Σε ναυτική βάση στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας: «Η ανάσταση της οικονομίας να γίνει και ανάσταση στην καθημερινότητα»

Σε ναυτική βάση στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας: «Η ανάσταση της οικονομίας να γίνει και ανάσταση στην καθημερινότητα»

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την ναυτική βάση Κιριαμαδίου στο Ακρωτήριο Κάβο Σίδερο, στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης

tsipras-nautiko-ena
«Χρόνια πολλά, δύναμη υγεία και αλληλεγγύη σε όλο τον ελληνικό λαό» ευχήθηκε από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, που πέρασε την ημέρα του Πάσχα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε την προκεχωρημένη ναυτική βάση Κιριαμαδίου στο Ακρωτήριο Κάβο Σίδερο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, και τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσουνή ΠΝ.

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην Ανάσταση που συμβολίζει τη νίκη της ζωής, δηλώνοντας τη βεβαιότητα του για το μέλλον της χώρας:

«Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα χρόνια πολλά και καλό Πάσχα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Το Πάσχα που συμβολίζει τη νίκη της ζωής, τη νίκη του φωτός, τη νίκη της δικαιοσύνης, τη νίκη της αγάπης, μας δίνει δύναμη και ελπίδα. Από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, το Κάβο Σίδερο, από τη ναυτική μας βάση ατο Κιριαμάδι εύχομαι σε όλους δύναμη και υγεία.
»Μπορούμε να ατενίζουμε αυτό το Πάσχα, με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον καθώς περάσαμε τα δύσκολα και βρισκόμαστε πια σε ξέφωτο ελπίδας. Όλα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του, έδωσε τη δυνατότητα για την ανάσταση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα η χώρα μας έχει ανακτήσει το κύρος της τόσο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο όσο και στα Βαλκάνια, αλλά και τη δύναμη της στην Ευρώπη. Όλα αυτά μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία.

»Τώρα όμως είναι η ώρα η ανάσταση της οικονομίας να γίνει και ανάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως για όσους πλήρωσαν βαρύ το τίμημα της κρίσης. Και βεβαίως αυτή η δυνατότητα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον πιο δίκαιο τρόπο: με μια νέα οικονομική πολιτική που θα ελαφρύνει τα βάρη, ακόμη περισσότερο, για εκείνους που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα. Με περισσότερη αισιοδοξία, την ίδια αποφασιστικότητα και δύναμη αλλά και την πίστη στις δυνάμεις μας είμαι βέβαιος ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για όλους».

Ο Αλέξης Τσίπας ευχήθηκε για το Πάσχα στους 16 μόνιμους και τους 14 ναύτες που υπηρετούν στη βάση αλλά και το πλήρωμα της Πυραυλακάτου «Δανιολός».

Κλείσιμο


Κατά την ξενάγηση του στην πυραυλάκατο, ο πρωθυπουργός είπε προς το πλήρωμα:

«Είστε μακριά από τα σπίτια σας τέτοια μέρα, είστε στο καθήκον και είμαστε περήφανοι για εσάς, γιατί υπερασπίζεστε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, την ώρα που οι συνέλληνες είναι στις οικογένειες τους. Όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για εσάς. Θέλουμε να σας ευχηθούμε να περάσετε τις επόμενες ημέρες, μόλις τελεύσει η βάρδια σας, με τους ανθρώπους σας και ταυτόχρονα να σας πούμε ότι ο ελληνικός λαός και η πατρίδα, πέρα από την ευγνωμοσύνη που σας χρωστά, γνωρίζει καλά, ότι το έργο που επιτελείτε είναι σημαντικό για όλους. Τέτοιες μέρες είστε εδώ, αλλά γνωρίζετε ότι η χώρα συνολικά είναι σε καλύτερη θέση χάρη σε εσάς και τις δικές σας δυνάμεις και προσπάθειες . Χρόνια πολλά και καλές θάλασσες».

Στην προκεχωρημένη ναυτική βάση που δημιουργήθηκε το 1980 και είναι στρατηγικής σημασίας καθώς αποτελεί βάση ανεφοδιασμού πυραυλακάτων, βρίσκονταν και μέλη των οικογενειών των υπηρετούντων, τους οποίους χαιρέτισε έναν προς έναν ο πρωθυπουργός, ανταλλάσσοντας μαζί τους ευχές.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης