Η Άγκυρα αρνείται ότι μαχητικά της παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα

Η Άγκυρα αρνείται ότι μαχητικά της παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα

Πηγές του τουρκικού στρατού αναφέρουν ότι δεν υπήρξε περιστατικό και ότι τα μαχητικά ασκούσαν τα συνήθη καθήκοντά τους - Την παρενόχληση αποκάλυψε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας

4755564
Διαψεύδει η Άγκυρα ότι τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο ταξίδι του προς το Αγαθονήσι για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο πηγές του τουρκικού στρατού, τα τουρκικά μαχητικά δεν επιχείρησαν καμία παρενόχληση, παρά μόνον άσκησαν τα συνήθη καθήκοντά τους. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «ουδέποτε υπήρξε τέτοια προσπάθεια από τουρκικά μαχητικά που ήταν σε συνήθη αποστολή».

Το πρωτοφανές περιστατικό αποκάλυψε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του από το Αγαθονήσι μετά το τέλος της παρέλασης.

«Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι, και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας. Φαίνεται, ένεκα της ημέρας ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί στον εθνικό μας εορτασμό. Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά, όπως πάντα γίνεται να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο».

«Πρέπει να ξέρουν ότι οι ανόητες αυτές ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα. Και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα φτάσει και στην τελευταία ελληνική γωνιά, ακόμη κι αν χρειαστεί να κολυμπήσει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με τον τρόπο αυτό τα τουρκικά μαχητικά έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή και στη συνέχεια ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής που συνόδευαν το ελικόπτερο με επιβάτη τον πρωθυπουργό και είχαν απογειωθεί από το Καστέλλι της Κρήτης αναχαίτισαν εικονικά τα τουρκικά αεροσκάφη.

Κλείσιμο
Πρέπει να σημειωθεί ότι το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στα απανωτά επεισόδια τουρκικής προκλητικότητας, με δηλώσεις όπως του προέδρου Ερντογάν πως η Αγία Σοφία θα γίνει τζαμί, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στην «πολιτική κατευνασμού», με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να μιλά για τα «ενεργειακά δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», τον Γιάννη Τσιρώνη να δηλώνει πως «το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο», αλλά και τον Νίκο Κοτζιά, νωρίτερα, να λέει: «Τα πράγματα θέλουν προσοχή, φιλική πολιτική, διεθνές δίκαιο και να τον βάζεις και τον άλλο στο παιχνίδι, για να κατευνάζεις».

Η πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί η κυβέρνηση άλλωστε έρχεται σε συνέχεια και με πρότυπο το «διπλωματικό αριστούργημα των Πρεσπών», όπως το χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός. Ετσι, την στιγμή που η Τουρκία διαμορφώνει συνεχώς συνθήκες ψυχολογικού πολέμου, οι οποίες εντείνονται με κάθε αφορμή, η ελληνική πλευρά κάνει τα πάντα ώστε να καταλαγιάσει την επιθετικότητα της γείτονος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης