Πληρώσαμε €18.435 για να χτυπήσει η Κουντουρά το καμπανάκι της Wall Street

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
koudoura_ar

Το υπουργείο Τουρισμού έκλεισε σουίτα με €965 τη βραδιά για την Κουντουρά και άλλα τόσα για τον bodyguard που τη συνόδευε στο ταξίδι της

Είναι σαφές ότι μέσα στα καθήκοντα του υπουργείου Τουρισμού είναι να τονωθεί ο ακριβός τουρισμός και να επισκέπτονται τη χώρα όσον το δυνατόν πιο υψηλά βαλάντια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η αρμόδια υπουργός, δηλαδή η κυρία Ελενα Κουντουρά, θα πρέπει στα συνεχή ταξίδια της να κινείται σαν εύπορη τουρίστρια, τον λογαριασμό των οποίων όμως στον Ελληνα φορολογούμενο.


Γιατί, αν μη τι άλλο, τώρα που υπάρχει η Διαύγεια, όπου καταχωρούνται υποχρεωτικά όλες οι δαπάνες των κρατικών λειτουργών, κάποια στιγμή το κόστος αυτών των ταξιδιών δημοσιοποιείται και έτσι η κοινή γνώμη ενημερώνεται αλλά και προκαλείται. Τον περασμένο Δεκέμβριο η κυρία Κουντουρά επισκέφτηκε τη Νέα Υόρκη προκειμένου να χτυπήσει το καμπανάκι της Wall Street. Για τη διαμονή της επέλεξε μια σουίτα του «DoubleTree by Hilton Hotel Metropolitan» με κόστος 965 ευρώ τη βραδιά. Ετσι ο Ελληνας φορολογούμενος πλήρωσε ακριβά το περίφημο καμπανάκι που χτύπησε η κυρία Κουντουρά στο χρηματιστήριο της αμερικανικής μητρόπολης, με την υπερατλαντική μετακίνησή της να επιτείνει τα δυσμενή σχόλια στους κόλπους του υπουργείου Τουρισμού για τα ακριβά ταξίδια της.

Ο σύλλογος των υπαλλήλων του υπουργείου μάλιστα καταγγέλλει πειθαρχικές διώξεις «με εντολή υπουργού», η γενική διευθύντρια Οικονομικών χτυπά το δικό της καμπανάκι για το κόστος των μετακινήσεων και οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν εκκαθαρίζουν τα ταξίδια της κυρίας Κουντουρά του τελευταίου εξαμήνου!

Η υπουργός Τουρισμού ταξίδεψε στις 8 Δεκεμβρίου του 2018 στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στο 20ό ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, που εξετάζει και προωθεί επενδυτικές ευκαιρίες από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. Την κυρία Κουντουρά συνόδευσε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, η διευθύντρια του υπουργικού γραφείου της Αγγελική Χονδροματίδου, μια ειδική σύμβουλός της και ένας άνδρας της προσωπικής της ασφάλειας. Η αποστολή κατέλυσε στο ξενοδοχείο «DoubleTree by Hilton Hotel Metropolitan», που βρίσκεται στη λεωφόρο Λέξινγκτον, σε απόσταση 5 λεπτών από την Times Square και το Empire State Building. Ιδανική τοποθεσία για τις συναντήσεις της υπουργού με τουριστικούς πράκτορες, επενδυτές και εκπροσώπους, όπως ανέφερε το πρόγραμμα. Σύμφωνα με την «εξαιρετικά επείγουσα» απόφαση της κυρίας Κουντουρά της 7ης Δεκεμβρίου, το συνολικό κόστος του ταξιδιού στη Νέα Υόρκη ανήλθε στο ποσό των 18.435 ευρώ. Η δαπάνη του αεροπορικού εισιτηρίου, της διαμονής και της ημερήσιας αποζημίωσής της ήταν της τάξης των 5.255 ευρώ, με τη δαπάνη διανυκτέρευσης ανά βραδιά να είναι 965 ευρώ. Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, η διευθύντρια του υπουργικού γραφείου και η ειδική σύμβουλός της διέμειναν σε δωμάτιο των 320 ευρώ ανά διανυκτέρευση.


koudoura1


Αντιθέτως για τον αστυνομικό της προσωπικής ασφάλειάς της η κυρία Κουντουρά ενέκρινε ισόποση με τη δική της δαπάνη διανυκτέρευσης ανερχόμενη στα 965 ευρώ.
Πρόκειται για την εφαρμογή της τροπολογίας-πρόκληση της 27ης Ιουλίου του 2016, που εισήχθη σε νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας καπνού και με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε στους συνοδούς των κυβερνητικών στελεχών, όταν αυτοί μετακινούνται στο εξωτερικό, να διαμένουν στα ίδια υπερπολυτελή ξενοδοχεία με τους υπουργούς για λόγους ασφαλείας και τα έξοδα να βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου.

Τα παραπάνω ποσά επιβεβαιώνονται και από τις τέσσερις σχετικές εγκρίσεις δέσμευσης πίστωσης του υπουργείου Τουρισμού που υπογράφονται με εντολή υπουργού από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Ευρυδίκη Κουρνέτα και έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια στις 7 Δεκεμβρίου του 2018: «Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 13.280,00 € (δεκατριών χιλιάδων διακοσίων ογδόντα ευρώ) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Τουρισμού Ειδικός Φορέας 45 - 110, KAE 0717, οικ. έτος 2018, για Πληρωμή εξόδων από την μετακίνηση της Υπ. Τουρ. κας Ελ. Κουντουρά στη Νέα Υόρκη από 08/13-12-18 για να συμμετάσχει στο 20th Annual Capital Link ‘‘Invest in Greece” Forum (που εξετάζει και προωθεί επενδυτικές ευκαιρίες από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα) & να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τουρ. πράκτορες, επενδυτές και εκπροσώπους της Ομογένειας. Η Υπουργός θα συνοδεύεται από τον κ. Γ. Τζιάλλα (Γ.Γ. Τουρ. Πολ. Αν.) από την κα Αγγ. Χοντροματίδου (Δ/τρια του Γρ. της) και την κα. Μ. Κουτσουμπέλη (Ειδ. Σύμβ.στο Γρ.Υπ)». Στο ποσό αυτό προστίθενται 3.860 ευρώ για τη δαπάνη διανυκτέρευσης του συνοδού ασφαλείας, 895 ευρώ για το αεροπορικό εισιτήριό του και 400 ευρώ για την ημερήσια αποζημίωσή του, με το τελικό νούμερο κόστους να ανέρχεται σε 18.435 ευρώ για το «closing bell», το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Wall Street που χτύπησε η υπουργός Τουρισμού την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018.

Μπορεί στις αποσκευές της η κυρία Κουντουρά επιστρέφοντας στην Αθήνα να έφερε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για να εμπλουτίσει το προσωπικό της πολιτικό άλμπουμ, όμως το κλίμα στο υπουργείο της ήταν κάτι παραπάνω από βαρύ. Αιτία το γεγονός ότι από τον περασμένο Οκτώβριο δεν προχωρά η εκκαθάριση των ταξιδιών της ανά τον κόσμο από τους αρμόδιους υπαλλήλους, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν περαιτέρω στοιχεία για τις δαπάνες των υπουργικών αποστολών, με αποτέλεσμα να έχουν μετακινήθει έως σήμερα πολλοί εξ αυτών από τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Είχε προηγηθεί μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση του συλλόγου των υπαλλήλων του υπουργείου Τουρισμού στις 10 Οκτωβρίου του 2018, με την οποία καταλογίζονται ευθέως στην υπουργό «διώξεις, στοχοποίηση, εκφοβισμοί και χειραγώγηση» των εργαζομένων:

«Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου στις 10-09-2018 έγινε γνωστή η έναρξη της πειθαρχικής δίωξης με εντολή υπουργού εις βάρος τεσσάρων συναδέλφων μας και ζητήθηκε η παρέμβαση του Συλλόγου. Υστερα από διεξοδική συζήτηση και κατάθεση των απόψεων από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει την κλήση σε απολογία τεσσάρων συναδέλφων για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους παρά το σχετικό πόρισμα της πρόσφατα διενεργηθείσας ΕΔΕ περί μη απόδοσης ευθυνών και τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων. Και ενώ η υπουργός επαίρεται για τα ‘‘ιστορικά ρεκόρ’’ των τουριστικών μεγεθών και με κάθε ευκαιρία ευχαριστεί για την αφοσίωση και την προσήλωσή τους στους στόχους της τουριστικής πολιτικής, δεν πάει πολύς καιρός που είχε στοχοποιηθεί και άλλος συνάδελφος, ο οποίος είχε παραπεμφθεί σε ΕΔΕ άνευ λόγου. Και βέβαια, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες παρόμοιες διαδικασίες. Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Τουρισμού στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους που στοχοποιούνται ξανά μετά από παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, που δεν διστάζει να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων το απαλλακτικό πόρισμα της ΕΔΕ προκειμένου να στείλει μήνυμα στους υπαλλήλους για το ποιος έχει το πάνω χέρι. Αραγε ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν τέτοιες μεθοδεύσεις εν όψει μάλιστα των επικείμενων κρίσεων για θέσεις ευθύνης και των εκλογών για το υπηρεσιακό συμβούλιο; Απαιτούμε να σταματήσουν κάθε διαδικασία στοχοποίησης των συγκεκριμένων συναδέλφων, καθώς και συνολικά κάθε εκφοβισμός και χειραγώγηση των εργαζομένων στον φορέα».

Η εγκύκλιος

Στο μεταξύ, την ίδια περίοδο η κυρία Κουντουρά υπήρξε αποδέκτρια και της εγκυκλίου της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του υπουργείου Τουρισμού Μαριάνθης Ανδρέου με θέμα «Ορθολογική και έλλογη χρήση του προϋπολογισμού δαπανών που αφορούν σε έξοδα μετακίνησης (εισιτήρια μεταφορικών μέσων)». Στο από 31 Οκτωβρίου του 2018 έγγραφο που απευθύνθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και το σύνολο των υπηρεσιών του γίνεται αναφορά στις αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας, της διαφάνειας και της ειλικρίνειας, με την κυρία Ανδρέου να επισημαίνει ότι «για την πιστή και αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων βασικών αρχών της δημοσιονομικής διαχείρισης καλούνται όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού, με μέριμνα και ευθύνη των προϊσταμένων τους, να ενημερώσουν όλο το προσωπικό που στελεχώνει τις διευθύνσεις τους, ήτοι της κεντρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών υπηρεσιών, ότι οφείλουν αυστηρώς και απαρεγκλίτως να τηρούν τις ανωτέρω αρχές στις οποίες εξέχουσα και σημαντική θέση καταλαμβάνει πρωτίστως η αρχή της οικονομικότητας».

Οπως σημειώνεται, «στο πλαίσιο της ανωτέρω υπόμνησης και επισήμανσης, όλες οι μετακινήσεις όλων των μετακινούμενων υπαλλήλων του υπουργείου Τουρισμού και των λοιπών φορέων που υπάγονται σε αυτό θα πρέπει να διεξάγονται πάντοτε στο πλαίσιο των αναγκών της Υπηρεσίας και να πληρούν τους όρους της αρχής της οικονομικότητας, προκαλώντας στο Ελληνικό Δημόσιο την προβλεπόμενη ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση, συμπεριλαμβανόμενης σε αυτή και της δαπάνης της αναφερόμενης στα έξοδα μετακίνησης (εισιτήρια κ.λπ.). Ο αυστηρός πρωτογενής έλεγχος των δαπανών εκάστης μετακινήσεως θα γίνεται από τον εκάστοτε προϊστάμενο της Διεύθυνσης, θα ακολουθεί δε και ο τελικός έλεγχος από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου. Εφιστούμε την προσοχή όλων για την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή της παρούσης».

Σε κάθε περίπτωση και με αφορμή την εμπλοκή που παρατηρείται στην εκκαθάριση των υπηρεσιακών ταξιδιών της κυρίας Κουντουρά, στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη αναφορικά με τα «Δικαιολογητικά αναγνώρισης και εκκαθάρισης δαπανών μετακινούμενων εντός και εκτός της επικράτειας» του Ιανουαρίου του 2016 ορίζεται το εξής: «Οι υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την εκκαθάριση των σχετικών δαπανών, εκτός των προαναφερόμενων δικαιολογητικών, μπορούν να ζητούν κατά περίπτωση και κάθε άλλο που κρίνεται απαραίτητο για την αναγνώριση και εκκαθάριση των δαπανών αυτών».

ΣΧΟΛΙΑ (78)

J.

18.430 ευρω για ενα ταξιδι το θεωρεις μικροποσο? μιλαμε για τους μεσουςμισθους 3 χρονων οποτε ειτε δεν μπορειτε να κατανοησετε την αξια των χρηματων ειτε ειστε εφοπλιστης και τετοια(μικροποσα) δεν ειναι τιποτα για το μεγεθος της περιουσιας σας!

Gianis

KAPOTE AN PHGENE YPOYRGOS THN ND. H PASOK HTAN EGKLHMA GIA TOYS SYRIZAIOYS, ENO SHMERA OXI MONO PANE ALLA PLHRONOYME GIA NA PAH H KATHE KOYNTOYRA NA KTYPISH THN KAMPANA ENO GIA MAS THN KTYPAH LIPITERA APO TO 2014 O TSIPRAS.

Βρωμοστομος

Και που να ξερατε παλια στα γραφεια της Ολυμπιακης ποσοι δουλευανε. ( ξυνανε, χαχαχαχα ) Γιαυτο και πεταει ακομα η στην Atlantic Bank που ειχε γινει οικογενειακη, αυτα ειναι συνηθισμενα πραγματα. Αλλοιμονο απο τον πεινασμενο αμα χορτασει

τοσα

εκανε το πρωινο του σαμαρα και του βενιζελου στο καφενειο της βουλης αδελφια , ασε μην πουμε ποσα πλερωναμε για μεσημεριανο ... σε αλλα νεα της ημερας υπερπλεονασμα 4,4% ... ειδες αμα δεν κλεβουνε πως βρισκουν τα λεφτα ε?

@

Στο γραφείο της Κουντουρά δουλεύεις μονταζιέρα;

Οικονομικός.....

Οικονομικός έλεγχος εδώ και τώρα στο παραμάγαζο-γραφείο του ΕΟΤ στο Μανχάτταν για τέσσερα χρόνια. Η τέως διευθύντρια του συγκεκριμένου γραφείου, κολλητή της Κουντουρά, κυρία Γκρέτα Καματερού που παραιτήθηκε πρόσφατα με σιγή ιχθύος, και που με δικές της εισηγήσεις δίνονταν αμφιλεγόμενες χορηγίες με το αζημίωτο, γα...σε μέχρι και παντρεμένο επιχειρηματία σε ώρες γραφείου για να έχει χλιδάτη ζωή. Μόλις ο συγκεκριμένος την έστειλε στον αγύριστο έφαγε απο πάνω και ψευδομήνυση εκ μέρους της, λίγο μετά την θανατική που δέχτηκε φωτογραφίζοντας την ίδια. Η ενημερωμένη προ πολλού κυρία Κουντουρά απο την σύζυγο του επιχειρηματία κάλυψε την κυρία Καματερού αντί να την απολύσει. ´Όλος ο κόσμος τούμπανο στην Νέα Υόρκη και αυτές κρυφό καμάρι. Και οι δυο τους είναι "αδιάφθαρτες" μέχρι το κόκκαλο!

ΑΑ

Πλερώστε γίδια το ηθικό πλεονέχτημα της "αριστεράς" - α, ξέχασα η Κουντουρά είναι δεξιά σύντροφος του Αλ6. Γιατί τι να το κάνουμε το πλεόνασμα 4.5% του ΑΕΠ που στίψαμε το αίμα σας αν δε μπορούμε να το σκορπίσουμε και σε λίγα κινητά τηλέφωνα που τα αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι, μερικές ομπρέλες των 250 ευρώ και μια σουϊτα στην Νιου Γιόρκ βρε αδερφε;

cm

Καλά που φέρατε την αλλαγή..

Ζωάρα ρε!

Επαγγελματίες πολιτικοί με "ποδοσφαιρικές" μεταγραφές εκατομμυρίων.

αυτός είναι καφές

30.000.000 ΜΥΡΡΙΑΑΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΡΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ 50.000.000 ΤΩΡΑ ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ

Σαχλαμάρες

Λαϊκισμοί του χειρίστου είδους!!! Έλληνας Υπουργός στην απλή οικονομική θέση που πετάνε μόνο φοιτητές πλέον. Πήρε και κινητό! Ουάου!!! Δεν αφήνεται τα λαϊκίστικα που αυτά μας μαράνανε και μας φέρανε εδώ που είμαστε τώρα! Άσε που είναι προνόμιο των αριστερών (αν και η "λαϊκή" δεξιά καλά κρατεί!!)

α καλα

ουφο 900 ευρω "οικονομικη" θεση εχει διαφορα απο αεροπορικη σε αεροπορικη. Οταν με 500 πας Αμερικη πλεον κατσε κ σκεψου. Αλλα συριζακος εισαι αυτα θα λες

???

<<Δαπανη οικονομικης θεσης 850 ευρω>>,<<δαπανη διανυκτερευσης 3860>> την πρωτη μερα μονο! δεν εκανε απλα ενα τηλεφωνημα ουτε ταξιδεψε στην <<οικονομικη θεση>>, αλλα βλεπω δεν γνωριζεις αναγνωση!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

18