Κοτζιάς - Καμμένος: «Παιχνίδια κατασκόπων» με κλεμμένα e-mail, πράκτορες και χάκερ

Κοτζιάς - Καμμένος: «Παιχνίδια κατασκόπων» με κλεμμένα e-mail, πράκτορες και χάκερ

Νέος «πόλεμος» για τον διαγωνισμό για τις βίζες - Βαριές υπόνοιες Κοτζιά κατά Καμμένου για συνεργασία με την ΕΥΠ ή ρωσικές μυστικές υπηρεσίες -  Καμμένος:  «Να ψάξει στο υπουργείο Εξωτερικών, και να δει για ποιον λόγο τον λένε "Σουσλόφ" ή "Μπέρια" οι υφιστάμενοί του» - «Στη Δικαιοσύνη θα αποδειχθούν όλα»

kotzias_kammenos_main
Βαριές υπόνοιες κατά του Πάνου Καμμένου για συνεργασία με την ΕΥΠ ή ρωσικές μυστικές υπηρεσίες άφησε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Νίκος Κοτζιάς. Αφορμή, τα τα e-mail που κατέθεσε πριν από λίγες εβδομάδες στη Βουλή ο κ. Καμμένος με αλληλογραφία μεταξύ διπλωματών για την υπόθεση διενέργειας διαγωνισμού όσον αφορά χορηγήσεις βίζας.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί e-mails βρίσκονται σε αμερικάνικους servers, που δεν έχουν σχέση με το υπουργείο Εξωτερικών και ότι για να χακαριστούν απαιτείται η συμβολή της ΕΥΠ ή οι μυστικές υπηρεσίες Ρώσων ή Κινέζων: «Κατατέθηκαν e-mail από κάποιον βουλευτή, με επιχείρημα ότι ο Κοτζιάς κατέστρεψε τα e-mail των διπλωμάτων, αλλά εγώ που είμαι μάγκας και έχω φίλους διπλωμάτες τα έσωσα. Παίρνω και εγώ να δω αυτά τα e-mails και βλέπω ότι προέρχονται από έναν server που δεν τον ήξερα και κατευθύνονται σε ένα e-mail μιας ιδιωτικής συζήτησης».

kotzias paremvasi olomeleia vouli



kotzias vouli2

Κλείσιμο
«Γιατί λέει το ψέμα;» συνέχισε, εγκαλώντας τον Πάνο Καμμένο. «Για να κρύψει πως τα βρήκε και ότι οι δύο servers είναι αμερικανικοί και δεν μπαίνεις εύκολα εκεί, γιατί χτυπάνε τα καμπανάκια. Ρώτησα τους ειδικούς και μου απάντησαν ότι μόνο δύο μπορούν να το κάνουν αυτό: οι χάκερ της ΕΥΠ ή ρωσικές και κινεζικές μυστικές υπηρεσίες. Αρα, ή έχουμε πλαστογράφηση κειμένων ή έχουμε υποκλοπή σε συνεργασία με βάση αυτών που λένε οι ειδικοί».

«Χαίρομαι που ο κ. Κοτζιάς αποδέχεται δημόσια, δια του βήματος της Βουλής, ότι είναι πραγματικά και αδιαμφισβήτητα τα e-mail αυτά. Είναι e-mail πραγματικά, που δείχνουν το πώς έστησε τον διαγωνισμό στο υπουργείο Εξωτερικών» απάντησε, ανεβαίνοντας με τη σειρά του στο βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Και αυτά τα e-mail» συνέχισε, «είναι e-mail, τα οποία δεν πρέπει να ψάχνει αν τα υπέκλεψε η ΕΥΠ. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν υποκλέπτει αμερικανικούς σέρβερ. Έχει ευθύνη για την προστασία του πολιτεύματος και, αν είχαν τεθεί υπόψη της αυτά τα e-mail, θα μπορούσε κάλλιστα να τα διαβιβάζει στον εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί ένας υπουργός, ο οποίος βάζει υπηρεσιακούς παράγοντες να συνομιλούν με τις εταιρείες που θα πάρουν τον διαγωνισμό αργότερα -μια παρένθετη εταιρεία».

«Όσον αφορά στις πληροφορίες του για τους αμερικανικούς σέρβερ, θέλω να του πω ότι δεν ζούμε πια στην εποχή των φίλων του της Στάζι, όταν ο κ. Κοτζιάς έγραφε κείμενα. Ούτε οι κινεζικές μυστικές υπηρεσίες έχουν φτάσει σ' αυτό το σημείο. Θα έπρεπε ίσως να ψάξει στο υπουργείο Εξωτερικών, και να δει για ποιον λόγο τον λένε "Σουσλόφ" ή "Μπέρια" οι υφιστάμενοί του. Θα έπρεπε να ψάξει για ποιον λόγο, κάποιοι έντιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών έφτασαν ως εδώ, που λέει ο ελληνικός λαός, βλέποντας τις μεθοδεύσεις για να δίνεται ένας διαγωνισμός με παρένθετη εταιρεία» συνέχισε, με νέες αιτιάσεις, ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Και κάποια στιγμή να ειπωθεί για ποιον λόγο απεπέμφθη ο κ. Ξυδάκης, όταν εκείνος ζήτησε αποδείξεις για το πώς θα ανοίξουν τα 80 γραφεία στη Ρωσία. Ή ο πρώην υφυπουργός των Οικονομικών ή ο κ. Γιώργος Τσίπρας, όταν ήρθε σε αντιπαράθεση με τον κ. Κοτζιά. Αλλά πιστεύω ότι με τη διαδικασία που ξεκίνησε στη Δικαιοσύνη, θα αποδειχθούν όλα αυτά και τελικά θα φανεί ποιος ήταν ο ρόλος και ποιες ήταν αυτές οι υπηρεσίες που είχαν εμπλοκή» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Και κατέληξε: «Μάλλον ο κ., Κοτζιάς έχει παρασυρθεί απο τους υφιστάμενούς του στο ΠΡΑΤΤΩ, όπως τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, του οποίου κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο συνομιλία με καταζητούμενο με εννιά διεθνή εντάλματα συλλήψεως πράκτορα στην Κοπεγχάγη, που του ζήταγε στοιχεία για τον Καμμένο. Άνθρωπο που φέρεται να συνεργάστηκε με την ΜΙΤ, ή με τις υπηρεσίες Πληροφοριών των Σκοπίων, με τις οποίες είχε στενές επαφές».

Πάνος Καμμένος - Ψήφος εμπιστοσύνης, απάντηση σε Κοτζιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης