Ευαγγελίου: Μονόδρομος ανάπτυξης η θάλασσα

Ευαγγελίου: Μονόδρομος ανάπτυξης η θάλασσα

«Η θάλασσα φίλες και φίλοι δεν είναι απλά στο DNA μας, είναι το ίδιο το DNA μας» είπε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Πειραιώς

evaggeliou1
Ο Παναγιώτης Ευαγγελίου, τομεάρχης Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων, παρέστη σήμερα στα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Γιώτινγκ.

Ο κ. Παναγιώτης Ευαγγελίου απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση και έγινε δεκτός με θετικότατα σχόλια.

«Κυρίες και κύριοι,
 
Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω τα θερμά συγχαρητήρια του κ. Βασίλη Λεβέντη, προέδρου της Ένωσης Κεντρώων και του κ. Μάριου Γεωργιάδη, Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Α΄ Αθήνας για τη διοργάνωσή σας, καθώς και τις ευχαριστίες τους για την πρόσκλησή σας.
 
Ήταν πέρυσι τέτοια μέρα, Πέμπτη, αλλά τότε στις 12 Απριλίου που ξεκίνησε το 1ο Φεστιβάλ Γιώτινγκ και Θαλάσσιου Τουρισμού. Διοργανώθηκε και εκείνο εδώ, στη φιλόξενη μαρίνα του Αλίμου,  στο διαμάντι αυτό της αθηναϊκής Ριβιέρας και πρώτη μαρίνα των Βαλκανίων σε χωρητικότητα σκαφών. Μια μαρίνα που πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αποτελεί όχημα ανάπτυξης για όλο τον Σαρωνικό.
 
Η θάλασσα φίλες και φίλοι δεν είναι απλά στο DNA μας, είναι το ίδιο το DNA μας. Και η Μεσόγειος χώρος προνομιακός για εμάς, από τον πολυταξιδεμένο ομηρικό Οδυσσέα ως τα χιλιάδες ελληνικά πλοία που κάθε μέρα ταξιδεύουν παντού σ’ αυτήν.

Κλείσιμο

 
Είναι επομένως μοναδικής αξίας στρατηγική επιλογή, να στρέφουμε το βλέμμα προς τη θάλασσα και να δρούμε έχοντας κατά νου ότι αυτή είναι μονόδρομος ανάπτυξης για τον τόπο. Κι ο τουρισμός σ’ αυτήν αποτελεί επαγγελματική δραστηριότητα που μπορεί να είναι κερδοφόρα, βιώσιμη, φιλοπεριβαλλοντική και με έμμεσο αλλά σπουδαίο επιπλέον κέρδος την ανάπτυξη στον επισκέπτη της αγάπης για τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ειλικρινά χαίρομαι ότι φέτος πλέον είμαστε στο 2ο Φεστιβάλ που ευσυνείδητα διοργανώνει ο ΣΙΤΕΣΑΠ (ο  Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ [Μονίμου] Πληρώματος). Αυτό δείχνει ότι ο θεσμός εδραιώνεται και πετυχαίνει. Αλλά επίσης δείχνει ότι ήρθε για να καλύψει μια πραγματική ανάγκη και ένα μεγάλο εμπορικό πεδίο.
 
Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωσή σας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα την Παρασκευή, ο κ. Ευαγγελίου θα είναι υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων στην εκλογική περιφέρεια της Β΄Πειραιώς. Ο Παναγιώτης Ευαγγελίου είναι μηχανολόγος μηχανικός-καθηγητής, ενεργό και δυναμικό μέλος των ΑΧΕΠΑΝΣ και υπεύθυνος του τομέα Παιδείας του κόμματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης