«Σκαφάτος» Τσίπρας: Χωρίς τέλος η πολιτική τρικυμία

odessy

Ο πρωθυπουργός παραμένει ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένος για τις χλιδάτες διακοπές στο γιότ Παναγόπουλου ενώ στο Μάτι καταμετρούσαν τους νεκρούς της πυρκαγιάς - Παππάς και Τζανακόπουλος δηλώνουν «ουδέν μεμπτόν», αλλά ο Άδωνις μιλά για ενδεχόμενη παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας της Βουλής - Με ατάκες όπως «πήραμε το κότερο, όχι και την εξουσία» συνεχίζεται ο καταιγισμός των επικρίσεων

Πίσω από το κρεσέντο της προεκλογικής παροχολογίας του πρωθυπουργού -όπως και πίσω από το δάχτυλό τους- προσπάθησαν να κρυφτούν εκλεκτά στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο το «κότερο-γκέιτ» δεν κρύβεται πίσω από οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής της πολιτικής ατζέντας. Στο κάτω-κάτω θα ήταν υποτιμητικό για μια θαλαμηγό των διαστάσεων του πολυτελούς Odyssey να κρύβεται τόσο εύκολα.

Από το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου ταυτόχρονα καταβάλλεται εργώδης προσπάθεια ώστε το θέμα να κουκουλωθεί. Να υποβαθμιστεί η πρόκληση του δημόσιου αισθήματος για τις  χλιδάτες διακοπές του «κουρασμένου» από τη διαχείριση της ασύλληπτης τραγωδίας με την πυρκαγιά στο Μάτι Αλέξη Τσίπρα, τον Αύγουστο του 2018. Από την εξαιρετικά δύσκολη θέση που τους έφερε ο αρχηγός τους, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανακουφίστηκαν πρόσκαιρα χάρη στην ειλικρίνεια της Κατερίνας Παναγοπούλου. Η χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και ως εκ τούτου ιδιοκτήτρια του επίμαχου γιοτ, με δηλώσεις της στο protothema.gr επιβεβαίωσε από το βράδυ της Δευτέρας ότι ήταν όντως ο Αλέξης Τσίπρας ο άνθρωπος που απεικονιζόταν χαλαρός στο ντεκ του Odyssey να απολαμβάνει το φυσικό κάλλος του τοπίου σε κάποιο απόμερο ορμίσκο.

Πέραν αυτού, ούτε από το Μαξίμου, ούτε από την Κουμουνδούρου υπήρξε οποιοδήποτε σχόλιο επί της ουσίας. Η εγνωσμένη σπουδαρχία του ΣΥΡΙΖΑ να στείλει τη μπάλα στην εξέδρα, αυτή τη φορά εξυπηρετήθηκε από τους κ.κ. Παππά και Τζανακόπουλο. Ο μεν υπουργός ΨΗΠΤΕ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει απολύτως τίποτα μεμπτό» στις σκαφάτες διακοπές του Αλέξη Τσίπρα -εννοώντας ότι υπάρχει αντίφαση στο να χρησιμοποιεί ένας αριστερός πρωθυπουργός το κότερο ενός εφοπλιστή όπως ο εκλιπών Περικλής Παναγόπουλος.

Και υπερθεμάτισε ο Νίκος Παππάς επαναλαμβάνοντας τα γνωστά περί αγνής λαϊκότητας του Αλέξη Τσίπρα, ότι εξακολουθεί να διαμένει στην Κυψέλη κ.λπ. Όσο για το Μάτι, ο κ. Παππάς επεσήμανε πως «ήμασταν όλοι μας συγκλονισμένοι που έπρεπε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση που ήταν πολύ πιο πιεστική, πολύ πιο αγχωτική, πολύ πιο δύσκολη από όλες τις στιγμές της διαπραγμάτευσης. Δεν ξεκουράστηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί εκείνες τις μέρες; Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς πάμε να συζητήσουμε».   

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αμφισβητώντας πάνω στην ορμή του λόγου του την Κατερίνα Παναγοπούλου, έστρεψε τη συζήτηση στη Νέα Δημοκρατία. Η οποία κατά τη γνώμη του κ. Τζανακόπουλου «μια κάνει αντιπολίτευση με τον Πολάκη, μια αντιπολίτευση με κλεμμένες φωτογραφίες». Το ότι η κα Παναγοπούλου πιστοποίησε τη γνησιότητα των φωτογραφιών, προφανώς συνιστά επουσιώδη λεπτομέρεια για τον κ. Τζανακόπουλο.

Το ηθικό και το νόμιμο
Όμως, αφ' ότου η Κατερίνα Παναγοπούλου επιβεβαίωσε ότι ήταν όντως ο πρωθυπουργός που έκανε διακοπές με το δικό της κότερο, μόλις 25 ημέρες μετά από την τραγωδία στο Μάτι, μια σειρά από ζητήματα, ηθικής και πολιτικής τάξεως, άρχισαν να αναφύονται.

Ένα από αυτά έχει να κάνει με το εάν, βάσει ορισμένης νομικής ερμηνείας, η παραχώρηση ενός τόσο πολυτελούς περιουσιακού στοιχείου και, οπωσδήποτε, τόσο δαπανηρού στη χρήση, θα μπορούσε να εκληφθεί σαν απόπειρα χρηματισμού και διαφθοράς πολιτικού λειτουργού -εν προκειμένω του Αλέξη Τσίπρα. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, επεσήμανε από τους πρώτους και μετ' επιτάσεως τη συγκεκριμένη πτυχή του «σκαφάτου» πρωθυπουργού. Επέστησε την προσοχή στις διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας για τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Βάσει αυτού, οι βουλευτές οφείλουν να μην αποδέχονται δώρα ή παροχές ή άλλα ωφελήματα αξίας άνω των 200 ευρώ. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 4 του ως άνω Κώδικα ορίζεται ότι: «Οι Βουλευτές οφείλουν να μην αποδέχονται δώρα ή παροχές ή άλλα ωφελήματα, των οποίων η φύση ή η χρηματική αξία εγείρουν ζητήματα μεροληπτικής άσκησης των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Χρηματική αξία μεγαλύτερη των διακοσίων (200) ευρώ θεωρείται, κατά τεκμήριο, και σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, ικανή να εγείρει ζητήματα αμεροληψίας».

Παράλληλα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «πρέπει να δούμε το πόθεν έσχες του Τσίπρα εάν έχει δηλώσει αυτές τις διακοπές. Ο λογιστής του πρέπει να τις υπολογίσει ως τεκμαρτό εισόδημα. Εάν δεν το έχει κάνει στο πόθεν έσχες, έχει κάνει ψευδές πόθεν έσχες είναι ποινικά κολάσιμο και θα πρέπει η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου να τον ελέγξει». Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, αναρωτήθηκε με αφορμή τις ρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση για την εισφορά των εφοπλιστών «ποιος μου λέει ότι δεν έγινε ως ανταπόδωση της χάρης της κυρίας Παναγοπούλου; Υπάρχει υπάρχει μεγάλο ζήτημα ποινικό εάν ο Τσίπρας δεν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες αυτό το ταξίδι».

Περίπτωση Σαρκοζί
Κι επειδή ίσως υποθέσει κάποιος ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι υπερβολικά σημαντικός και, ως εκ του αξιώματός του, υπεράνω της αναγνώρισης ενός σφάλματος, μπορεί να αντιπαρατεθεί η περίπτωση του Νικολά Σαρκοζί. Το 2007, υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της Γαλλίας, ο Σαρκοζί αποδέχτηκε πρόταση ενός δισεκατομμυριούχου φίλου του, ονόματι Vincent Bolloré, να περάσει μερικές ημέρες στη θαλαμηγό. Ο Νικολά Σαρκοζί έγινε στόχος δριμύτατων επικρίσεων από τους πολίτες και τα ΜΜΕ. Σε αντιδιαστολή με άλλους σκαφάτους ηγέτες, ο Σαρκοζί είπε το «mea culpa» και ζήτησε συγνώμη επανειλημμένως.

Στην Ελλάδα αντιθέτως, ο πρωθυπουργός θέλησε να αλλάξει πίστα με τις προεκλογικές φορο-ελαφρύνσεις και τη χορήγηση μίας επιπλέον σύνταξης. Με φόντο το κότερο Odyssey όμως, δεν θα μπορούσε να φαντάζει πιο παράταιρο, ειρωνικό ή απλά εξοργιστικό αυτό το σύνθημα «Ήρθε η ώρα των πολλών» που αναγραφόταν στο ταμπλό πίσω από τον κ. Τσίπρα στη συνέντευξη τύπου για τα οικονομικά ευεργετήματα στο παρά πέντε των Ευρωεκλογών.

Μια σύντομη περιήγηση στο twitter δείχνει πώς αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες τον σκαφάτο πρωθυπουργό της χώρας:
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (33)

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΡΕ ΔΕΝ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΚΑΤΩ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Μ ΑΡΕΣΕΙΣ.

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΡΕ ΔΕΝ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΚΑΤΩ,Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ.

ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΤΕΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑ !!!

ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΥΠΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΩΜΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΛΙΔΑΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ Ο Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ !!!!!!! Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΕΚ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΝΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΔΟΕ) !!!!!!!!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!!!!!!!! ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: «ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΗ ΘΑΛΑΜΗΓΟ ΣΟΥ, ΣΕ ΚΑΝΩ ΠΡΕΣΒΗ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗ» !!!!!!!!!!!!!!! Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΞΙΠΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΦΑΤΟΥ Κ. ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΡΙΑ !!!!!!!!!! ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΘΑΛΑΜΗΓΟ, ΕΝΩ Η ΧΩΡΑ ΜΕΤΡΟΥΣΕ ΑΚΟΜΗ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ !!!!!!!!! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ, ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ !!!!!!!!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΣΤΟ 2019 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ 2015 (ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΑΙΣΧΡΑ) ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ !!!!!!!!!!!!! ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΕΦΘΑΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ !!!!!!

Ρίξε μιά κοτεριά

Δεν είναι απλώς κουρασμένος, είναι εξαντλημένος ο μπουτάς. Γι' αυτό κάνει τα πάντα γιά να εξοργίσει τον λαό. Γιά να του πούν άντε στη φυλακή να ξεκουραστείς.

Τι είναι «αριστερός» μπαμπά;

Κόρη μου, αριστερός είναι αυτός που διορίζεται επίτιμος έμμισθος πρέσβυς (ΦΕΚ Γ’ 518/9-4-19, σελ.1) και τον ξεπληρώνει ο Ελληνικός λαός για τη χάρη που έκανε στον αριστερό πρωθυπουργό να του δώσει το γιοτ για βόλτες.

Σκιστε τους οπως εμας...

Τους κρατικοδιαιτους εφοπλιστες που βαζουν πλατη στον Τσιπρα και την παρεα του που μας ξεσκισαν στους κομμουνιστικους φορους και πουλησαν την ιστορια μας , και αυτους που κατεχουν μεσα ( ενημερωσης ) και μας ταιζαν και ταιζουν τοσα χρονια παπαδοαυτιαδες με αριστερη προπαγανδα με τουρκικα σιριαλ , ενω τρωγαν εκατομμυρια δανεικα και αγυριστα σκιστε τους με 55% φορο στο εισοδημα , συν 1.5% στη περιουσια ,συν 24& ΦΠΑ , συν ενα ευρω λιτρο φορο στα καυσιμα οπως εμας ! Τους αλλους αφηστε τους οπως τωρα γιατι αποτελουν το πραιντ του εθνους των Ελληνων και τι μπορει να κανει στην παγκοσμια αγορα .

Tzikos

κ. Κατερίνα επειδή είμαι πολύ κουρασμένος από το 2015 μέχρι και σήμερα, μπορείτε να με ξεκουράσετε στο "κότερο σας" και εάν είστε και εσείς εκεί θα μπορείτε να με "ξεκουράσετε" ακόμη περισσότερο ......

Σχολιαστής 1ου Θέματος

Μόνο ο κ Μητσοτάκης μπορεί να χτυπήσει την πλουτοκρατία προς όφελος των φτωχών Ελλήνων. Ανιδιοτελως εργάζεται νυχθημερόν και χαραμιζει χρόνο και χρήμα για να καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός μας. Αμέσως εκλογές και κυβέρνηση Μητσοτάκη για να ξαναδούμε λεφτά στις τσέπες μας.

Κατερίνα

Αστα αυτά αγύριγο κεφάλι.

--->08/05/2019, 11:15

δεν χρειαζεται να δημοσιευεις το ιδιο 'σχολιο', το εχουμε εμεδωσει οτι εισαι ηλιθιος.

Panos Frankfurt

Είπε ο Άδωνης...Απαγορεύονται δώρα άνω των 200 € στα μέλη τού κοινοβουλίου !! Και Εγώ αναρωτιέμαι...επιτρέπονται μήπως μόνο Μίζες ???. Παρακαλώ να δημοσιευθεί έχει ενδιαφέρον για όλους τούς πολιτικούς μας.

Πανούλη να υποθέσω οτι ...

δεν επιτρέπονται ούτε '' δώρα '' ούτε μίζες δεν '' διέσχισε '' το ανύπαρκτο μυαλό σου έτσι ;

@

Φυσικα απαγορευονται και οι μίζες!!! Τρελλος εισαι? Οπως οι μίζες που πήρε ο Συριζαίος Πετσιτης με τον Παππά! Οπως οι μιζες που πηρε ο Συριζαιος ΥΠΕΞ Κοτζιάς (καταγγελια Καμμενου)! Οπως οι μίζες που πηρε ο Υπουργος του Τσιπρα Καμμενος για τα βληματα στην Σ.Αραβία! Οπως οι μιζες που πηρε ο Τσίπρας, με δωρο 200.000 ευρω για να κανει πριβέ βολτα με την θαλαμηγο του Παναγοπουλου, για να μειωσει την εθελοντικη εισφορα των Εφοπλιστων απο τα 140 εκατομμυρια που ειχε ψηφισει ο Σαμαρας, στα 40 εκατομμυρια που ψηφισε ο αριστερός απατεωνας Τσίπρας! Εκανε δωρο στην διαπλοκη των εφοπλιστων 100 εκατομμυρια η δηθεν Αριστερά.... Και άλλα πολλά!

@#

Αυτοί ως αριστεροί με ''ηθικά πλεονεκτήματα'' επιτρέπεται και δώρα να παίρνουν και ταμία να έχουν για τις μίζες, και χαζούς να τους ψηφίζουν για ένα πεντακοσάρικο.

Περιστέρα

Εγώ πάντως, αν και "Αριστερή φωνή συνείδησής" του, το καταυχαριστήθηκα!!! Χλίδα, ευγενικό προσωπικό, καναπεδάκια, coctails σαμπάνιας, κλπ.....Τελικά, έχει πολλά καλά ο καπιταλισμός! Νά'ναι καλά η sponsor!!!...Το ίδιο μου λένε και από το ξένο σχολείο που στέλνω τα παιδιά!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης