Προκαλεί ο Τσιρώνης μετά το «Καστελόριζο που δεν είναι στο Αιγαίο»: Πολιτική παράκρουση οι αντιδράσεις

Προκαλεί ο Τσιρώνης μετά το «Καστελόριζο που δεν είναι στο Αιγαίο»: Πολιτική παράκρουση οι αντιδράσεις

Καμια διάθεση ανασκευής της απίστευτης δήλωσής του και των κινδύνων που προκαλεί από τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - «Πόσο μίσος για την Ελλάδα;» αναρωτιούνται οι πολίτες στα social media

tsironis_main01
Καμία διάθεση αναγνώρισης των κινδύνων που προκαλεί η δήλωσή του ότι «το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο» δεν δείχνει ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β' Αθήνας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Τσιρώνης που αποδίδει τις αντιδράσεις σε «πολιτική παράκρουση» και «άγνοια πατριδογνωσίας».

Η δήλωση του Γιάννη Τσιρώνη έγινε κατά την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συζήτησης σε εκπομπή του ΟPEN για τα Ελληνοτουρκικά (!) στην οποία είπε: «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Τσιρώνης: Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο! Τι να κάνουμε τώρα...


Σε ανάρτησή του το πρωί του Σαββάτου στο twitter ο Γιάννης Τσιρώνης αφού επιτίθεται σε όσους αντέδρασαν στην πρωτοφανή δήλωσή του αναρωτιέται, δήθεν ειρωνικά, «θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;».

Κλείσιμο


Να σημειωθεί, ότι το Καστελόριζο βρίσκεται στο... επίκεντρο της αναθεωρητικής πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και των αμφισβητήσεων που προβάλλει σε ότι αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την επέκταση της Αιγιαλείτιδας ζώνης στα 12 ν.μ.

H δήλωση Τσιρώνη προκάλεσε οργή και στα social media με κάποιους να επισημαίνουν ότι τη ρητορική Τσιρώνη την είχε χρησιμοποιήσει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, άλλους να επισημαίνουν τη χρονική συγκυρία των δηλώσεων του πρώην υπουργού σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Κατρούγκαλου ότι «η Τουρκία έχει δικαιώματα στο ανατολικό Αιγαίο» και ορισμένους να αναρωτιούνται «πόσο μίσος για την Ελλάδα;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης