Bloomberg για υπόθεση Novartis: Δεν βρέθηκαν στοιχεία για δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων

Bloomberg για υπόθεση Novartis: Δεν βρέθηκαν στοιχεία για δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων

Ξανά στο προσκήνιο η υπόθεση Novartis καθώς πλησιάζουν οι ελληνικές εκλογές, σημειώνει το ρεπορτάζ   - Η έρευνα δεν έχει τελειώσει για τις αρχές στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ

novartis01
Επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση Novartis ενώ πλησιάζουν οι ελληνικές εκλογές, όπως γράφει το αμερικανικό πρακτορείο «Bloomberg».

«Η εσωτερική έρευνα της φαρμακοβιομηχανίας δεν βρήκε ίχνος στοιχείων που να δείχνουν δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων», σχολιάζει.

«Η υπόθεση της δωροδοκίας έρχεται ξανά στο προσκήνιο καθώς οι εκλογές στην Ελλάδα πλησιάζουν, ωστόσο η έρευνα δεν έχει τελειώσει για τις αρχές στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

bloom_novartis


«Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis AG ανακοίνωσε ότι η εσωτερική έρευνα που διενήργησε, δεν εντόπισε αποδεικτικά στοιχεία που να «δένουν» την υπόθεση δωροδοκίας Ελλήνων αξιωματούχων».
Κλείσιμο
 
Όπως αναφέρει το Bloomberg, «η Ελλάδα ερευνά την υπόθεση της Novartis μία υπόθεση «υψηλού προφίλ» που εμπλέκει δύο από τους πρώην πρωθυπουργούς της χώρας και έναν Επίτροπο της Ε.Ε. Οι ΗΠΑ διερευνούν παρόμοιες καταγγελίες».

Η Novartis δεν έλαβε προνομιακή μεταχείριση από το ελληνικό Δημόσιο και μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να εντοπίσει τυχόν ακατάλληλες πληρωμές σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως δήλωσε τοπικός εκπρόσωπος σε email.

Η έρευνα των ελληνικών αρχών συνεχίζεται, όπως και της Novartis. Λεπτομέρειες για την υπόθεση, η οποία δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2017, έρχονται ξανά στο προσκήνιο καθώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης της χώρας προετοιμάζονται για τις πρώτες εκλογές μετά τη λήξη του μνημονίου τον περασμένο Αύγουστο.

Στην έρευνα φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον δέκα πολιτικοί, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είναι τώρα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», όπως γράφει το Bloomberg.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης