Βίντεο: Δείτε τον Βίτσα να υπόσχεται ιθαγένεια στην πακιστανική κοινότητα

vitsas0

«Υπάρχει ένας καινούργιος νόμος που τον ψηφίσαμε τώρα, το 2019, που λέει ότι όποιος είναι επτά χρόνια στην Ελλάδα και έχει ένα χαρτί, οποιοδήποτε χαρτί, ακόμα και μια επιστολή, ένα γράμμα που έχει στείλει πίσω, παίρνει αλλα τρία χρόνια για να τακτοποιήσει τα χαρτιά του - Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα» είπε στους Πακιστανούς ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Δεσμεύσεις απέναντι στην Πακιστανική Κοινότητα της Αθήνας ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπους, ώστε οι Πακιστανοί να έρχονται στην Ευρώπη με ασφάλεια και τάξη, ώστε «να μην κινδυνεύουν σε κοντέινερ και στις θάλασσες» ανέλαβε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.


Παράλληλα, σε ομιλία του σε εκδήλωση της Πακιστανικής Κοινότητας «Η Ενότητα» που έγινε σε αίθουσα που παραχωρήθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ο κ.Βίτσας ενημέρωσε ότι το προσεχές διάστημα θα πάει στο Ισλαμαμπάντ, προκειμένου «να λύσει προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις οικογενειακές επανενώσεις, με τα ελεύθερα ταξίδια στο Πακιστάν, για να μπορείτε να γυρίσετε χωρίς προβλήματα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις από το ακροατήριο, που του επισήμανε ότι στην αίθουσα βρίσκονταν 1.000 άτομα, αλλά μόνο 150 οικογένειες, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απάντησε: «Ξέρετε ότι υπάρχει ένας καινούργιος νόμος που τον ψηφίσαμε τώρα, το 2019, που λέει ότι όποιος είναι επτά χρόνια στην Ελλάδα και έχει ένα χαρτί, οποιοδήποτε χαρτί, ακόμα και μια επιστολή, ένα γράμμα που έχει στείλει πίσω, παίρνει αλλα τρία χρόνια για να τακτοποιήσει τα χαρτιά του. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Το δεύτερο που θέλω να σας πω, είναι ότι τους επόμενους δύο μήνες θα πάω στο Ισλαμαμπάντ. Δεν πάω για τουρισμό, πάω για να λύσουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις οικογενειακές επανενώσεις, με τα ελεύθερα ταξίδια σας στο Πακιστάν και να μπορείτε να γυρίσετε χωρίς προβλήματα. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε χρόνια να πάτε πίσω να δείτε τις οικογένειές σας, γιατί φοβόσαστε ότι μπορεί να μη γυρίσετε ποτέ πίσω από εκεί. Θα το λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

vits1


Ο κ. Βίτσας μάλιστα, ξεκινώντας την ομιλία του έδειξε... απογοητευμένος που δεν μπορούσε να απευθυνθεί στο ακροατήριο στα ουρντού και «δυστυχώς» έπρεπε να μιλήσει ελληνικά. Είπε, ειδικότερα: «Θα ήθελα να μιλάω ουρντού, ώστε να σας δείξω και το πάθος αυτών που θέλω να σας πω. Αλλά δυστυχώς θα τα πω ελληνικά, ελπίζω πολλοί από εσάς να καταλαβαίνουν, και εδώ ο φίλος μου ο Τσάβι, ό,τι χρειαστεί θα το μεταφράζει».

Ακολούθως, ο κ. Βίτσας ευχαρίστησε το πολυπληθές ακροατήριο για την υποδοχή που του επιφύλαξε και συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να σας πω ότι στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής έχουμε ένα σύνθημα. Και αυτό το σύνθημα λέει ότι τα όνειρα δεν έχουν σύνορα. Και τα όνειρα των απλών ανθρώπων είναι και αυτά απλά.

Τι θέλουμε; Να έχουμε την ελευθερία μας, την αξιοπρέπειά μας, ένα σπίτι για να μένουμε, μια δουλειά να κάνουμε, την οικογένειά μας σε καλή κατάσταση και να μπορούμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας και την οικογένειά μας και σε όλους τους άλλους ανθρώπους.

Ο φίλος μου ο Αλή, δυστυχώς έχει πεθάνει, μου έλεγε τα απογεύματα όταν καθόμαστε και πίναμε τσάι - είχε δουλέψει, ήτανε 30 χρόνια .... στο Κασμίρ, και ήρθε μετά στην Ελλάδα και δούλευε στην επιχείρηση που δούλευα και εγώ, μου έλεγε ότι Πακιστανός, Πακιστανοί σημαίνει άνθρωπος.

Ξέρω πολύ καλά ότι έχετε περάσει πολλά για να έρθετε στην Ελλάδα. Πολλοί σας εκμεταλλεύτηκαν, πολλοί μπορεί να σας εκμεταλλεύονται και ακόμα. Πολλοί εκμεταλλεύονται και αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται τα τελευταία χρόνια. Πόσες φορές δεν φοβηθήκατε όταν είδατε την Αστυνομία στο δρόμο, πόσοι από εσάς δεν βρεθήκατε σε κρατητήρια χωρίς να έχετε κάνει τίποτα. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε και θα το αλλάξουμε».

vits2


Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής συνέχισε με αναφορές στους Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, στην Αμερική, λέγοντας: «Εμείς ξέρουμε, όπως οι Έλληνες που είναι στη Γερμανία, όπως οι Έλληνες που είναι στην Αμερική, ότι τώρα θέλουμε να έχουμε πολίτες που έχουν δύο πατρίδες. Την πατρίδα της καρδιάς τους, το Πακιστάν και την πατρίδα όπου ζουν και μπορούν και προκόβουν, την Ελλάδα.

Και εγώ ανάμεσά σας με πολλή χαρά, βλέπω νεαρούς και μικρότερα παιδιά, και βλέπω αυριανούς γιατρούς, αυριανούς μηχανικούς αυριανούς δικηγόρους σαν τον Τσάβι -μακριά από δικηγόρους - αυριανούς ανθρώπους που θα προσφέρουν στην Οικονομία και στον εαυτό τουςαλλά θα προσφέρουν και καλοσύνη σε όλο τον κόσμο. Και αυριανούς ποδοσφαιριστές! Γι΄αυτό πρέπει να δουλέψουμε μαζί».

Στο σημείο αυτό την ομιλία του υπουργού διέκοψαν οι επευφημίες των παρευρισκομένων, που φώναζαν : «Ζήτω το Πακιστάν, ζήτω η Ελλάδα», φράση που επανέλαβε και ο κ.Βίτσας και συνέχισε λέγοντας: «Το βασικό είναι ζήτω ο άνθρωπος που πιάνει ο ένας το χέρι του άλλου.

Και για να τελειώσω, από εσάς θέλω να μας βοηθήσετε για να βοηθάμε ακόμη περισσότερο. Να μην ανεχόσαστε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Μαζί να τα αντιπαλέψουμε. Χωρίς φόβο, αν έχετε κάποια ανάγκη, να απευθυνθείτε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Είτε για για την άδεια παραμονής, είτε για τα ζητήματα υγείας, είτε για τα ζητήματα δουλειάς.

Και θέλω άλλο ένα πράγμα: Αυτούς τους νέους ανθρώπους που έρχονται από το Πακιστάν στην Ελλάδα, να τους βοηθήσουμε όλοι μαζί να μην περάσουν αυτά που περάσατε εσείς και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Θα ήθελα να τελειώσω λέγοντάς σας ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Τα παιδιά μας να πάνε στο σχολείο, ο καθένας να σέβεται τη δική του θρησκεία και να φτιάχνουμε πράγματα, να μη χαλάμε πράγματα. Σας ευχαριστώ πολύ».

Καταλήγοντας, ο κ. Βίτσας εξέφρασε την προσδοκία: «Και να βρούμε τρόπους ώστε να ερχόσαστε στην Ευρώπη με ασφάλεια και τάξη και να έχετε μια τέτοια ελευθερία και να μην κινδυνεύετε ούτε μέσα στα κοντέινερ, ούτε μέσα σε θάλασσες, ούτε σε όλα αυτά που έχετε περάσει και τα ξέρετε καλύτερα από εμένα. Και το τελευταίο: Μάθετε ελληνικά, μάθετέ μας ουρντού».

vits3

ΣΧΟΛΙΑ (378)

Ελλάς Τιμή Ισλάμ!!!

Χριστιανόπουλα και αθεόπουλα εδώ είναι Ελλάδα!!! Η μόνη αλήθεια είναι το Ισλάμ. Αν δε σας αρέσει να φύγετε από 'δω.

Πομολακης

Ρε πακια που είναι οι γυναίκες σας, κρυμμένες στο Πακιστάν τις έχετε μην σας τις φάνε οι Ελληνες;

Geo2

Η ιστορία έχει δείξει ότι πάντα οι αριστεροί ήταν προδότες.

X.sidiropoulos

Βλάξ ,με περικεφαλαία.Υπάρχουν τέτοιοι ΈΛΛΗΝΕΣ ?

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ? ? ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ??

Popi

Τσίπρα δώσε υπηκοότητα ΤΏΡΑ στους Πακιστανούς γιατί στις εκλογές δεν σε βλέπω καλά,μην ξεχάσεις και τους Αλβανούς,με αυτόν τον τρόπο μειώνεις και την λαθρομετανάστευση!

Pro doti

Den tha erfhoyn I ekloges??

Navagos

Είναι απλό ....δείτε πόσοι Πακιστανοί είναι στη εκδήλωση του Βίτσα και πόσοι ήταν στου Παπά στο Κιλκίς στην Κατερίνη ...αυτό θα πει Ελληνική κυβέρνηση !!!!!

Vangelis

Ωραίος ο Βίτσας. Μιας και πήρανε την κυβέρνηση και όχι την εξουσία, όπως στο πρώην ανατολικό μπλοκ να κάνουν εκλογές και να περνουν 97% σκέφτηκαν να δώσουν ψήφο σε πεντακόσιες χιλιάδες λαθρο, κάτι με τους τεμπέληδες και τα επιδόματα, κάτι με τους δημόσιους υπαλλήλους, κάτι με τους ΛΟΑΤΚΙ, κάτι με τον παπά και τη διαστημική τεχνολογία που θα παρέμβει στους υπολογιστές στη διάρκεια των εκλογών, κάτι με το φασισμό και την τρομοκρατία πιστεύουν ότι θα ξαναπάρουν τις εκλογές

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ .. ΟΙ <<..ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ..>> ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΑΝ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ ,ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ .. Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ,ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ..

Aγύριγο κεφάλι

Είναι "άνεργοι" οι Έλληνες εργάτες γιατί ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ οι Έλληνες Εργοδότες!..__________Γιατί τεμπελιάζουν και όλο ...φραπέδες είναι!.._________Ρώτα να μάθεις το γιατί ΔΕΝ σε θέλουν στις δουλειές τους οι Έλληνες._________Άμα θες δουλειά, πήγαινε στα χωράφια της Νέας Μανωλάδας να βγάλεις μέσα από το χώμα με τα δάχτυλα πατάτες! Ή πήγαινε στις ΤΡΑΤΕΣ τις νύχτες με το κύμα του πελάγους να έρχεται συνέχεια επάνω σου και να σε λούζει μέσα στον ΠΑΓΕΤΟ να δουλέψεις στα καϊκια; ________Τι κάθεσαι; _________Προφανώς καημένε μου ΔΕΝ ξέρεις από ..."ζωή"! ______(Επίσης προφανώς θέλεις ..."Γραφείο" έ; Και διορισμό ..."άντε στην θέση του υποδιευθυντή" ... τουλάχιστον!..).___________Τέτοια μυαλά κουβαλάς και γιά αυτό άλλωστε είσαι με τους ΝΑΖΙ!..______Βλέπεις που όλα επιδέχονται την ...εξήγηση τους;

ΚΑΛΑ ΕΣΥ

εισαι ο πρωτος υποψηφιος να παντρευτει η κορη σου αλλοθρησκο...για το οτι οι Ελληνες εργατες ειναι ανεργοι φταιτε εσεις οι ελληνες εργατες που πατε με τα μπυροκοιλια να δουλεψετε ενω οι πακιστανοι ειναι μαχιμοι και δουλευταραδες. Σκληρες αληθειες αλλα ετσι παει παντου. Ασε που ζητατε και τα κερατα σας για να σας προσλαβουν.

-

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Πακιστάν είναι μια χώρα της Νότιας Ασίας. Πληθυσμός• Απογραφή 2017 207.774.520

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorikakos_main

Για όσους πολίτες έσπευσαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους πριν από την ψήφιση της ρύθμισης, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και αναμένει την εισήγησή της για το θέμα