Tα άκουσε ο Τσίπρας από τους επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη - Δεν θα πάνε στα Σκόπια

Tα άκουσε ο Τσίπρας από τους επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη - Δεν θα πάνε στα Σκόπια



Έντονες διαμαρτυρίες από τον οινοποιό Γεροβασιλείου για τα σκοπιανά «Wines of Macedonia»

tsiprastheski
Με επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Θεσσαλονίκη τους οποίους και κάλεσε να αδράξουν τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες της θα διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η σημερινή συνάντηση είναι στο πλαίσιο προετοιμασίας της επίσκεψης που θα κάνει στη Βόρεια Μακεδονία, μαζί με υπουργούς και αποστολή επιχειρηματιών. Στη διάρκεια της επίσκεψης στα Σκόπια θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες σε αρκετούς τομείς.

Θέμα δημιουργήθηκε όταν σε διαμαρτυρίες προς την υπουργό Μακεδονίας Θράκης ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μόνον 40 επιχειρηματίες από τους 70 που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραστούν. Παράλληλα η υπουργός προσπαθώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι πρόεδροι των επιμελητηρίων δεν θα πάρουν μέρος στην αποστολή στα Σκόπια, είπε ότι στην αποστολή έχουν κληθεί επιχειρηματίες και όχι φορείς. Παρόλα αυτά πολλοί από τους παριστάμενους επιχειρηματίες είπαν ότι δεν είναι και τόσο βέβαιοι πως θα ακολουθήσουν την αποστολή στη γειτονική χώρα.

Διαμαρτυρίες προς τον πρωθυπουργό εξέφρασε και ο παριστάμενος οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου, για τις πρακτικές των οινοποιών των Σκοπίων, οι οποίοι λανσάρουν τα κρασιά τους στη διεθνή αγορά ως «μακεδονικά». Μάλιστα έδειξε και φωτογραφίες από την πρόσφατη έκθεση Prowein, όπου προβλήθηκαν τα «Wines of Macedonia».

Μεταξύ των επιχειρηματιών που συμμετέχουν στη συνάντηση είναι, ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης, ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Κυριάκος Λουφάκης, ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου, ο Άγγελος Ιατρίδης (Κτήμα Αλφα), ο Στέφανος Τζιρίτης (ISOMAT), η Μαίρη Χατζάκου (ΜΕΒΓΑΛ), ο Ανέστης Γεωργουδάκης (New Age), ο Γιώργος Καλανδρέας (Τηλεματική), ο Κώστας Παπακωνσταντίνου (ΓΕΩΤΕΚ), Νίκος Δαστερίδης (Dasteri), Γιάννης Παπαθεοχάρης (Selecta Hellas).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης