Τσίπρας στο Βελβεντό: Μας δίνετε μαθήματα αγώνα και αυτοοργάνωσης

Τσίπρας στο Βελβεντό: Μας δίνετε μαθήματα αγώνα και αυτοοργάνωσης

Οι κάτοικοι δικαιώθηκαν και ο δήμος τους αυτονομήθηκε μετά τις τελευταίες αλλαγές της κυβέρνησης

alexis-tsipras-velvento
«Μέρα δικαίωσης του δικού σας αγώνα είναι η σημερινή», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Βελβεντού Κοζάνης, αναφερόμενος στους αγώνες τους για να ξαναγίνει αυτόνομος ο Δήμος τους, αίτημα που ικανοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ηταν αστοχία και μεγάλη αδικία αυτό που έγινε το 2010 με τη συνένωση του Δήμου Βελβεντού με τα Σέρβια, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Δεν ήρθα εγώ σήμερα εδώ για να με ευχαριστήσετε, αλλά εγώ να σας ευχαριστήσω γιατί με το παράδειγμα αγώνα και αυτοοργάνωσης μας δίνετε ένα σπουδαίο μάθημα».

Ομιλία Τσίπρα στο Βελβεντό Κοζάνης

Επιπλέον ο πρωθυπουργός παρατήρησε πως ο αγώνας των κατοίκων του Βελβεντού συγκρίνεται με αυτό του Μανώλη Γλέζου στην Απείρανθο της Νάξου, ως παράδειγμα άμεσης δημοκρατίας.

«Το πρώτο Τμήμα του Εθνικού Δικτύου Επιμόρφωσης Νέων Αγροτών θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει στο Βελβεντό Κοζάνης, σε ένα χώρο εξαιρετικό τον οποίο είχα τη ευκαιρία να επισκεφθώ», ανακοίνωσε ακόμα ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους κατοίκους του Βελβεντού Κοζάνης.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης