«Hellas to the moon»: Ο Παππάς ανακοίνωσε το εθνικό εγχείρημα της εξερεύνησης της σελήνης με τη NASA

«Hellas to the moon»: Ο Παππάς ανακοίνωσε το εθνικό εγχείρημα της εξερεύνησης της σελήνης με τη NASA

O Νίκος Παππάς ανακοίνωσε «το μεγάλο εθνικό εγχείρημα της εξερεύνησης της Σελήνης στο πλαίσιο του προγράμματος της ΝASA»

papas12
Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στο πλάι του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ανακοίνωσε, σήμερα ότι ξεκινάνε οι αποστολές στη σελήνη.

«Η χώρα ανεβαίνει το πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό σκαλί, από το οποίο θα εκκινήσει το μεγάλο εθνικό εγχείρημα της εξερεύνησης της Σελήνης στο πλαίσιο του προγράμματος της ΝASA», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κατά την έναρξη ημερίδας με θέμα: «Hellas to the Moon».





Κλείσιμο
«Αισθανόμαστε υπερήφανοι που η χώρα μας ανεβαίνει το πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό σκαλί στον παγκόσμιο διαστημικό χάρτη», τόνισε ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στα «οφέλη για την Ελλάδα», από τον αμυντικό τομέα μέχρι τις ευκαιρίες για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. «Ανοίξαμε δίαυλο με ΝΑΣΑ και θέσαμε προϋποθέσεις για την επιστημονική κοινότητα», ανέφερε και επεσήμανε πως πρόκειται για «υψηλή παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές σε μια χώρα που έχει βγει από μνημόνια».

Σε λίγες ημέρες ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος, o Hellas Sat 4 θα λάβει την τελική θέση τροχιακή του θέση, υπενθύμισε ο Νίκος Παππάς.
Απευθυνόμενος στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη που συμμετέχει στην ημερίδα ο Νίκος Παππάς τον ευχαρίστησε που «έχει αγκαλιάσει τη διαστημική πολιτική της χώρας με συνείδηση πόσο σημαντική είναι για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης