LIVE

Κορωνοϊός

Εβδομήντα μέλη του ΚΙΝΑΛ καλούν σε ενίσχυση και διεύρυνση ενόψει του συνεδρίου

kinal-sima

Το κείμενο υπογράφουν 70 μέλη του ΚΙΝΑΛ, ανάμεσά τους και πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού – Καλούν σε συσπείρωση και κοινή πορεία της προοδευτικής παράταξης

Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνουν 70 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, για την ενίσχυση και τη διεύρυνση του Κινήματος. Το κάλεσμα γίνεται ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου, όπου οι πολιτικές δυνάμεις που το απαρτίζουν θα επιχειρήσουν να μετατραπούν σε ενιαίο πολιτικό φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, κι ενώ  ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας έχουν αποσπάσει μέλη του ΚΙΝΑΛ, γεγονός που έχει φουντώσει την κόντρα ανάμεσα στα δύο κόμματα. 

Ανάμεσα στους υπογράφοντες βρίσκονται πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του Ποταμιού, που αποχώρησαν με την αποχώρηση των κομμάτων τους από το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του ΚΙΝΑΛ «το εγχείρημα μας δεν περιορίζεται στα όρια του ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη της απερχόμενης ΚΕ που δεν ανήκουμε στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ συμμετέχουμε στο Κίνημα Αλλαγής», με στόχο τη συσπείρωση των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου. Το κάλεσμα απευθύνεται σε δυνάμεις «που ενώ κατανοούν την αναγκαιότητα μιας μεγάλης και ισχυρής Κεντροαριστεράς, κρατούν ακόμα αποστάσεις διατηρώντας επιφυλάξεις».

«Οι υπογράφοντες καλούμε, εν όψει του συνεδρίου, τις πολιτικές δυνάμεις και τα στελέχη όλου του προοδευτικού φάσματος, εντός και εκτός του Κινήματος Αλλαγής, σε συσπείρωση και κοινή πορεία που θα αναδείξει ξανά την προοδευτική παράταξη σε καθοριστικό παράγοντα για το μέλλον της χώρας. Τώρα είναι η ώρα για μια νέα ενωμένη και ανανεωμένη Προοδευτική Παράταξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθεί το κάλεσμα και τα ονόματα των 70 μελών που το υπογράφουν: 


Το επερχόμενο συνέδριο ενοποίησης των δυνάμεων του Κινήματος Αλλαγής σε ενιαίο πολιτικό φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, αποτελεί ένα νέο, σημαντικό βήμα για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την ενίσχυση της δημοκρατικής-προοδευτικής παράταξης της χώρας. Το εγχείρημα μας δεν περιορίζεται στα όρια του ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη της απερχόμενης ΚΕ που δεν ανήκουμε στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ συμμετέχουμε στο Κίνημα Αλλαγής, συμβάλλοντας με την ενεργό παρουσία μας στην επίτευξη του κεντρικού στόχου που έχει τεθεί από το ιδρυτικό του συνέδριο για τη συσπείρωση όσο γίνεται ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, που εμπνέονται από τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς του προοδευτικού κέντρου. Όλοι μαζί δημιουργούμε ένα νέο ισχυρό πολιτικό φορέα, γεγονός που επιβεβαιώνεται εξάλλου, κάθε μέρα και περισσότερο με την αυξανόμενη συμμετοχή πολιτών.

Στην πορεία προς τις επερχόμενες πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις γίνεται φανερό ότι το κλίμα της ακραίας πόλωσης και διχασμού θα ενισχυθεί και από τις δύο πλευρές του επιχειρούμενου δικομματισμού, οι οποίες προσδοκούν να αποκομίσουν σημαντικά εκλογικά οφέλη, αναλαμβάνοντας να καθορίσουν κατ’ αποκλειστικότητα το μέλλον της χώρας, ενώ το υπονομεύουν με τις διχαστικές και συντηρητικές επιλογές τους.

Η ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής, στις συνθήκες αυτές, αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για να βγούμε από την κρίση με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και με κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατί το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει την πολιτική σταθερότητα, εκφράζει την εθνική υπευθυνότητα, προωθεί τις μεγάλες και αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Γιατί το Κίνημα Αλλαγής προτείνει τη συνεννόηση και τη συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων, που μπορούν να συμβάλλουν σε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Ο δρόμος προς το συνέδριο, αλλά και το ίδιο το συνέδριο, θα αποτελέσουν μεγάλη ευκαιρία για τη διεύρυνση του Κινήματος Αλλαγής με το βλέμμα στραμμένο σταθερά μπροστά, απευθυνόμενο και σε δυνάμεις που ενώ κατανοούν την αναγκαιότητα μιας μεγάλης και ισχυρής Κεντροαριστεράς, κρατούν ακόμα αποστάσεις διατηρώντας επιφυλάξεις.

Οι υπογράφοντες καλούμε, εν όψει του συνεδρίου, τις πολιτικές δυνάμεις και τα στελέχη όλου του προοδευτικού φάσματος, εντός και εκτός του Κινήματος Αλλαγής, σε συσπείρωση και κοινή πορεία που θα αναδείξει ξανά την προοδευτική παράταξη σε καθοριστικό παράγοντα για το μέλλον της χώρας. Τώρα είναι η ώρα για μια νέα ενωμένη και ανανεωμένη Προοδευτική Παράταξη.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ1. Αβραμίδης Δημήτρης

2. Αλατάς Λεωνίδας

3. Αμοιρίδης Γιάννης

4. Αναστασίου Φωτεινή

5. Αναστόπουλος Τάκης

6. Αντωνόπουλος Λευτέρης

7. Βασιλείου Θανάσης

8. Βελεγράκης Μανώλης

9. Βλάχος Παναγιώτης

10. Γιάνναρος Γεώργιος

11. Γρύλλης Αναστάσιος

12. Δαρσινός Αναστάσιος

13. Διακουλάκης Νίκος

14. Ευδοκιμίδης Γιάννης

15. Ζαβάκου Ίλια

16. Ζαφειριάδη Ιφιγένεια

17. Θάνος Βλαδίμηρος

18. Θάνος Νίκου

19. Ιωακειμίδης Παναγιώτης

20. Καγκελάρη Ματίνα

21. Καλδής Παναγιώτης

22. Καραθανάσης Νικόλαος

23. Καρατέγος Κώστας

24. Καρκατσούλης Παναγιώτης

25. Καστανάκης Θεόδωρος

26. Κατσέλος Σωτήρης

27. Κομματάς Κώστας

28. Κουτσούνη Σούλα

29. Μανδαράκης Βασίλης

30. Μαργαρίτης Θεόδωρος

31. Μαυραγάνης Θεόδωρος

32. Μέγας Χρήστος

33. Μεϊμάρογλου Γιάννης

34. Μοχιανάκης Κώστας

35. Μπαλλας Ευθύμιος

36. Μπήλιος Νικόλαος

37. Μπουλμπασάκος Γιώργος

38. Μπουρνόβα Ευγενία

39. Μωρού Ισμήνη

40. Νταντάνης Χάρης

41. Ντέλκος Θανάσης

42. Οικονομίδης Δημήτρης

43. Πάγκαλου Έφη

44. Παναγιωτοπούλου Μαργαρίτα

45. Πανδής Κώστας

46. Παπαγιάννης Χρήστος

47. Παπαϊωάνου Αντώνης

48. Παπαχελά Νέλλη

49. Παυλίδης Κώστας

50. Πολύμερος Χρήστος

51. Ρίσβας Γρηγόρης

52. Ρόκας Κωνσταντίνος

53. Ρούβαλης Άγγελος

54. Σαμπατακάκης Παναγιώτης

55. Σιακαντάρης Γιώργος

56. Σολταρίδης Συμεών

57. Σταγκουράκης Αλέξανδρος

58. Στάμου Δημήτρης

59. Σταμπόλης Γιάννης

60. Στεφοπούλου Έφη

61. Στρατηγάκη Μαρία

62. Σχορετσανίτης Νίκος

63. Τζιας Παύλος

64. Τούντας Γιάννης

65. Τσαγκαράκη Ελένη

66. Τσάρτας Πάρις

67. Τσιτήλου Σόνια

68. Χαϊνάς Κώστας

69. Χάλαρης Μιχάλης

70. Χριστόπουλος Γιώργος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (5)

ΙΑΣΩΝ

Στην 5η θέση μετά από το τιμημένο και κοντά με τους Λεβέντες..

Ρουπακιας η λαγός η μιχαλολιας

Πες τα συναγωνιστή.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΗΣΜΕΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΕΧΗ. ΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑΓΩΓΗΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.Ο ΕΧΘΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠ[Η.

Έλενα

Όλοι μαζι επιστροφή στη βάση! Να φύγουν οι ψεύτες και απατεώνες, τελειώνουν δεν πάει άλλο!!! Διαφορετικά θα τελειώσουμε εμείς, δεν θα ξανά πιστέψουμε τίποτα από όσα θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ, ψέματα μέχρι να πάρει την καρέκλα και μετά το χάος όλοι μαζί ΚΙΝΑΛ

Αντε τωρα

Να πείσεις κανενα παπου , οτι το πασοκ απο πρασινο ηλιο έγινε κοκκινη τουλίπα. ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης