Βουλή: Πυρ ομαδόν εναντίον Χαρίτση για προεκλογικές προσλήψεις

Βουλή: Πυρ ομαδόν εναντίον Χαρίτση για προεκλογικές προσλήψεις

Είπατε σε Κουντουρά-Δανέλλη να ψηφίσουν την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών με αντάλλαγμα την υποψηφιότητά τους στις ευρωεκλογές, κατήγγειλε η Εύη Χριστοφιλοπούλου

charitsis
Για εκλογομαγειρέματα, μεθοδεύσεις και κυνικές συναλλαγές  καταγγέλλει την κυβέρνηση η αντιπολίτευση με αφορμή τις διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών που έρχονται να εξυπηρετήσουν το Μέγαρο Μαξίμου και τις υποψηφιότητες των Ελενας Κουντουρά και Σπύρου Δανέλλη στις ευρωεκλογές αλλά και να «ανοίξουν την πόρτα» για προεκλογικές προσλήψεις.

«Αυτό το νομοσχέδιο είναι η επιτομή της συριζαϊκής πολιτικής. Νομοθετικός ακτιβισμός, περιφρόνηση των θεσμών για να εξυπηρετηθούν κομματικά συμφέροντα και προεκλογικές προσλήψεις» ανέφερε ο κ. Μάκης Βορίδης (ΝΔ) ενώ από το ΚΙΝΑΛ η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου «δεν έχετε θεσμική συνέπεια. Αυτά που φέρνετε αποτελούν ωμή και κυνική συναλλαγή και πάρε δώσε με την Κουντουρά και τον Δανέλλη. Τους είπατε να ψηφίσουν την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών με αντάλλαγμα την υποψηφιότητά τους στις ευρωεκλογές. Ό,τι τερτίπι και να κάνετε το πικρό ποτήρι της ήττας θα το πιείτε». Για «προεκλογικές σκοπιμότητες» μίλησε και ο εισηγητής του ΚΚΕ Ιωάννης Δελής

 «Το μείζον εδώ είναι η τροπολογία Κουντουρά. Ενώ συνήθως τα νομοσχέδια παίρνουν το όνομα του υπουργού που τα εισηγείται, αυτό θα μείνει ως «νομοσχέδιο Κουντουρά» και όχι νομοσχέδιο Χαρίτση» σχολίασε αρχικά ο κ. Βορίδης.

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις κατάτμησης των εκλογικών τμημάτων αλλά και της χρήσης δημόσιων υπαλλήλων ως δικαστικούς επιμελητές για τις εφορευτικές επιτροπές είπε: «Λέτε στο σώμα πως θα γίνουν 4 εκλογές μαζί και γι αυτό πρέπει τα εκλογικά τμήματα από 23.000 να σπάσουν στα δύο δηλαδή να γίνουν 46.000 και επειδή θα γίνουν 46.000 προφανώς δημιουργείται και ζήτημα με τους δικαστικούς αντιπροσώπους άρα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη τι θα συμβεί αν δεν επαρκούν άρα να οι ρυθμίσεις για τους κρατικούς υπαλλήλους. Ολα αυτά πηγάζουν από κυβερνητικές επιλογές και δεν είναι αναπόδραστα. Μετακινήσατε το χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών για να συμπέσει η πρώτη Κυριακή με τις ευρωεκλογές  που σημαίνει ότι θα υπάρχει μεγαλύτερος φόρτος εργασίας. Δεν τα σκεφτήκατε όλα αυτά ή μήπως τα σκεφτήκατε. Υπάρχει ένας νους που προτάσσει τα εκλογομαγειρέματα του κ. Τσίπρα έναντι της ομαλότητας της εκλογικής διαδικασίας».

Ο ίδιος πρότεινε να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών στις 19 Μαΐου ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι οι προεκλογικοί τακτικισμοί της κυβέρνησης αποκαλύπτουν την ανησυχία του Μεγάρου Μαξίμου «για την εκλογική συντριβή σας στον α’ γύρο αυτοδιοικητικών και επειδή δεν θέλετε να πάτε ευρωεκλογές με αυτό το δεδομένο ήττας διπλασιάζετε τα τμήματα, υπονομεύετε την ακεραιότητα της διαδικασίας και αυξάνετε το κόστος για να διευκολύνετε το εκλογομαγείρεμα. Εμείς σε αυτό δεν θα συμπράξουμε. Εκτός αν υπάρχει και η σκέψη να βάλετε και τις βουλευτικές εκλογές αλλά επειδή χθες μας το διέψευσε ο πρωθυπουργός – δεν θα βρει πολλούς στην Ελλάδα να τον πιστέψουν βέβαια – αλλά αν θέλετε πρόκριμα αξιοπιστίας ότι το εννοείται ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ η κυρία Χριστοφιλοπούλου είπε πως «όσα κάνετε δεν αποτελούν θεσμική συνέπεια. Είναι ωμή και κυνική συναλλαγή και πάρε-δώσε με την Κουντουρά και τον Δανέλλη. Ψηφίζουν την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και ως δώρο εξασφαλίζουν την υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές. Γιατί να γίνει κατάτμηση των εκλογικών τμημάτων και δεν γίνεται πολλαπλασιασμός. Να πολλαπλασιάσουμε τα τμήματα για να αρθούν οι ενστάσεις των δικηγορικών συλλογών και να εξυπηρετηθούν οι εκλογείς. Πάτε να εξυπηρετήσετε σκοπιμότητες. Ότι τερτίπι και να κάνετε το πικρό ποτήρι της ήττας θα το πιείτε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης