Καμμένος: Ο Νίκος Κοτζιάς θα πρέπει να απολογηθεί για τις παρασκηνιακές του συμφωνίες

Καμμένος: Ο Νίκος Κοτζιάς θα πρέπει να απολογηθεί για τις παρασκηνιακές του συμφωνίες

Χαρακτηρίζει τον Νίκο  Κοτζιά ως «εθνικό ολετήρα» που τον εξαπάτησε, τόσο εκείνον,  αλλά και τον πρωθυπουργό

kam
O πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος μιλάει για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη σχέση που έχει σήμερα με τον πρωθυπουργό και πρώην κυβερνητικό του εταίρο Αλέξη Τσίπρα αλλά και για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Ο πρ. υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος μιλάει στη Μαρία Σαμολαδά

«Εμείς, πιστεύουμε στην Ευρώπη των εθνών – κρατών. Είμαστε κατά της ενοποίησης της Ευρώπης, στα κερέσματα της παγκοσμιοποίησης τα οποία ακολουθούν και το λαϊκό κόμμα που εκπροσωπεί τη ΝΔ στις ευρωεκλογές και το σοσιαλιστικό κόμμα που εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ και πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούμε ότι η προσπάθεια κατάργησης των εθνών – κρατών, διώχνει την Ευρώπη από την Ευρώπη των ιδρυτών τους. Οι ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ θα υποστηρίξουν την Ευρώπη του Καραμανλή. Την Ευρώπη των αξιών. Δυστυχώς, βλέπουμε ότι καταργείτε η Ευρώπη, όπως την οραματίστηκαν οι δημιουργοί της. Η Γερμανία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιβληθεί μέσω της οικονομικής δύναμης, πράγμα που δεν κατάφερε ούτε στον Α’ ούτε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ευρωπαϊκοί λαοί θα πρέπει να αποφασίζουν ισότιμα και να μην βρίσκονται κάτω από την κυριαρχία μίας χώρας που θέλει να ασκεί εξουσία. Μας έκλεψαν τον εθνικό πλούτο, μας επέβαλαν επιτόκια έξω από τα επιτόκια δανεισμού των άλλων χωρών. Όσο ήμουν Υπουργός, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας δεν επισκέφτηκε ποτέ την Ελλάδα. Το έκανε μόλις έφυγα κι αυτό γιατί εγώ ποτέ δεν δέχθηκα τους Τροικανούς, το υπουργείο έμεινε αλώβητο κι αμόλυντο από τους περίφημους θεσμούς», λέει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος στο  στην web tv του Grtimes.gr.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, κατάφερε όπως λέει να επιστρέψει τα αναδρομικά στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, κι επέστρεψε όπως αναφέρει στα στελέχη πολλά απ’ αυτά που τους αφαιρέθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με εντολές της Τρόικας. «Σημαντικό ήταν το έργο που επιτελέστηκε και με το μεταναστευτικό. Μην ξεχνάτε πως το σχέδιο Μέρκελ – Σόιμπλε το καλοκαίρι του ’15, ήταν να δώσουν δισεκατομμύρια στην Ελλάδα και να μετατρέψουν τη χώρα σε αποθήκη ανθρώπων. Με την υπογραφή της σύμβασης με το ΝΑΤΟ, κατάλαβαν πλέον οι σύμμαχοί μας, ποια είναι η Τουρκία και το ρόλο που έχει ως δουλέμπορος ανθρώπινου πόνου. Η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση είχε να κάνει με την έξοδο της χώρας από την περίοδο των μνημονίων και την επαναφορά της στην κανονικότητα. Κάτι που γίνεται συνεχώς με τη διάθεση του υπερπλεονάσματος και τα θετικά μέτρα τα οποία βεβαίως, δεν αποτελούν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επιτυχία του ελληνικού λαού, βάση της σταθερότητας που εξασφαλίσαμε οι ΑΝΕΛ στον κυβερνητικό σχηματισμό».

Εξηγεί πως οι ΑΝΕΛ αποχώρησαν όταν το θέμα των Πρεσπών ήρθε για κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων. «Οι ΑΝΕΛ ουδέποτε συμφωνήσαμε ή θα συμφωνήσουμε, στην παράδοση του όρου Μακεδονία, πράγμα που κάνει η ΝΔ με την διπλή ονομασία και τον όρο Βόρεια Μακεδονία, όπως και το ΚΙΝΑΛ. Καταστατική μας δέσμευση είναι καμία χρήση του όρου Μακεδονία. Ο όρος Μακεδονία ανήκει μόνο στην Ελλάδα. Τη μόνη και μοναδική Μακεδονία, όπως είχε πει και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η ΝΔ υποχώρησε δια της πολιτικής Μπακογιάννη, από τη στιγμή που δέχτηκε τη σύνθετη ονομασία, έστω κι erga omnes. Αυτό ο ελληνικός λαός θα πρέπει να το συνυπολογίσει και να το μετρήσεις στις επιλογές που θα κάνει στις ευρωεκλογές. Η μάχη δεν χάθηκε. Και δεν χάθηκε γιατί απ΄ ότι είδαμε αυτό το κρατίδιο που είναι αποτέλεσμα της κουμουνιστικής προπαγάνδας του Τίτο, έχει υπαναχωρήσει απ΄αυτά που υπέγραψε και δεσμεύτηκε. Βλέπουμε να χρησιμοποιούν σε διεθνής Οργανισμούς σκέτο τον όρο Μακεδονία. Η Συμφωνία πρέπει να καταγγελθεί και γι΄ αυτό θα δώσουμε την μάχη μας».

Κλείσιμο
Χαρακτηρίζει τον κ. Κοτζιά ως «εθνικό ολετήρα» που τον εξαπάτησε, τόσο εκείνον, αλλά και τον πρωθυπουργό, «υποσχόμενος πως θα διαπραγματευτεί, χωρίς να φέρει Συμφωνία. Τη Συμφωνία την έφερε διότι είχε φτιάξει έναν μηχανισμό κι εκτελούσε συγκεκριμένο σχέδιο. Είναι ένας Υπουργός που θα απολογηθεί για τις παρασκηνιακές του συμφωνίες αλλά και για τη διαχείριση στο υπουργείο Εξωτερικών. Μην ξεχνάτε ότι τον “ξήλωσε” o κ. Τσίπρας, όταν έφερα στο υπουργικό συμβούλιο την υπόθεση για τις βίζες. Μία υπόθεση που όπως απέδειξα στη Βουλή, ήταν προϊόν συνδιαλλαγής διεφθαρμένων διπλωματών».

Για τις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Καμμένος εκτιμά πως δεν θα έχει αυτοδυναμία ούτε ο κ. Μητσοτάκης αλλά ούτε και ο κ. Τσίπρας. «Εμείς θα επιδιώξουμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα εξασφαλίζει τα εθνικά μας θέματα».

Παρότι τον πείραξε πολύ το θέμα της αποστασίας των στελεχών του, κάτι που δεν ήταν όπως λέει στο fair play της πολιτικής, και πως εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ηθικό να εξαγοράσουν την κ. Κουντουρά για λίγους μήνες, ο κ. Καμμένος λέει πως μιλά με τον Αλέξη Τσίπρα. Για το κ. Κουίκ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ λέει πως από το μηδέν έγινε διορισμένος βουλευτής, Υπουργός και τελικά «πούλησε τη Μακεδονία για να κάνει ταξίδια στην Αφρική. Οι βουλευτές που μας πούλησαν θεωρώ πως θα οδηγηθούν στην πολιτική αφάνεια, όπως κι όλοι οι υπόλοιποι αποστάτες στη νεοελληνική ιστορία. Αυτό θα τους βαραίνει για όλη τους τη ζωή, θα βαραίνει όμως και τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί χρησιμοποίησε την αποστασία ως μέσο παραμονής στην κυβέρνηση».

Τονίζει πως ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να ξεχνά πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι ούτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. «Έχει αντιπρόεδρο τον Άδωνη Γεωργιάδη, βουλευτές τον Βορίδη και τον Πλεύρη. Οι άνθρωποι αυτοί είναι τα άκρα για τα οποία έλεγε ο Καραμανλής πως δεν θα συνεργαστεί ποτέ. Έχει εταίρους του τον κ. Τατσόπουλο και τον κ. Ψαριανό που δεν έχουν καμία σχέση με τον αστικό κόσμο της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης έχει φύγει από τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και γι΄ αυτό πιστεύω πως δεν θα είναι ικανός να πάρει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ της οποίας ηγείται».

Τέλος, ο Πάνος Καμμένος λέει πως θα φύγει από την πολιτική μόνον αν το θέλει ο ελληνικός λαός. «Αν ο λαός αποφασίσει ότι δεν θα πρέπει να ακούγομαι στη Βουλή τότε δεν θα ακούγομαι. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ κι ορισμένων στελεχών της Κουμουνδούρου να φιμώσουν τους ΑΝΕΛ κι εμένα ως αρχηγό της κοινοβουλευτικής μου ομάδας, ήταν ανέντιμη πράξη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης