Ευαγγελίου στην «East Med Yacht Show»: Μονόδρομος ανάπτυξης η θάλασσα

Ευαγγελίου στην «East Med Yacht Show»: Μονόδρομος ανάπτυξης η θάλασσα

Ο τομεάρχης Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων εκπροσώπησε το κόμμα στην επίσημη τελετή έναρξης της 18ης Έκθεσης East Med Yacht Show, στον προαύλιο χώρο του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, στη Μαρίνα Ζέας

evaggeliouagain1
Ο Παναγιώτης Ευαγγελίου, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την επιτακτική ανάγκη «να στραφούμε προς τη θάλασσα». Πρέπει να είναι η θάλασσα μονόδρομος ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης βιώσιμης, φιλοπεριβαλλοντικής, ανοικτών οριζόντων, πολλαπλών κατευθύνσεων, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ομιλία του: 

Κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τόσο για την τιμητική πρόσκληση να παραβρίσκομαι ανάμεσά σας όσο και για τη δυνατότητα να μοιραστώ κάποιες από τις σκέψεις μου μαζί σας.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε έναν τόπο ιστορικό, σε ένα λιμάνι που από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, είχε πάντα κυρίαρχο ρόλο στη μεταφορά ανθρώπων, εμπορευμάτων αλλά και πολιτισμικών στοιχείων, κοντά στην τοποθεσία όπου εξελίχθηκε νικηφόρα για τους προγόνους μας μια από τις σημαντικότερες ναυμαχίες της ιστορίας, δίπλα σε ένα εξαιρετικό Μουσείο όπου χτυπά η καρδιά της ελληνικής ναυτοσύνης.

Ο τόπος που γεννηθήκαμε, φίλες και φίλοι, βρέθηκε να είναι δίπλα στη θάλασσα.
Οι πρόγονοί μας δεν τη φοβήθηκαν, δεν απομονώθηκαν.

Την εμπιστεύτηκαν, την αγάπησαν, ξανοίχθηκαν σ’ αυτήν, από την πρώτη γραμμή της πρώτης σελίδας της ιστορίας μας την αντιμετώπισαν σαν μια πλατιά λεωφόρο. Ήταν επομένως στην αρχαιότητα φυσικό επακόλουθο πως η Μεσόγειος ήταν το σπίτι μας, είναι επομένως σήμερα φυσικό επακόλουθο πως δεν υπάρχει λιμάνι του κόσμου όπου να μην κυματίζει η ελληνική σημαία.
Έχω πρόσφατα διατυπώσει την άποψη ότι η θάλασσα δεν είναι απλά στο DNA μας, αλλά είναι το ίδιο μας το DNA.

Δεν ήταν μια δήλωση της στιγμής, αλλά βαθιά ριζωμένη πεποίθηση. Πρέπει να στραφούμε προς τη θάλασσα, πρέπει να είναι η θάλασσα μονόδρομος ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης βιώσιμης, φιλοπεριβαλλοντικής, ανοικτών οριζόντων, πολλαπλών κατευθύνσεων.

Μια τέτοια κατεύθυνση είναι και ο θαλάσσιος τουρισμός, που πέρα από τα οικονομικά επιτεύγματα μπορεί να έχει και ένα ακόμα πολύ σημαντικό όφελος, να γεννά την αγάπη για τη χώρα μας στους επισκέπτες και στις επισκέπτριές μας.

Κυρίες και κύριοι δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι και η φετινή έκθεση θα είναι εξαιρετικά επιτυχημένη.

Το εγγυώνται ο δυναμισμός όσων εμπλέκονται, η αγάπη τους για αυτό που κάνουν και το γεγονός ότι αυτό που κάνουν ενδιαφέρει πολλούς.

Και μάλιστα, Θεού θέλοντος, σε δύο χρόνια, στους δύο αιώνες ελεύθερης Ελλάδας, θα εξελίσσεται η κομβική 20η σας διοργάνωση κλείνοντας δύο δεκαετίες δημιουργικής παρουσίας.

Εύχομαι το καλύτερο και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης