Παπαθεοδώρου (ΚΙΝΑΛ): Είμαστε σοβαροί σ' αυτή τη χώρα; Θα μιλήσουμε για 1000 άρθρα του Ποινικού Κώδικα σε 20 ημέρες;

Παπαθεοδώρου (ΚΙΝΑΛ): Είμαστε σοβαροί σ' αυτή τη χώρα; Θα μιλήσουμε για 1000 άρθρα του Ποινικού Κώδικα σε 20 ημέρες;

«Ξεχνάτε ότι οι νεκροί της Marfin είναι από μολότοφ;  Δεν είμαστε ''περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε''. Να πάρουν αυτές τις διατάξεις πίσω», υπερτόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στον ΘΕΜΑ 104,6 fm 

kinals
Προχειρότητα, βιασύνη και προβληματικό χειρισμό βλέπει στις αλλαγές διατάξεων του Ποινικού Κώδικα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 fm, στην εκπομπή του Γιάννη Μακρυγιάννη και του Μάκη Πολλάτου, «Πρωϊνή Φρουρά», θέλησε να επισημάνει τη φθορά που έχει υποστεί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ,  εν όψει και της προεκλογικής περιόδου, υπογραμμίζοντας τη βιασύνη της κυβέρνησης να περάσει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με τη μέθοδο της «κοπτοραπτικής», σημαντικά πράγματα. 

«Είμαστε σοβαροί σε αυτή τη χώρα; Θα συζητηθούν μέσα σε είκοσι ημέρες αυτά τα ζητήματα; Μιλάμε για 1000 άρθρα!», τόνισε on air, και συνέχισε, αναφέροντας:  «Αν έχουν σκοπό να πάνε σε εκλογές τον Μάιο, ας το αφήσουμε. Δεν είμαστε ''περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε''. Να πάρουν αυτές τις διατάξεις πίσω, γιατί με αυτό τον τρόπο απελευθερώνουμε ομάδες που είναι εχθροί της κοινωνίας. Ξεχνάτε ότι οι νεκροί της Marfin είναι από μολότοφ; ».

Οι αλλαγές στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που εξετάζονται συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις και με αφορμή αυτό, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μίλησε για τις μείωσεις στις ποινές.  Το πιο εμφανές χαρακτηριστικό αυτής της μεγάλης μεταρρύθμισης είναι ότι καταργείται ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου- νόμος 1608 του 1950- ο οποίος προέβλεπε και ποινές μέχρι ισόβιας κάθειρξης. Συζήτηση έγινε και για τη διάκριση που γίνεται στα πλημμελήματα: «Το πλημμέλημα είναι αδίκημα που τιμωρείται μέχρι με 5 χρόνια. Πλέον διαχωρίζονται τα πλημμελήματα σε ελαφρά πλημμελήματα με ποινή μέχρι 3 χρόνια, διάκριση που δεν υπάρχει σήμερα στον κώδικα, και τα βαριά πλημμελήματα, για τα οποία θα προβλέπεται ποινή μέχρι 5 ετών η οποία θα εκτίεται.

Εδώ, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σχολίασε: «Η μόνη οργάνωση που κατηγορείται για πλημμελήματα είναι ο Ρουβίκωνας». 

Πολλά ερωτηματικά και έντονες αντιδράσεις προκαλεί και η διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από την προηγούμενη εβδομάδα και η οποία προβλέπει την μετατροπή του αδικήματος για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Κλείσιμο
«Τα 20 χρόνια που τώρα θα γίνουν τρία, είχαν νόημα, προφανώς για την επικινδυνότητα της εκρηκτικής ύλης.  Και γιατί  η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση να έχει τόσο χαμηλή ποινή;». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης