Μπακογιάννη: «Φωτογραφικές» οι διατάξεις στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού

4737390

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ασκεί δριμύτατη κριτική στα επίμαχα άρθρα

Κριτική για τα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Αθλητισμού που αφορούν την Φιλίππου Ένωση, τις Ιπποδρομίες και το ιπποδρομιακό στοίχημα άσκησε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας τις επίμαχες διατάξεις ως «φωτογραφικές».

«Δεν υπάρχει προηγούμενο σε αυτό που κάνετε. Δίνετε στον ΟΠΑΠ το δικαίωμα και να οργανώνει τις ιπποδρομίες και να ελέγχει το στοίχημα στους Ιππόδρομους. Η ρύθμιση είναι φωτογραφική. Είναι τεράστιο λάθος και έγκλημα. Βάζετε την υπογραφή σας κάτω από μια ιστορία που δεν επιτρέπεται» είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για να επικαλεστεί και την έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής σύμφωνα με την οποία εγείρονται προβληματισμοί για το δημόσιο συμφέρον.

Ειδικότερα το επίμαχο απόσπασμα της έκθεσης επισημαίνει «Σηµειώνεται, επίσης, ότι µε τον Παραχωρησιούχο έχει συναφθεί Σύµβαση Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώµατος διοργάνωσης και διεξαγωγής αµοιβαίου στοιχήµατος επί ιπποδροµιών στην Ελλάδα για περίοδο είκοσι ετών (ν. 4338/2015). Από τα ως άνω αναφερόµενα συνάγεται ότι τόσο για την ύπαρξη απαρ- τίας όσο και για τη λήψη απόφασης επί ιδιαιτέρως σηµαντικών ζητηµάτων είναι απαραίτητη η παρουσία και η ψήφος ενός τουλάχιστον µέλους του διοικητικού συµβουλίου το οποίο υποδεικνύεται από τον Παραχωρησιούχο. Υπό το φως των ανωτέρω, δεδοµένου και του περιορισµού του ελέγχου του Υπουργού Πολιτισµού και Αθλητισµού επί των αποφάσεων του διοικητικού συµβουλίου της Φιλίππου Ενώσεως σε έλεγχο νοµιµότητας µόνο συγκεκριµένων αποφάσεων, µπορεί να δηµιουργηθεί προβληµατισµός σχετικώς µε την προστασία του δηµοσίου συµφέροντος και την τήρηση της αρχής της ουδετερότητας όσον αφορά τη λειτουργία των νοµικών προσώπων δηµοσίου δικαίου, συµφώνως προς την οποία τα αυτά οφείλουν να λειτουργούν κατά τρόπο, ώστε να εξυπηρετούν, αποκλειστικώς, το δηµόσιο συµφέρον».

ΣΧΟΛΙΑ (18)

ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

Μόνο με τον γουρλομάτη γόνο θα είμαστε ασφαλείς! 🤣 🤣 Και όταν αναλάβει και το αδερφανίψι του δήμαρχος τότε μόνο θα είμαστε ασφαλείς γιατί θα καθαρίσει την Αθήνα! 😂 😂 😂

@

Τη μαμα σου τη λεγανε ''κατινα''; Γιατι εδω σχολιαζουμε πολιτικα και οχι ''κατινιστικα''! Δε σε αφορα αγαπητε αν ο Τσιπρας ειναι αθεος,αν εχει αβαφτιστα τα παιδια του,αν εχει αστεφανωτη τη Μαπατζιανα!

Πόπη

Θα την καθαρίσει από την ..... οικογενειοκρατία ; Έ, τότε να ψηφίσουμε όλοι την οικογένεια Μητσοτάκη.

Μας σώζουν 44 χρόνια, έχουν προγράμματα αλλά στο τέλος η σούμα έβγαλε 450 δις & 3 μύρια παράτυπους

Βαρέθηκα να με σώζουν όλοι αυτοί οι πρασιvoγαλαζιoρόζ σωτήρες και στο τέλος να με πovάει ο πoπόs!

GAΤΕ 7

Nτόρα, επειδή οι μαδουροσυμμορίτες μας χρέωσαν με 80 δις, μην νομίζεις ότι ξεχάσαμε την καταστροφή την λεηλασία και την χρέωση της χώρας με 400 δις ευρώ που φέρατε εσείς οι γαλάζιοι μιζαδόροι μαζί με τους κλεφτοπασοκους!

Chris

Δnμoκρατία είναι το παvέξυπvo εκείvo σύστnμα, όπoυ πoλιτικοί κατnγoρούvται για μίζες εκατoμμυρίων και o αvεπρόκoπos ο ΓΙΩPΓHΣ που χρωστάει παντού, ή η nλi8ια γεροντοκόρη Βαλεντίνη από τα Toυρκοβούνια, που τουρτoυριζει από το κρύο λόγω του πετρελαίoυ στα 1,10 ευρώ/λίτρο είναι έτοιμη να μαλώσει με τους γείτovες, τους συγγεvείς της και αγνώστoυς ανθρώπoυς στα μέσα κοιvωνικής δικτύωσnς ή στα σxόλια του Πρώτου Θέματος φωvάζοvτας με όλη τη δύvαμη της καρδιάς της, "κάτω τα xέρια από τον Aλέξη, την Φώφη, τον Koύλn ή τον Άδωνι"...

!!!!!!!!!!

Είσαι και ψυχοανώμαλος ρε χρυσαυγίτη Chris.... Ο ζουρλομανδύας σου λείπει

Βαλεντίνη

Aαα ρε κορόιδα NΔουλια... πόσα χρόνια θα θρέφετε αυτό το διαπλεκόμενο σόι;;;

Βαλεντίνη

Μόλις δείς σχόλιο για το Μητσοτακέικο, γράφεις σαν Βαλεντίνη, ζώον, φασίστα της Χρυσής Αυγής....κσι του ΣΥΡΙΖΑ!!!!! Στον πάτο Θα πάτε χρυσαυγιτάκια....και συριζάκια.......αγκαλίτσα....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης