«Βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη Τσίπρα σε Πολάκη

«Βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη Τσίπρα σε Πολάκη

Οι υποψήφιοι συναντούν μεγάλες αντιδράσεις από τους ψηφοφόρους για τη συμπεριφορά του υφυπουργού Υγείας - Οι αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών

tsipras_polakis
Εντείνονται ολοένα και περισσότερο οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την απόλυητη στήριξη που παρέχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον υφυπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι πολλές, ενώ η γενική αίσθηση που εκφράζεται από βουλευτές και στελέχη, είναι ότι «διεύρυνση με Πολάκη δεν μπορεί να γίνει», παρ' ότι ο Αλέξης Τσίπρας όχι απλώς στηρίζει τον Πολάκη, αλλά κάνει και διακοπές μαζί του στην Κρήτη.

Τα παράπονα πηγάζουν από τις αντιδράσεις που συναντούν οι υποψήφιοι στις επαφές τους με τους πολίτες. Η συμπεριφορά του υφυπουργού Υγείας, κυρίως μέσω των αναρτήσεών του στα social media, φέρεται να έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια μεγάλης μερίδας των πολιτών, ακόμη και στις τάξεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελευταία αντιπαράθεση με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ενώ ενοχλημένος εμφανίστηκε και ο Γιώργος Σταθάκης.

Ξανθός: Ατυχής και αχρείαστη η δήλωση Πολάκη

Ατυχή και αχρείαστη χαρακτήρισε τη δήλωση του Παύλου Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο υπουργός ανέφερε ότι με τη δήλωσή του αυτή ο Παύλος Πολάκης, έδωσε την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να ξεφύγει από το επικοινωνιακό αδιέξοδο και να αντεπιτεθεί.

Φίλης: Το ήθος Πολάκη δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Κλείσιμο
Ο Νίκος Φίλης από την Βουλή υποστήριξε ότι το «ήθος Πολάκη» δεν εκφράζει το «ήθος του ΣΥΡΙΖΑ», ο Γιάννης Μπαλάφας ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να ανακαλέσει και ο Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε τις επίμαχες δηλώσεις Πολάκη «τρικλοποδιά στην κυβέρνηση. Το ίδιο έκανε και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Ρέλλας που επίσης είναι ΑμΕΑ.

Αυλωνίτου: Απαράδεκτη δήλωση, να ζητήσει συγγνώμη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου ήταν άκρως καυστική για την προκλητική και ανήθικη τοποθέτηση Πολάκη: «Καταρχήν κάθε πολιτικός κρίνεται απ’ τους πολίτες, όχι μόνο για το περιεχόμενο του λόγου του αλλά και για το ύφος και το στιλ του. Η δήλωση του κ. Πολάκη ήταν απαράδεκτη και δεν χρειάζεται καν να μπω στο περιεχόμενο αυτής», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Αυλωνίτου και πρόσθεσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα έπρεπε ήδη να έχει ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για μικροψυχία εκ μέρους του, λέγοντας με νόημα ότι «θέλει και γενναιότητα ψυχής για να διατυπώσει κανείς μια δημόσια συγγνώμη»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης