Μαξίμου για αφορολόγητο: Ο Μητσοτάκης κρούει ανοιχτές θύρες

Μαξίμου για αφορολόγητο: Ο Μητσοτάκης κρούει ανοιχτές θύρες

Με νον πέιπερ απαντά η κυβέρνηση στην τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, το οποίο θα αρχίσει να ισχύει από 1/1/2020

megaro-amximou
«Από τις 15 Απριλίου ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευθεί ότι όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μειωθεί το αφορολόγητο» επισημαίνει σε νον πέιπερ το Μέγαρο Μαξίμου ύστερα από τις νέες δηλώσεις που έκανε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και την τροπολογία που πρόκειται να καταθέσει τη Δευτέρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ακόμα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κρούει ανοικτές θύρες με την τροπολογία που κατέθεσε και συνιστά υπομονή: «Ο κ Μητσοτάκης θα περιμένει και όλα θα γίνουν στην ώρα τους και θα τα ψηφίζει ένα-ένα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά το νον πέιπερ:

«Ο κ. Μητσοτάκης κρούει ανοιχτές θύρες για το αφορολόγητο, όπως είχε κάνει και με την περικοπή στις συντάξεις. Όλοι θυμούνται ότι είχε καταθέσει αντίστοιχη τροπολογία το καλοκαίρι του 2018, αφού πρώτα είχε ενσωματώσει την περικοπή στο πρόγραμμα της ΝΔ. Φαίνεται δεν πήρε το μάθημά του. 

Του υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι o Πρωθυπουργός από τις 15 Απριλίου έχει δεσμευθεί για ακόμη μία φορά ότι όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δε θα μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά θα ληφθούν και άμεσα νέα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και κοινωνικής ενίσχυσης. 

Δύο εβδομάδες μετά, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε άρον- άρον να προαναγγείλει τροπολογία για την κατάργηση του μέτρου. Μπορεί να έχει μία χρονοκαθυστέρηση, αλλά ακόμη και έτσι καλωσορίζουμε τη μεταστροφή του Προέδρου της ΝΔ.

Κλείσιμο
Ο κ Μητσοτάκης θα περιμένει και όλα θα γίνουν στην ώρα τους και θα τα ψηφίζει ένα-ένα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης