Με τον «μπούλο» η υποψηφιότητα Ψινάκη για την Ευρωβουλή

Με τον «μπούλο» η υποψηφιότητα Ψινάκη για την Ευρωβουλή

Μετά τους 100 νεκρούς στο Μάτι, ο Ηλίας Ψινάκης έχει το θράσος να ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών - Ισχυρίζεται ότι οι Βρυξέλλες του ζήτησαν να συνθέσει την πρωτοβουλία «Πολίτες»

psin
Θυμηδία ή ακόμη και θυμό για το απεριόριστο θράσος του φαίνεται πως είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα που προκάλεσε στο κοινό η ανακοίνωση του Ηλία Ψινάκη, σχετικά με τα σχέδιά του να εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η γενική αίσθηση για το νέο τολμηρό εγχείρημα του εκκεντρικού δημάρχου και πρώην μάνατζερ καλλιτεχνών θα μπορούσε να συμπυκνωθεί στο εξής σχόλιο: «Αφού δεν κατάφερε να κάψει ολοσχερώς, απ' άκρη σ' άκρη τον δήμο Μαραθώνα, αλλάζει πίστα. Πάει να δείξει στο Ευρωκοινοβούλιο πώς μπορεί ένας δήμαρχος να αφήσει 100 ανθρώπους να καούν ζωντανοί, ενώ ο ίδιος γλεντάει στη Μύκονο».

Όπως εξηγεί το σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε, «οι Πολίτες δεν είναι ούτε κόμμα, ούτε κίνημα, ούτε παράταξη. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ που γεννήθηκε από πολίτες και μας ζητήθηκε και από τις Βρυξέλλες. Ώστε να δοθεί επιτέλους η ευκαιρία σε αυτούς που θέλουν και μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να έχει η χώρα μας αποτελεσματική εκπροσώπηση».

Τι σημαίνει, άραγε, «μας ζητήθηκε και από τις Βρυξέλλες»; Υπάρχει κάποιο όργανο της ΕΕ που παραγγέλνει υποψηφιότητες; Που ζητά από διαπρεπείς παράγοντες της δημόσιας ζωής των χωρών μελών της Ενωμένης Ευρώπης να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες ενόψει Ευρωεκλογών; Και, αν υπάρχει κάτι τέτοιο, από όλους τους Έλληνες κατέληξε στον Ψινάκη λαμβάνοντας υπόψη την «ευδόκιμη θητεία» του στο δήμο Μαραθώνα;

Μήπως εκτιμήθηκε ιδιαίτερα η στάση που τήρησε σε δύο διαδοχικές καταστροφές; Το 2017 στο Καπανδρίτι και το 2018 στο Μάτι, ο Ψινάκης ήταν, σωματικά και ουσιαστικά, απών. Την πρώτη φορά κατέφθασε με ελικόπτερο και ρίχτηκε στη μάχη της κατάσβεσης χρησιμοποιώντας κρύα αστεία. Τη δεύτερη, την πλέον τραγική, ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι και νεκροί που θα ανέβαιναν στους 100, ο δήμαρχος Μαραθώνα είχε να προβάλει μόνο αντιφατικές δικαιολογίες. Και τις επόμενες ημέρες, όταν σχεδόν σύσσωμος ο δήμος του τον καλούσε να παραιτηθεί, εκείνος απλώς εκώφευσε. Και συνέχισε να προκαλεί, επιδεικνύοντας ακραίο κυνισμό και πλήρη αναισθησία. Ίσως γι' αυτό να πιστεύει ότι δικαιούται να χρησιμοποιεί στους «Πολίτες» σαν έμβλημα το στεφάνι ελιάς. Επειδή στο Μάτι κέρδισε κανονική... Ολυμπιάδα ανικανότητας.

Στην ανακοίνωση των «Πολιτών», ιδιαίτερα όπως απεικονίζεται στην ιστοσελίδα του κ. Ψινάκη, φαίνεται πως έχει παρεμβληθεί η επιμέλεια κάποιου διαφημιστικού γραφείου -βεβαίως υπό την καθοδήγηση του δημάρχου Μαραθώνα. Η λογική του κειμένου είναι, επιγραμματικά, ότι «με δεδομένο το 75% των Ελλήνων, περίπου 8.000.000 δεν εμπιστεύονται τα πολιτικά κόμματα, στις Ευρωεκλογές εμπιστευτείτε τους Πολίτες του Ψινάκη». Ένα μη-κόμμα, μια απολιτική «πρωτοβουλία» και, μάλλον, το προσωπικό όχημα του Ηλία Ψινάκη με μόνο τελικό προορισμό τις Βρυξέλλες.

Κλείσιμο
Γιατί; Μα η ανακοίνωση είναι σαφής: «Οι Έλληνες ευρωβουλευτές είναι όλοι πολιτικοί. Και αυτοί που δεν ήταν αναγκάστηκαν να γίνουν για να εκλεγούν με κάποιο κόμμα». Και διότι «Οι περισσότεροι Ευρωβουλευτές και οι συνεργάτες τους παίρνουν τεράστιους μισθούς και δεν πατάνε στις Βρυξέλλες. Άρα… κάτι δεν πάει καλά. Μήπως να το πάρουμε αλλιώς;»

Τα επιχειρήματα πίσω από τη συγκρότηση της πρωτοβουλίας «Πολίτες» είναι στην καλύτερη περίπτωση αμφιλεγόμενα και στη χειρότερη αυθαίρετα. Αλλά κάτι τέτοιες λεπτομέρειες ουδέποτε απασχόλησαν ή επτόησαν τον Ηλία Ψινάκη. Ο οποίος, καλεί τον ελληνικό λαό να ψηφίσει τους «Πολίτες» του επειδή είναι, εξ ορισμού -και επειδή το λέει η αυθεντία του δημάρχου Μαραθώνα- ανώτεροι... ηθικώς. Και όχι μόνο να τους ψηφίσει ο ελληνικός λαός, αλλά και να τους σέβεται.

«Στους Πολίτες είμαστε όλοι ίσοι» καταλήγει η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας. Και εμφατικά τονίζει ότι «Στους Πολίτες πέφτει κόφτης σε ό,τι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε. Το μπούλο παίρνουν:
1. οι κλέφτες
2. οι «επαγγελματίες πολιτικοί»
3. οι μη αποτελεσματικοί
4. οι βολεψάκηδες
5. όσοι πουν έστω και ένα 'ΘΑ'
Αυτοί που γουστάρουν τα 'ΘΑ' να πάνε σε κόμμα.
Μόνο ένα 'ΘΑ' επιτρέπεται: ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ… !!!»

Το μανιφέστο ηθικής του κ. Ψινάκη, δεν παραλείπει να προκαλέσει για λόγους εντυπωσιασμού, κατεφεύγοντας στην γνωστή αθυροστομία του Ηλία Ψινάκη. Με τον «μπούλο», μια λέξη που, εκτός της χυδαιότητας, είναι γραμμένη και ανορθόγραφα. Όπως και να 'χει, όμως, ο καθένας θα ευχόταν στον κ. Ψινάκη να κατακτήσει και την Ευρωβουλή, με πολιορκητικό κριό, τον «μπούλο» που επισείει στους διεφθαρμένους ανθυποψηφίους του.

Δείτε ΕΔΩ το Δελτίο τύπου



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης