Παπακώστα εναντίον... Παπακώστα: «Άλλο ασφάλεια, άλλο περιορισμός των δικαιωμάτων των πολιτών»

4669086

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη που χθες υποστήριξε ότι  αν προλάβεις να πιάσεις κάποιον πριν τελέσει το αδίκημα, έχεις λύσει το πρόβλημα, σήμερα διαμαρτύρεται για διαστρέβλωση των δηλώσεών της και τονίζει ότι όπου υπάρχει διαμαρτυρία πολίτη για παραβίαση των δικαιωμάτων του «επιλαμβανόμαστε αμέσως»

Στην παραδοχή ότι «άλλο ασφάλεια, άλλο περιορισμός των δικαιωμάτων των πολιτών» προχωρά η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε γραπτή της ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να πει αφενός ότι διαστρεβλώθηκαν είτε σκοπίμως, είτε από άγνοια χθεσινές της δηλώσεις για τις προληπτικές προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά, αφετέρου να εξηγήσει το «σχέδιο εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού» που όπως λέει έχει καταρτίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η κ.Παπακώστα, στην -γραπτή, αυτή τη φορά- δήλωσή της υποστηρίζει ότι κάποιοι είτε από άγνοια, είτε για μικροκομματικούς σκοπούς, συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά της, «επενδύοντας στην καλλιέργεια κλίματος φόβου στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην αμαύρωση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό».
Στη συνέχεια, η κ.Παπακώστα κάνει μια μακροσκελή αναφορά στο σχέδιο αντεγκληματικής δράσης του υπουργείου για να τονίσει ότι «η προσέγγιση αυτή λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του προβλεπτικού μοντέλου αστυνόμευσης (intelligence – led policing), που βασίζεται στην επεξεργασμένη πληροφορία (intelligence), έτσι ώστε η λειτουργία του Σώματος να έχει κυρίως προβλεπτικό - προληπτικό χαρακτήρα και δευτερευόντως κατασταλτικό.
Επειδή φαίνεται πως κάποιοι έχουν κρυφή ατζέντα στα θέματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία αφορά αποκλειστικά στην βίαιη καταστολή, θα ήθελα να επαναλάβω ότι το νέο δόγμα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει στο επίκεντρο την πρόληψη για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας», λέει η κ.Παπακώστα και καταλήγει: «Όπου υπάρχει διαμαρτυρία πολίτη για παραβίαση δικαιωμάτων του επιλαμβανόμαστε αμέσως. Άλλο ασφάλεια και άλλο περιορισμός των δικαιωμάτων του πολίτη»

Το πλήρες κείμενο της γραπτής δήλωσης της κ.Παπακώστα, ακολουθεί:

Με αφορμή δηλώσεις και δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου σχετικά με τις προληπτικές προσαγωγές, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είτε από άγνοια είτε και για μικροκομματικούς σκοπούς, κάποιοι συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά μου, επενδύοντας στην καλλιέργεια κλίματος φόβου στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην αμαύρωση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό. Μια εικόνα χώρας ασφαλούς, γεγονός που αποδεικνύεται και από την κατ’ έτος αύξηση των διεθνών επισκεπτών της.
Ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουμε εκπονήσει ένα κεντρικό πρόγραμμα αντεγκληματικής δράσης, το οποίο αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς για όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, με στόχο την προστασία της πολιτικοκοινωνικής και οικονομικής ζωής της Χώρας.

Στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο είχα την τιμή να παρουσιάσω στα μέλη των Υποεπιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ κατά την κοινή συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου 2019, καθορίζονται οι πανελλαδικές προτεραιότητες και οι στόχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι αποτυπώνονται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: «Ενίσχυση – Ενθάρρυνση – Εκσυγχρονισμός – Επικοινωνία».

Μεταξύ των προτεραιοτήτων της Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης και της στρατολόγησης τρομοκρατών, η αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας, καθώς και ο έλεγχος του νόμιμου και παράνομου κύκλου διακίνησης πυροβόλων όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, αλλά και της παράνομης διακίνησης κλαπέντων πολιτιστικών αγαθών και έργων Τέχνης.

Επιπροσθέτως, έχουμε καταρτίσει σχέδιο «εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού», το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση με τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Το συγκεκριμένο σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής έχει διαμορφωθεί στη βάση της αναθεωρημένης ευρωπαϊκής αντιτρομοκρατικής στρατηγικής και έχει επιρροές από τις αντίστοιχες στρατηγικές κρατών με ανεπτυγμένη αντιτρομοκρατική κουλτούρα, πλην όμως είναι προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα.
Αναγνωρίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο των πληροφοριών έχει ιδρυθεί στην Ελληνική Αστυνομία, η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔιΔΑΠ), η οποία υποστηρίζει μεταξύ άλλων, τον βασικό πυλώνα της αντεγκληματικής πολιτικής της χώρας, με την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα (εθνικό, περιφερειακό, τοπικό).
Η προσέγγιση αυτή λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του προβλεπτικού μοντέλου αστυνόμευσης (intelligence – led policing), που βασίζεται στην επεξεργασμένη πληροφορία (intelligence), έτσι ώστε η λειτουργία του Σώματος να έχει κυρίως προβλεπτικό - προληπτικό χαρακτήρα και δευτερευόντως κατασταλτικό.
Επειδή φαίνεται πως κάποιοι έχουν κρυφή ατζέντα στα θέματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία αφορά αποκλειστικά στην βίαιη καταστολή, θα ήθελα να επαναλάβω ότι το νέο δόγμα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει στο επίκεντρο την πρόληψη για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας. Όπου υπάρχει διαμαρτυρία πολίτη για παραβίαση δικαιωμάτων του επιλαμβανόμαστε αμέσως. Άλλο ασφάλεια και άλλο περιορισμός των δικαιωμάτων του πολίτη»

ΣΧΟΛΙΑ (11)

ΝΙΚΟΣ

παπακωστα πως σου φαινεται που καθεσαι στην ιδια καρεκλα με μια που φωναζε 'μπατσοι γουρουνια δολοφονοι ',κανατε σαν τα φουσκωμενα μουτρα σας κ την αστυνομια,βρωμικη αυταρχικη,επιορκη,τεμπελικη ,ανανδρη,ξεφτιλισμενη

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΛΓΕΡΙΝΑ

σημερα επειδη βγηκε τσαρκα το αναρχικο παρακρατος θυμηθηκαμε τα δικαιωματα του πολιτη.απο αυριο βλεπουμε.win-win.οι μηνυσουλες και να συρταρωθουν θα ερθει η ωρα που θα ξεσυρταρωθουν.

Λουλα

Κατι Μανταμ σαν Χουντα. Κοκκινος φασισμος. Ανεβαζεις τον Σταυρο σε Μπαγλαρωνω μεσα. Υπερασπιζομαι την Πατριδα Σε Βαζω Μεσα στην Φυλακη. Και σε Παω στα Ξερονησια αν Εισαι Ελληνας. Επειδη Εισαι Και Χριστιανος.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΑ...ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΡΟΥΦΑΕΙ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΗΡΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΔΟΥΡΟ.ΑΕΙ ΣΙΧΤΗΡ

Ξυπόλυτος

Μη ξυπνήσετε το βούρλο γιατί θα δώσει εντολή να συλλάβουν όλους τούς αντίθετους στη συμφωνία της ντροπής.ειναι τόσο βλήμα που ξεχνάει τι έλεγε και γλυφη εκεί που εφτυνες στα τσακιδια βρω@@ να χαθήτε ύαινα.

Peoples

ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ IQ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΡΕΚΟΡ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΟΜΩΣ . ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ....

@

Με ρέγουλα τα μπότοξ, γιατί σε βλέπουν και παιδάκια. Φυσικά είναι μια λύση για να τρώνε φακές και μπάμιες, αλλά δεν θέλουμε να τους δημιουργήσουμε και ψυχολογικά θέματα, σωστά;

Φιλικά

Να κοιτάξετε κυρία υπουργέ του συριζα λίγο το μποτοξ που βάζετε γιατί τρομάζουν τα παιδιά. Ευχαριστώ.

Zigolo

Άλλο Λούτσα άλλο βούρτσα κι άλλο μουτσα και όλα τα λήγοντα σε ουτσα.Πονηρουλα.....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gerapetritis_3

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε ότι το προσχέδιο θα παραδοθεί την Παρασκευή – Θα βασίζεται στους κανόνες και στις αρχές στις οποίες δομήθηκε η διακομματική συμφωνία -Μετά την αναθεώρηση θα κατατεθεί και το σχέδιο νόμου

theodorkiakn1

Κανονικά η ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού θα γίνεται προηγούμενες ημέρες από αυτές που γίνεται στην Ελλάδα γιατί υπάρχουν πρακτικά ζητήματα με διαφορές ώρας, διευκρίνισε ο υπ. Εσωτερικών

katrougalos

«Οι πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, ούτε την ίδια πληροφόρηση έχουν, ούτε συμμετέχουν με τον ίδιο τρόπο στον κοινό δημόσιο χώρο με όσους βρίσκονται εντός επικράτειας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

2