Παραιτήθηκε ψευδόμενη η Λοΐζου

loizou_main01

Αποδεκτή έγινε η παραίτηση - Μετά την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος ότι έπαιρνε επί 5,5 χρόνια την σύνταξη της νεκρής μητέρας της - Αποδίδει στη... γραφειοκρατία το «πρόβλημα» που εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της 69 μήνες μετά το θάνατό της - Τι λέει στην επιστολή παραίτησής της

Παραιτείται ψευδόμενη η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου, μετά την αποκάλυψη από το Πρώτο Θέμα ότι έπαιρνε επί 5,5 χρόνια την σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Η ίδια στην επιστολή παραίτησής της, κάνει λόγο για γραφειοκρατικό «λάθος» και ισχυρίζεται ότι είχε δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της από την πρώτη στιγμή, ενώ επί 69 μήνες εισέπραττε την σύνταξή της κανονικά!

Παρότι λοιπόν αποποιείται κάθε ευθύνη και δηλώνει πως δεν έχει φταίξει πουθενά η ίδια, ισχυρίζεται πως ο λόγος που την οδηγεί στην παραίτηση από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως «δεν επιθυμεί να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας της και, συνεπώς, θέτει στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή της από το ευρωψηφοδέλτιο».

Τέλος, στην επιστολή παραίτησής της δεν παραλείπει να επιτεθεί στην αντιπολίτευση πως δίνει βάρος σε τέτοιου είδους θέματα, με σκοπό την «αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό». Κάνει λόγο για «κανιβαλισμό», «έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά» και δηλώνει: «Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει». 

Όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο Σάββατο, η πρώην, πλέον, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει και για το λόγο αυτό, το 2017 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών της 28ης Φεβρουαρίου 2017 η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες. Μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ, ενώ στις 12 Μαΐου,  δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα.

Η παραίτηση που είχε θέσει στη διάθεση του κόμματος έγινε αποδεκτή. Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης της Μυρσίνης Λοΐζου:

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν. Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες.

Μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.

Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωση μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου.

Επειδή ακριβώς η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.

Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό. Προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά την οποία μάλιστα με αυτούς τους χειρισμούς τροφοδοτούν. Αυτόν τον τακτικισμό, εγώ δε θα τον εξυπηρετήσω.

Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει. Όπως και ο φασισμός δε θα περάσει. Οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να περάσει.

Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύτηκαν και δεσμεύομαι ότι, θα συνεχίσω να στέκομαι με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για μια πιο δίκαιη και ανεκτική κοινωνία για όλους και όλες, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πεδίο, είτε είναι η πολιτική, είτε είναι ο δρόμος».


ΣΧΟΛΙΑ (402)

Αεργη βρωμιαρα

Εξαφανισου και βγαλε το σκασμο. Ντροπιαζεις την αριστερα

Ανώνυμος

Ενώ από τα ηλ. μέσα επικοινωνίας έκρινε τους πάντες για τα λεφτά που παράνομα εισέπραττε ούτε μια συγγνώμη δεν ζήτησε. Ντροπή και στη Χαρούλα που πήγε μάρτυρας υπεράσπισης μιας κοπέλας που δεν ήταν φτωχή αλλά εισπράττει δικαιώματα από τα έργα του πατέρα της. Χρωστάει και μια συγγνώμη στον Σύριζα που δεν τους ενημέρωσε πριν αποδεχτεί την υποψηφιότητα.

Κανείς δεν χάνεται

Θα την βολεψει ο Τσίπρας στην επιτροπή διαφάνειας υπεύθυνη να ελέγχει εάν υπάρχουν λαμόγια που κλέβουν τον εφκα !!

Ίωνας

Πήγε να τσεπώσει τα 25 χιλιάρικα το μήνα που αδίκως λαμβάνουν οι λεγόμενοι ευροβουλευτές. Αμ δεν το ΄ξερες καλή μου ότι θα σε ξετινάξουν και θα σου βρουν ακόμη και το βιβλίο που δεν επέστρεψες στη βιβλιοθήκη του δημοτικού;; Άρπα την τώρα, γιατί θα πληρώσεις κιόλας.

ΣΥΡΙΖΑ

ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΛΟΙΖΟΥ ΣΤΗΝ €ΒΟΥΛΗ , ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΤΣΙΠΡΑΚΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΑΦΝΗ! ΨΥΧΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΖΗΤΩ ΠΟΛΛΑ??¿??

$50

Όταν ένα κόμμα εξουσίας και ο πρωθυπουργός επιλέγουν να στείλουν στην Ευρωβουλή μια φιλοτρομοκρατισσα (αυτό το γνώριζαν πριν την ανακηρύξουν υποψήφια) που είναι και απατεώνισσα....τα λόγια περιττεύουν.... Σήψη και βρωμιά περισσότερο από αυτούς που την επιλέγουν....

Χρίστος 2

Γιατί φωνάζετε ρε: Καλά έκανε και τα έπαιρνε. Αφού τα έπαιρνε η μάνα της επειδή ήταν γυναίκα του πατέρα της πως δεν θα τα πάρει η κόρη της μάνας της που ήταν γυναίκα του πατέρα της ;;;; Ο δρόμος έχει την δική του ιστορία.

Το απόλυτο ξεφτιλίκι !

καλά αυτή μετά το κράξιμο ''παραιτήθηκε''(την παραίτησαν δηλαδή) ! Ομως ο ηθικός αυτουργός που την έπέλεξε γιατί παραμένει στη θέση του ?

aaa

τα λαμόγια του πρωην πασοκ που έγιναν συριζα, ανακαλύπτονται σιγά σιγά πόσα έφαγαν από το κράτος, πληρώστε κορόιδα φορολογούμενοι κάργα φόρους για τα αριστερά λαμόγια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LOGIKOS

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΡΓΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorikakos_main

Για όσους πολίτες έσπευσαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους πριν από την ψήφιση της ρύθμισης, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και αναμένει την εισήγησή της για το θέμα