Παντρεμένος με άνδρα ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Παντρεμένος με άνδρα ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού, ο 59χρονος Νίκος Γραικός δίδαξε ελληνικά στο πανεπιστήμιο από το 1989 έως το 1994 - Είναι παντρεμένος με τον Φιλίπ Ρενιέ  «που είναι δραστήριο μέλος σε πολλές κοινωνικές οργανώσεις, παλεύει για την αναγνώριση της διαφορετικότητας στην κατά κανόνα συντηρητική παροικία»

graikos-new1
Ο 59χρονος Νίκος Γραικός ήταν ένας από τους 10 υποψήφιους ευρωβουλευτές που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά της υπόθεσης Λοΐζου, η οποία υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ ότι έπαιρνε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Ο Νίκος Γραικός ο οποίος για πολλά χρόνια ζει στη Γαλλία είναι παντρεμένος με τον Φιλίπ Ρενιέ, «που είναι δραστήριο μέλος σε πολλές κοινωνικές οργανώσεις, παλεύει για την αναγνώριση της διαφορετικότητας στην κατά κανόνα συντηρητική παροικία και συμμετέχει σε οργανώσεις ασθενών» όπως αναφέρεται στο βιογραφικό που έδωσε στο δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη επαφή του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική έγινε σε ηλικία 16 ετών όταν και οργανώθηκε στην ΚΝΕ ιδρύοντας την Οργάνωση Βάσης ιδιωτικών σχολείων βορείων προαστίων ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας του λυκείου στο οποίο φοιτούσε.

Από το 1978 έως το 1984 ο Νίκος Γραικός σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικών Σπουδών της Φιλοσοφικής στην Αθήνα όπου και εκλέχτηκε στην Τμηματική Επιτροπή με έντονη συνδικαλιστική και πολιτιστική δραστηριότητα.

Όταν τελείωσε τις σπουδές του μετέβη στο Παρίσι με γαλλική υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές.

Εκεί αποτέλεσε δραστήριο μέλος του Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου ενώ εκλέχτηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας. Για δέκα χρόνια διετέλεσε υπεύθυνος της πολιτιστικής επιτροπής με ενεργό συμμετοχή «στην πάλη κατά της ακροδεξιάς που θέλησε να την διαλύσει κάνοντας 13 δίκες».

Κλείσιμο
Από το 1989 έως το 1994 δίδαξε ελληνικά στο Πανεπιστήμιο συνεχίζοντας τη συνδικαλιστική δράση ως μέλος του Συνασπισμού ενώ παράλληλα υπήρξε και εθελοντής διερμηνέας για τις ελληνικές αντιπροσωπείες για πολλά χρόνια.

Ο Νίκος Γραικός υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού και ενεργό μέλος σε πολλές συλλογικότητες για την αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι «ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φωνή-Γραφή για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία. Συντονιστής και βασικός καθηγητής από το 1994. Οργάνωσε μεγάλο αριθμό συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, κυρίως για τη μετάφραση και έκδοση της ελληνικής λογοτεχνίας στη Γαλλία. Πρωτοστάτησε στην προσπάθεια διατήρησης των εδρών νεοελληνικών σπουδών στα γαλλικά πανεπιστήμια και ως μέλος του Δ.Σ. της επιστημονικής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών. Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου φιλελληνικών και ελληνογαλλικών συλλόγων και για δύο θητείες μέλος του Δ.Σ.».

Ο Νίκος Γραικός υπήρξε, μάλιστα, και υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές στο Παρίσι με ενωτικό αριστερό ψηφοδέλτιο ενώ είναι και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας.

«Η πολιτιστική του δράση επεκτείνεται με εκθέσεις των σχεδίων του σε εναλλακτικούς χώρους στη Γαλλία αλλά και στην Ελλάδα. Διοργανώνει ως ηθοποιός θεατρικά αναλόγια με ελληνική λογοτεχνία σε θέατρα στο Παρίσι. Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές εντάσσεται στη δράση του για την επανίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον αντιφασιστικό αγώνα» καταλήγει το βιογραφικό του κ. Γραικού που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης