώρα στο σύστημα η αποχή, λευκό και το άκυρο

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας σημείωσε ότι χάρη και στην αδιαφορία των πολιτών, στην λογική «όλοι το ίδιο είναι» ή και στην περιρρέουσα άποψη «τίποτα δεν αλλάζει», υπερισχύουν στις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών και στην Ελλάδα άθλιες συστημικές κυβερνήσεις που εξυπηρετούν μεγάλα συμφέροντα, φτωχοποιούν τις κοινωνίες και είναι βουτηγμένες μέχρι τον λαιμό στη διαφθορά

PANS
Να συμμετάσχουν οι πολίτες στις εκλογές ζήτησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Πάνος Λαφαζάνης, τονίζοντας, κατά την περιοδεία του στο Πέραμα και στη Σαλαμίνα, ότι «η αποχή, το λευκό και το άκυρο είναι ένα πολύ μεγάλο δώρο στο σύστημα και πρώτα απ’ όλα ένα πολύ μεγάλο δώρο στον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ και στην ακραία νεοφιλελεύθερη ΝΔ.

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι χάρη και στην αδιαφορία των πολιτών, στην λογική «όλοι το ίδιο είναι» ή και στην περιρρέουσα άποψη «τίποτα δεν αλλάζει», υπερισχύουν στις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών και στην Ελλάδα άθλιες συστημικές κυβερνήσεις που εξυπηρετούν μεγάλα συμφέροντα, φτωχοποιούν τις κοινωνίες και είναι βουτηγμένες μέχρι τον λαιμό στη διαφθορά.

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «χάρη και στην πολύ μεγάλη απογοήτευση, την αποχή, το λευκό και το άκυρο μπόρεσε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2015, να επικρατήσει ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι μετέτρεψε με τη βοήθεια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και άλλων το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ και ψήφισε μαζί με όλα τα παραπάνω κόμματα το τέρας του τρίτου μνημονίου. Οι πολίτες της χώρας πρέπει να σκεφθούν τώρα πάρα πολύ για την στάση τους στις 26 Μαΐου».

Κατά τον κ. Λαφαζάνη «όλοι και όλες κα πρώτα απ’ όλα οι νέοι και νέες, οι οποίοι δεν έχουν κανένα μέλλον σε μια ολιγαρχική και ξεπουλημένη Ελλάδα της υποτέλειας, της παρακμής, της αρπαχτής, της παραγωγικής διάλυσης, των πελατειακών σχέσεων και της ανεργίας, οφείλουν όχι μόνο να προσέλθουν στις κάλπες αλλά και να δώσουν με την θετική ψήφο τους ένα πολύ δυνατό πλήγμα στο σύστημα και πρώτα απ’ όλα στους στυλοβάτες αυτού του συστήματος, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τις ακροδεξιές δυνάμεις της δημαγωγίας και της παραπλάνησης. Αντί για αποχή, κανένας και καμία δεν πρέπει να δείξει αδιαφορία ή την παραμικρή ανοχή σε ένα απάνθρωπο σύστημα αγριότητας και εκμετάλλευσης που πνίγει το παρόν και μας κλέβει το μέλλον. Στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου η ψήφος για μια ισχυρή Λαϊκή Ενότητα στο ψηφοδέλτιο «ΛΑ.Ε – Μέτωπο Ανατροπής» είναι μια επιλογή υπέρ ενός μεγάλου ενωτικού προοδευτικού πατριωτικού δημοκρατικού μετώπου όλων, χωρίς εξαιρέσεις και κανέναν αποκλεισμό, των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Είναι μια επιλογή πραγματικής πολιτικής και κινηματικής αντιπολίτευσης με άμεση προοπτική λαϊκής διακυβέρνησης. Είναι η μόνη επιλογή που τρέμει το σύστημα γιατί γνωρίζει ότι η ΛΑ.Ε δεν προδίδει, δεν πουλάει τις αρχές της για καρέκλες εξουσίας και ότι διαθέτει ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα και ισχυρή πολιτική και αγωνιστική θέληση για την θεμελίωση μιας λεύτερης, δημοκρατικής και ανεξάρτητης Ελλάδας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης