Αποστολάκης: Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να αντιδρούμε στις δηλώσεις του κάθε Τούρκου υπουργού

Αποστολάκης: Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να αντιδρούμε στις δηλώσεις του κάθε Τούρκου υπουργού

Μετά το «γκιαούρηδες» του Ταγίπ Ερντογάν ο Βαγγέλης Αποστολάκης ρίχνει τους τόνους λέγοντας: «Εμείς έχουμε τη δική μας πολιτική, την οποία ακολουθούμε πιστά, χωρίς εξάρσεις και χωρίς να παίζουμε το παιχνίδι του γείτονα»

apostolakis_gia_giaourides
Ως «έμπρακτη αναγνώριση των δικαιωμάτων της Κύπρου» χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, δια του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, στην αυριανή τριμερή συνάντηση κορυφής μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας, στην Ιερουσαλήμ. Ο κ. Αποστολάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε λίγο νωρίτερα στους στρατιωτικούς συντάκτες, εκτίμησε ότι πρόκειται για μία εξαιρετικής σημασίας στρατηγική σχέση την οποία έχουν χτίσει οι τρείς χώρες τα τελευταία χρόνια, η οποία απολαμβάνει της στήριξης του αμερικανικού παράγοντα και προστατεύει τα συμφέροντα της Κύπρου σε ενεργειακό επίπεδο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε επίσης και στην στάση μια σειράς τούρκων αξιωματούχων οι οποίοι με καθημερινές σχεδόν δηλώσεις τους δημιουργούν κλίμα έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκφράζοντας την άποψη ότι η Τουρκία θα εξακολουθήσει να εμμένει στις προκλήσεις της στο Αιγαίο. «Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι στη στάση της Τουρκίας και δεν νομίζω ότι θα πρέπει να αντιδρούμε στις δηλώσεις του κάθε τούρκου υπουργού. Εμείς έχουμε τη δική μας πολιτική, την οποία ακολουθούμε πιστά, χωρίς εξάρσεις και χωρίς να παίζουμε το παιχνίδι του γείτονα» τόνισε ο κ. Αποστολάκης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε επίσης και στον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην  περιοχή, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να συμμετέχει και αυτός στην ελληνική κυβερνητική αποστολή που στις 2 Απριλίου θα επισκεφθεί τα Σκόπια, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, με αφορμή το γεγονός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα απαγόρευσης, αλλά ούτε έχει απαγορευθεί και ποτέ η ανάκρουση του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή» από τις Στρατιωτικές Μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης