Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Ζητά αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου!

Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Ζητά αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου!

«Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τις συνθήκες, εξοπλίζοντας νησιά του Αιγαίου, τα οποία υπόκεινται σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας - Ζητά από τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας να βρεθεί φόρμουλα για την αποστρατικοποίηση - «Η Τουρκία ας μάθει να σέβεται το διεθνές δίκαιο» απαντά το υπουργείο Εξωτερικών και υπενθυμίζει ότι η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο

akar_main01
Νέα πρόκληση από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσι Ακάρ, ο οποίος ζητά τώρα την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου!

Μιλώντας σε ΜΜΕ της Τουρκίας, ο 
κ. Ακάρ ζήτησε από τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη να βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ειδικότερα, ο Ακάρ δήλωσε πως «η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τις συνθήκες, εξοπλίζοντας νησιά του Αιγαίου, τα οποία υπόκεινται σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Στα πλαίσια του δημιουργικού και ειλικρινούς διαλόγου και στα πλαίσια των καλών σχέσεων μας περιμένω από τον Έλληνα ομόλογο μου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για το ζήτημα αυτό όπως και τα άλλα ζητήματα».


Υπουργείο Εξωτερικών: Η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί όταν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς απάντησε:

«Εφόσον η Τουρκία δηλώνει ότι σέβεται την καλή γειτονία, ας μάθει να σέβεται και το διεθνές δίκαιο όπως αυτό ισχύει και όχι όπως εκείνη αυθαίρετα το ερμηνεύει.

H Τουρκία οφείλει να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αφιστάμενη από συνεχείς αδιέξοδες προκλήσεις.

H έγερση ανάλογων ζητημάτων από την τουρκική πλευρά, τη στιγμή μάλιστα που απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που μια κυρίαρχη χώρα ασκήσει ένα νόμιμο και κυριαρχικό δικαίωμα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο, δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο σχέσεων που η Ελλάδα, ως δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα, επιθυμεί να καλλιεργήσει με όλες τις γειτονικές της χώρες».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης