Χαρίτσης: Δέσμευση της κυβέρνησης η προστασία της πρώτης κατοικίας

Χαρίτσης: Δέσμευση της κυβέρνησης η προστασία της πρώτης κατοικίας

O υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο

xaritsis_09
«Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ενώ πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο «που διαμορφώνει ένα αποτελεσματικό δίχτυ ασφάλειας για τους πολίτες και ταυτόχρονα θωρακίζει το τραπεζικό σύστημα».

Για τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουν οι δημοκρατικές δυνάμεις να δώσουν προοδευτική διέξοδο στα μεγάλα διλήμματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και η Ελλάδα, και να βάλουν φρένο στην ακροδεξιά και στον νεοφιλελευθερισμό. «Το σημερινό χάος στη Μεγάλη Βρετανία», πρόσθεσε, «δείχνει τι συμβαίνει όταν επιτρέπουμε σε ακροδεξιές δυνάμεις να εκφράσουν με τον λαϊκισμό και τα fake news τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και το έλλειμμα δημοκρατίας».

Τέλος, αναφερόμενος στον νέο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε την Τρίτη, έκανε λόγο για ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για την ισότητα των φύλων, εκσυγχρονισμό του συστήματος απόδοσης ιθαγένειας και αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, που έπληξαν οι πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2014 (ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης), όπως οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης